umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.837
- Bisiklet
- Trek
Merhaba,Merhaba sevgili dostlar. Ben bir şeyi çözemedim de, siz nasıl çözdünüz onu şey yapamadımbana bir akıl verseniz ben de o aklı alıp kullansam, İki akıllı olsam, akıl akıldan üstündür neyse...
Akşamları sürüş yapmaya başladım. Şimdilik 40-45 km arası sürüyorum. Malum hava şartları da pek ılık değil. Sürüş esnasında terliyorum. Cephe rüzgarı veya kafa rüzgarı diyeyim, sürüşle birlikte karşıdan gelen rüzgar öncelikle karın bölgemi, ardından terleme soğuma etkisiyle sırt tarafımı da bayağı bir üşütüyor. Sırt gene hadi neyse de karın bölgesi üşüdü mü afedersiniz egzoz durmuyor zırt zırt...
Decathlon'dan aldığım bisiklet kıyafetleri giyiyorum. Alta hava alan termal bir tişört, üstüne gene termal bir uzun kollu bisiklet forması, onun üstüne de tekrar termal bir tişört daha. Fosforlu en üstteki. Dün akşam 2 kat yani tişört üstüne forma ile çıktım üşüdüm. Bu akşam tişört üstüne forma üstüne tişört gene üşüdüm. Mont giyersem aşırı terletir o da olmaz. Eh üste bir tişört daha mı giyeyim böyle 4 - 5 kat mı giyiniyorsunuz siz? Eskimo gibi kat kat mı giyinmek lazım
Ne yapacağımı şaşırdım yahu
Öncelikle bisiklete çıktığınızda ilk 10 dakika üşümüyorsanız fazla giyinmişsiniz demektir. Fazla giyindiğinizde de her ne kadar ısıyı tutsanız da teri dışarıya atmak o kadar zorlaşacaktır. Sürekli soğuk ve rüzgarlı havada kullanıyorum, hissedilen sıcaklık -5 altına düşmedikçe 3 kat giyinmiyorum.
Rüzgâr işin başka bir boyutu. Termal kıyafetler genelde rüzgardan korumaz. Rüzgâr geçirmez forma ya da içlik alabilirsiniz. En güzel çözüm bence rüzgâr geçirmez forma fakat hem nefes alıp hem de rüzgâr geçirmeyince fiyat yükseliyor.
Rüzgardan korunmak için en pratik fakat geçici çözüm gazete kağıdı. Formanizin altına, içlik ile arasına 2 kat gazete kağıdı rüzgarı kesecektir. Tekrar edeyim geçici, pratik çözüm bu. Uzun sürüşte gazete kağıdı ıslanacak.
Bir diğer çözüm de rüzgâr geçirmez, ince sentetik kumaştan yelekler. Bunlar katlanıp forma cebine girebiliyor. Rüzgâr rahatsız edince giyersiniz. Yelekler size göğüs kismindan gelen rüzgarı kesecektir, koltuk altını kapatmadığı için de formaniz nefes alıyorsa oradan dışarı atacaktir vücuttan çıkan buharı.
Vücudunuzun üst kısmında çok kat giyinmektense ayakları, elleri ve boyun kisminizi sıcak tutmak benim tecrübe göre daha etkili çözüm.