Scudo Sports

Tuzla

Merhaba sevgili dostlar. Ben bir şeyi çözemedim de, siz nasıl çözdünüz onu şey yapamadım :) bana bir akıl verseniz ben de o aklı alıp kullansam, İki akıllı olsam, akıl akıldan üstündür neyse...

Akşamları sürüş yapmaya başladım. Şimdilik 40-45 km arası sürüyorum. Malum hava şartları da pek ılık değil. Sürüş esnasında terliyorum. Cephe rüzgarı veya kafa rüzgarı diyeyim, sürüşle birlikte karşıdan gelen rüzgar öncelikle karın bölgemi, ardından terleme soğuma etkisiyle sırt tarafımı da bayağı bir üşütüyor. Sırt gene hadi neyse de karın bölgesi üşüdü mü afedersiniz egzoz durmuyor zırt zırt... :)

Decathlon'dan aldığım bisiklet kıyafetleri giyiyorum. Alta hava alan termal bir tişört, üstüne gene termal bir uzun kollu bisiklet forması, onun üstüne de tekrar termal bir tişört daha. Fosforlu en üstteki. Dün akşam 2 kat yani tişört üstüne forma ile çıktım üşüdüm. Bu akşam tişört üstüne forma üstüne tişört gene üşüdüm. Mont giyersem aşırı terletir o da olmaz. Eh üste bir tişört daha mı giyeyim böyle 4 - 5 kat mı giyiniyorsunuz siz? Eskimo gibi kat kat mı giyinmek lazım
Ne yapacağımı şaşırdım yahu
Merhaba,
Öncelikle bisiklete çıktığınızda ilk 10 dakika üşümüyorsanız fazla giyinmişsiniz demektir. Fazla giyindiğinizde de her ne kadar ısıyı tutsanız da teri dışarıya atmak o kadar zorlaşacaktır. Sürekli soğuk ve rüzgarlı havada kullanıyorum, hissedilen sıcaklık -5 altına düşmedikçe 3 kat giyinmiyorum.

Rüzgâr işin başka bir boyutu. Termal kıyafetler genelde rüzgardan korumaz. Rüzgâr geçirmez forma ya da içlik alabilirsiniz. En güzel çözüm bence rüzgâr geçirmez forma fakat hem nefes alıp hem de rüzgâr geçirmeyince fiyat yükseliyor.

Rüzgardan korunmak için en pratik fakat geçici çözüm gazete kağıdı. Formanizin altına, içlik ile arasına 2 kat gazete kağıdı rüzgarı kesecektir. Tekrar edeyim geçici, pratik çözüm bu. Uzun sürüşte gazete kağıdı ıslanacak.
Bir diğer çözüm de rüzgâr geçirmez, ince sentetik kumaştan yelekler. Bunlar katlanıp forma cebine girebiliyor. Rüzgâr rahatsız edince giyersiniz. Yelekler size göğüs kismindan gelen rüzgarı kesecektir, koltuk altını kapatmadığı için de formaniz nefes alıyorsa oradan dışarı atacaktir vücuttan çıkan buharı.

Vücudunuzun üst kısmında çok kat giyinmektense ayakları, elleri ve boyun kisminizi sıcak tutmak benim tecrübe göre daha etkili çözüm.

Scudo
Merhaba sevgili dostlar. Ben bir şeyi çözemedim de, siz nasıl çözdünüz onu şey yapamadım :) bana bir akıl verseniz ben de o aklı alıp kullansam, İki akıllı olsam, akıl akıldan üstündür neyse...

Akşamları sürüş yapmaya başladım. Şimdilik 40-45 km arası sürüyorum. Malum hava şartları da pek ılık değil. Sürüş esnasında terliyorum. Cephe rüzgarı veya kafa rüzgarı diyeyim, sürüşle birlikte karşıdan gelen rüzgar öncelikle karın bölgemi, ardından terleme soğuma etkisiyle sırt tarafımı da bayağı bir üşütüyor. Sırt gene hadi neyse de karın bölgesi üşüdü mü afedersiniz egzoz durmuyor zırt zırt... :)

Decathlon'dan aldığım bisiklet kıyafetleri giyiyorum. Alta hava alan termal bir tişört, üstüne gene termal bir uzun kollu bisiklet forması, onun üstüne de tekrar termal bir tişört daha. Fosforlu en üstteki. Dün akşam 2 kat yani tişört üstüne forma ile çıktım üşüdüm. Bu akşam tişört üstüne forma üstüne tişört gene üşüdüm. Mont giyersem aşırı terletir o da olmaz. Eh üste bir tişört daha mı giyeyim böyle 4 - 5 kat mı giyiniyorsunuz siz? Eskimo gibi kat kat mı giyinmek lazım
Ne yapacağımı şaşırdım yahu

Karın bölgesi tayttan da rüzgarı yer, atlamayın bu ayrıntıyı :harika: Üstü istediğiniz kadar kalın giyinin, eğer rüzgar geçiren bir tayt varsa altınızda karnınız her türlü rüzgarı yer.

Terleme konusunda da, evden sokağa çıktığınızda hafif üşüyor olmalısınız. Eğer sokağa çıkar çıkmaz kendinizi sıcacık hissediyorsanız bilin ki kalın giyindiniz! :harika:

Tekirdağ'da düzenli olarak 2 senedir bisiklet sürüyordum işim dolayısıyla İstanbul Kartal taşındım biraz korkudan ara vermiştim başlıyorum inşallah bu hafta

Tekirdağ'da düzenli olarak 2 senedir bisiklet sürüyordum işim dolayısıyla İstanbul Kartal taşındım biraz korkudan ara vermiştim başlıyorum inşallah bu hafta
Oh oh ne güzel . Gruba girdin mi?

editlemek suretiyle editleyeyim ;

Abi bisikletle bir düştüm var ya, nasıl desem ... Ormanda bir oduncunun evine zorla girmişim de dünyadaki bütün oduncular ellerine geçirdikleri odunlarla sopalarla her bir yerime vurmuş pataklamışlar gibi. Bir tanesi çok pis vurdu yalnız sağ omuzumun üst - arka kısmını hissetmiyorum. kolumu fazla yukarı kaldıramıyorum, göğsüm ağrıyor, en ufak bir hava değişiminde rahatsız ediyor.Gün geçtikçe iyileşiyor ama çok çok yavaş.

Gelelim nasıl düştüğüme; Ormanda değil :D gayet normal bir şekilde hemen hemen her gün geçtiğim bir yoldan geçiyordum. Bir viraj var, sürekli geçerim oradan. Yalnız biraz özellikli, nitelikli bir viraj bu. Sağa dönen bu sevgili virajımız biraz sert. Aynı zamanda yukarı doğru da çıkması nedeniyle çok yönlü ve çok eğlenceli. Yani sağa dönüp yukarı çıkan, girişi sert ve kısa keskin bir viraj. Girişi çok sert. Çıkışı da haliyle çok kısa. O viraja hızlıca girmek suretiyle bisikleti sağa yatırdım. Biraz fazla hızlı girmiş ve biraz fazla yatırmış olabilirim. Viraja girerken ben bisikletiin üstündeydim, virajdan çıkarkan ikimizde yerde aynı hizada yatıyorduk. Sağ yanım üzerine bir düştüm var ya, süpermen görse kıskanırdı böyle uçuş yok. Batman görse ağlardı hırsından ben böyle konamıyorum diye, öyle bir düşüş yok. Hatta Spider-man bile halt etmiş, yere düştükten sonra nasıl tutundum o asfalta, örümcek adam bile tutunamazdı öyle. 3'ü bir arada. Süper kahraman düşüşü diyorum ben buna.

Son düzenleme:
Oh oh ne güzel . Gruba girdin mi?

editlemek suretiyle editleyeyim ;

Abi bisikletle bir düştüm var ya, nasıl desem ... Ormanda bir oduncunun evine zorla girmişim de dünyadaki bütün oduncular ellerine geçirdikleri odunlarla sopalarla her bir yerime vurmuş pataklamışlar gibi. Bir tanesi çok pis vurdu yalnız sağ omuzumun üst - arka kısmını hissetmiyorum. kolumu fazla yukarı kaldıramıyorum, göğsüm ağrıyor, en ufak bir hava değişiminde rahatsız ediyor.Gün geçtikçe iyileşiyor ama çok çok yavaş.

Gelelim nasıl düştüğüme; Ormanda değil :D gayet normal bir şekilde hemen hemen her gün geçtiğim bir yoldan geçiyordum. Bir viraj var, sürekli geçerim oradan. Yalnız biraz özellikli, nitelikli bir viraj bu. Sağa dönen bu sevgili virajımız biraz sert. Aynı zamanda yukarı doğru da çıkması nedeniyle çok yönlü ve çok eğlenceli. Yani sağa dönüp yukarı çıkan, girişi sert ve kısa keskin bir viraj. Girişi çok sert. Çıkışı da haliyle çok kısa. O viraja hızlıca girmek suretiyle bisikleti sağa yatırdım. Biraz fazla hızlı girmiş ve biraz fazla yatırmış olabilirim. Viraja girerken ben bisikletiin üstündeydim, virajdan çıkarkan ikimizde yerde aynı hizada yatıyorduk. Sağ yanım üzerine bir düştüm var ya, süpermen görse kıskanırdı böyle uçuş yok. Batman görse ağlardı hırsından ben böyle konamıyorum diye, öyle bir düşüş yok. Hatta Spider-man bile halt etmiş, yere düştükten sonra nasıl tutundum o asfalta, örümcek adam bile tutunamazdı öyle. 3'ü bir arada. Süper kahraman düşüşü diyorum ben buna.

malesef daha gruba girmedim. facebook'ta bir iki grubu takip ediyorum o kadar.bir çoğu antrenman ve yarış odaklı ben daha çok sırt çantamı takıp gezmeyi seviyorum böyle bir grup biliyorsanız katılmaktan memnuniyet duyarım :)

sen düşüşten eğlenerek çıkmışsın gibi durduğu için seni es geçiyorum bisiklette çizik hasar vs.var mı ?

@Şeffaf (link) bu zamana kadar yaptığım en iyi yatırım. Göğüs bölgesini süper ötesi korurken sırt bölgesinden çok güzel hava alıyor. Katlayıp cebinizde unutacağınız cinsten. Sabah çıkarken giyin, hava ısınınca katlayıp arka cebe koyun.

@Şeffaf (link) bu zamana kadar yaptığım en iyi yatırım. Göğüs bölgesini süper ötesi korurken sırt bölgesinden çok güzel hava alıyor. Katlayıp cebinizde unutacağınız cinsten. Sabah çıkarken giyin, hava ısınınca katlayıp arka cebe koyun.

Sen öyle diyorsan tamam, bunu deneyeceğim. Tam aradığım ürün özelliklerini yazmışsın. Teşekkür ederim. Alıp bir deneyeyim, haber vereceğim dostum.
malesef daha gruba girmedim. facebook'ta bir iki grubu takip ediyorum o kadar.bir çoğu antrenman ve yarış odaklı ben daha çok sırt çantamı takıp gezmeyi seviyorum böyle bir grup biliyorsanız katılmaktan memnuniyet duyarım :)

sen düşüşten eğlenerek çıkmışsın gibi durduğu için seni es geçiyorum bisiklette çizik hasar vs.var mı ?

Adres şudur :
Anadolu bisikletlileri Whatsapp grubu

Bu sabah kısa bir tur atayım dedim. 20 km yol yapmışım. Ama bir sis bir sis sorma gitsin. Rüzgar yoktu ama hava soğuktu. Bir ara kaskımın ön tarafında su damlalarını gördüm.

sayın yeni üye şeffaf hoşgeldiniz öncelikle.... umarım amatörlükten profosyonelliğe doğru giden yolun ilk cümleleri olur sizin için bunlar güzel şeyler yalnız 10 km sonrası kı...ç...m acıdı demişsiniz bayağı erken acımış toto yağ dokusu zayıf olabilir biraz makarna türevi periferik yağlanma yapan gıdalara ağırlık verin

3 gündür bisiklete binemiyorum. Oturduğum yerde böyle gözlerimin önünden bisikletli martılar geçiyor. Ayaklarım karıncalanıyor. Durduk yere sağ elimle daha fazla sol elimle daha az fren yapıyorum yolda yürürken. Kandaki bisiklet hormonu yükseldi sanırım. Acil tedavi görmem veya bisiklete binmem lazım
SVID_20191211_185925_1.mp4 dosyayı görüntüle

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Şeffaf Hocam bu oytun hakketen çok zeki bir adam :) yakında yeni bir gen bulup manyaklık geni diyede literatüre sokmasına az kaldı.... Bugün bende arabayla geldim işe kendimi suçlu gibi hissediyorum bisiklete ihanet etmişim gibi geliyor...

Merhabalar, adım Samet. İstanbul Tuzla'da yaşıyorum. Halihazırda Dayımın yıllar önce Almanya'dan getirmiş olduğu Diamondback VectraSE model dağ bisikletini 6 yıl yattıktan sonra genel olarak temizleyip bakımını yaptım ve 2,5km'lik evim ve işim arasındaki mesafede kullanmaya başladım. Bisiklete uzun yıllar tutkuyla bağlı bir "çocuk" iken zaman içinde üniversite, iş, evlilik derken uzak kaldım. Şimdiyse İstanbul'un nispeten sakin ilçelerinden Tuzla'ya yerleştikten sonra şu bisikletime bir bakayım dedim ve sanırım ruhumdaki bisiklet zehiri nüksetti. Mevcut bisikletim mtb olduğundan asfaltta daha verimli bir model arayışındayım. Genel anlamda şehir içi ulaşımda kullanacağım bisikletimi , Tuzla-Pendik ve diğer sahil hattında mini turlarla değerlendirmek istiyorum. Model tavsiye isteğinden ziyade tanışma mesajı olarak yazıyorum bunu ama 1,76 boy 75 kiloda bir adama "Hocam senin aradığın şudur" diyecek bir dostumuz varsa da ekşi tabiriyle "yeşillendirebilir" :) . Sağlıklı ve trafikteki 4 tekerliler tarafından "saygılı" günler dilerim.

Arka kulak kırıldı bisiklete binemiyorum ben de bisikletforuma geri geldim :)
iki gün oldu kendimi vasıtasız hissediyorum.

mhmm meridamı kulak. sos hanger diye bir site var envai çeşidi satılıyor. Bulamadıysan orayada bir bak. Siyah yollara geri dönmeni bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Bisiketimi değiştirdim gene. Galiba 13'ncü bisikletim oldu bu :krktm:. Foto çekip yükleyeyim hepsini birden ...

• Beğen
Tepkiler: slckats
Merhaba arkadaşlar,

Evde otur otur sıkıldık yeterince. Ortalık biraz düzelmeye başladı yavaştan. Tuzla Evora İstanbul'da yaşıyorum öncelikle kısa sonra uzun turlar olacak şekilde yol arkadaş grubu oluşturmak veya böyle bir gruba dahil olmak istiyorum. Yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: aytu_14
Geri