@samurusov
Videoda beni eğlendiren Kuzuoğlu'nun söyledikleri değildi, çoğu zaten benim de bildiğim ve düşündüğüm şeylerdi. Beni esas eğlendiren moderatörün işini kaybetmemek için acılar içinde durumu kurtarma çabalarıydı, melaen :
"Canım sorun imamhatiplerde değilmiş, eğitimi düzeltilebilirimiş vs", : İmamhatipteki eğitimin içeriğini düzelttiğinde orası imamhatip olmazki.
"İmamhatiplere de talep varmış karşılanmallıymış vs." : Sanki eskiden (16 sene önce) millet fellık fellık imamhatip arıyordu çocuğunu sokmak için, o zaman bile yeterinden fazla vardı. İşin garibi kendi seçmeni dahil herkes imamhatipten kaçacak delik arar oldu.
Üstelik moderatör bu girişleri yerli yersiz yaptı, baktı konu kontrolden çıkıyor, hemen daldı. Kuzuoğlu moderatörün her saçma dalışında afaladı muhtemelen "ne diyor lan bu adam" falan diye düşündü, zira moderatörün dalışları Monty Phyton'a rahmet okutacak abzürdlükteydi.
Ama esas bomba moderatörden değil Kuzuoğlu'nun yanındaki sakallıdan geldi ( dakika 16:56)
Kuzuoğlu : "Anlaşamadığımız nokta ne biliyormusunuz, ben realden (gerçekten) bahsediyorum, size kafanızdaki hayalden...."
Sakal : "Reale (gerçeğe) karşıyım"
Dakika 18:54, moderatörün en zor anı :
Kuzuoğlu : "Hatta bazı yerde coğrafi olarak mecburen çocuğunu vermek zorunda kalıyor...."
Sakallı : "Karşı çıkan yok, karşı çıkan yok"
Kuzuoğlu bu saçma giriş karşısında yine afallıyor ve soruyor: "Neye karşı çıkan yok ?"
Sakallı : "Bunun verimsiz bir şekilde bir baskı unsuru olarak uygulandığına karşı çıkan yok"
Moderatör lafın nereye gittiğini anlıyor, maaş tehlikede : "Şimdi karşı çıkan vardır tabiiki..."
Nihayet sakallı da uyanıyor : "Vardır tabiiki de"
Moderatör : "Onu öyle ifade etmemek lazım ama burada dediğim gibi ben temel ontolojık uyuşmazlık yerine içeriklerin ne olması gerektiğine üzerine konuşmak....."
Baba ne zor işmiş CNN gibi yerde moderatör olmak, o kadar ince eleyip sık dokuyorsun, seni kontraya düşürmeyecek konukları davet ediyorsun, ama torba değilki büzesin insanların ağzını, kaşla göz arası araya sızıp golü atıyor çağırdığın konuk sana, sonra ayıkla pırıncın taşını. Kuzuoğlu belliki bu bu konuyu önceden çalışmış düşünmüş ve bilenmiş, sonra da ekran karşısında güçlü bir mantık zinciri çerçevesinde anlatıyor, moderatör olarak kelleyi kurtarmak için müdehale etmen gerekiyor, ama Kuzuoğlu o kadar tutarlı ve hazırki, müdahale girişimleri yüz kızartıcı trajikomik vodvile dönüşüyor, işte o anda bile maaşından olmamak için saçmalamaya devam etmek zorundasın. Moderatör arkadaş maaşının her kuruşunu hakediyor, helal olsun.