Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuz Aliexpress formaları alınmalı mı?

@furkantrojka
para iadesi konusunda kaç kez irtibat kurdum. hiç bir sıkıntı yaşamadım. isteyip belgeleyip alamadığım hiç olmadı.

Scudo
@isosel
Aynı durumdayım ben de. Memnun kalmadığım hiçbir ürün için para ödemedim. Üründe sıkıntı varsa mutlaka para iadesi aldım.

arkadaşlar, kullandığınız formalar süblimasyon baskı tekniği ile yapılıyor, Türkiye de üretim yapan ve süblimasyon boyalarını EKOTEKS ve MSDS sertifika ve raporlarına uygun kullanan firma sayısı emin olun 5 geçmiyor... ancak dış pazara üretim yapan belli firmalar var , bunlar bu sertifika olmadan zaten üretim yapamazlar. İlgililere duyurulur;)

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
aliexpress teki her ürün kalitesiz değildir. Bugüne kadar aldığım her üründen memnunum. Kıyafetler içinde illa zararlıdır veya değildir demek doğru değil. Nihayetinde aliexpress dünyanın her yerine ürün satıyor. Bu ürünlerin mıutlaka belli kalite standartlarına uygun omaları gerekir; yoksa AB ve ABD gibi ülkelerin sınırından içeri sokmazlar. Zirâ bu ülkeler Türkiye değil. Bakın Rusya vd. ülkelerin kabul etmediği tavuk, domates vb. ürünlerin akıbetine. Bu ülkelerin kabul etmediği tonlarca ürün ne oldu akıbetini bilen var mı?

Aliexpress ten ürün satın alacaksanız satan firmanın puanlarına, madalya durumlarına ve müşteri geri dönüş lerine "feedback" dikkat etmek gerekiyor ancak böylece iyi satıcılar bulabilirsiniz. Sizin puanlarınız ve seviyeniz de önemli özellikle iade alırken

@A.Tahsin

Ne komisyonu hocam olur mu öyle şey... Ürün gelmediyse paranın tamamını iade alabilirsin, yeter ki takipli kargo olsun. Acemiliğine gelmiş sanırım.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Gönül rahatlığyla alabilirsin bunları.

@furkantrojka satıcılar tamamen müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar ren değişikliği beden değişikli deforma yanlıs gödnerım gibi drumlarda parayı iade ediyorlar yada baska bir ürün isterseniz yenisini gönderelim gibisinden yapıyorlar

@ErHan72 erhan abi yukarıda çini kötüleyen arkadaşları görmüşsündür ozaman türkler yapsın türklerinkini alalım adamlar dandırık formaya 100 lira istiyorlar kipeo diyorsun üretim yapınca alt üst sadece tayt ve formaya 300 kağıt istiyorlar bizzat sordum ben e ne gerek var yarışçıysan alırsın 1-2 tane güzel forma antrenmanda kullanacakların ayrıdır antrenman jantlarıda ayrı oldugu gibi haksızmıyım türkler yapsın düzgün aliexpress dekiler gibi alırım abi bizimkiler kar peşinde taaa dünyanın diğer ucundan adam bunu üretiyor işçilik hammadde kargo dahil 50 liraya forma alıyorsun btwınde 90 lira

@bisikletebin
Daha önce burada çakma kadroların riskli olduğunu söylediğimde, üzerinde 70km/saat hızla yokuş indikleri kadroları kanepe ile karşılaştırmışlardı.
Benzer bir giyim konusunda da yine benzer tepkiler almıştım. Hatta yukarıda bir arkadaş, 400-500TL'lik set mi yoksa kanser riski mi karşılaştırması yapmış ki, insan hayret ediyor doğrusu...

Alınmamalı. Bisiklete ilk başladığım dönemde "aman canım nolacak. alt tarafı birkaç saat üstümde duracak. Ne gerek var pahalı kıyafet almaya" diye düşünüyordum. Aldım, kullandım. Terleyince üzerindeki kokudan tiksindim. Bir de o adi malzeme ile takım formalarının taklit edilmesi, yıkandıkça renklerin solması derken iyice sildim kafamdan Çin işi formaları. Kaliteli giyiniyorum, kendimi de iyi hissediyorum. Tabi bu iş, bütçe işi.

arkadaşlar hadi diyelim bu formalar yada diğer ürünler kansorojen avrupa amerika japonya gibi ülkelere satış yapıyor adamlar ve feedback baktığımız zaman çoğunlukla ★★★★★ veriyor alan kişiler onlardamı sağlına dikkat etmiyor peki...?

Her pahalı olan kaliteli olmadığı gibi her ucuz olan da kalitesiz değildir.
Teknik olamayan değerlendirmeler sonucu varılan üstünkörü yargı ile genelleme yapmak ise gaflettir.

@PistonBacak Bizim üreticiler konusunda haklısınız. Ya yeterince üretici yok yada ulaşılamıyor. Örneğin Uxema dan bahseliyor forumda gidip alabilirsen yada mağazasını bulabilirsen al. Ya üreten var reklamı yapılmadığından bilinmiyor yada yok denecek kadar az anca forumlardan öğreniyoruz. Dediğiniz gibi Dechathlon da 89 TL falan formalar onda da çeşit yok; ne bileyim onların Çin'de üretilmediğini. Biz de istiyoruz yerli üreticinden alalım kendi üreticimiz kazansın ama firmalar Çin'den üç kuruşa getirdikleri ürünü 10 katı pahalıya satıyor. Örneğin Contract cüzdan aldım 8-9 Euro falan, Türkiye'de yanılmıyorsam 175 TL falan satılıyor. Haa diyeceksiniz ki ithalat yapıyor vergisi,stopajı var eyvallah ama yine de pahalı. Bir tv box aldım aliexpress ten 11.11 de 41 küsur avro yaklaşık 180 TL ya geldi Türkiye'de 300 TL dan aşağı değil. Her ürün maalesef böyle. Gönül ister ki yerli üreticiden iyisini ucuza alalım; yok kardeşim, sen samanını bile ithal ediyorsun; tohumun bile İsrail'den geliyor. kemiksiz kanvas denen etini bile müslümanları katleden Sırplardan alıyorsun. hem de 5000 ton. Sanki ihracat ülkesiyiz gibi paso ithalat yapıyoruz. Yanlış anlaşılmasın ortamı germek ve tartışma ortamı oluşsun diye yazmıyorum maalesef ülkemiz ithalat ülkesi oldu ve üreticimiz zor durumda. Satıcılar da Çinden getirdiklerini 10 katı pahalı satmaya çalışıyor; bizler de mecburen yurtdışına yöneliyoruz.

Bir de Çin ürünleri kokar muhabbeti dolanıyor; örneğin aldığım cüzdan için yorum yapmışlar satış sayfasında kokuyor diye. Yaa arkadaşım deri cüzdan zaten kokar doğal olarak. Deri uzmanı değilim ama kokusunu bilirim. Rockbros'tan pantolon ve sonbaharlık rüzgarlığım var koku falan yok üstelik yeni aldım. İyi satıcılırdan alırsanız problem yaşamazsınız. Çin ürünleri kötüdür eski bir düşünce ve önyargı. Bugüne kadar gerçekten aldığım ürünlerde sorun yaşamadım ve hep ihtiyaçlarımı almaya çalıştım kısıtlı bir bütçem var üzerine ekleme yapamıyorum çünkü. saat,cüzdan q 3.0 ugreen şarj cihazı (4 usb portlu) Rockbros pantolon ve rüzgarlık, kask, FM trans., bluetooth kulaklık gibi.

Haa güvenmeyenlere de saygı duymak lazım. Sonuçta forma,içlik gibi ürünler cilde temas ediyor. Yukarıda da yazdım zaten belirtilmiş de başka arkadaşlar tarafından; dünyanın dört bir yanından alışveriş yapıyor insanlar. Çin büyük bir ihracat ülkesi artık. AB ülkeleri ve ABD gibi ülkeler kolay kolay zararlı ürünleri ülkeye sokmazlar.

@volkan ismail bizim milletimiz bu ucuzdur kesin bunda bir bok vardır diye yaklaştıgından ön yargılar bu yüzden

@ErHan72 abi en basit örnek bak daha 2 hafta oluyor azarladım bizim türk kendini çakal sanıyor ya sıfır bisikelt almıs 1 yıl geçmiş 1200 liraya tourney setli en alt seviye mtb almış satıyor ynaında 1 gidon çantası veriyor satış fiyatı 1500 tl la bu tiyatro oyunumu geçen sene 1200 liraya alınablen bisikelt şuan 1600 lira olmuş hep bunun gibielr yüzünden siteye giren aynı bisiklete bakıyor 1500 bende 1600 yazıyım dıyor lan sneınkının degerı o mu bunlara çıldırıyorum ben işte

Ben formalarımın 2 sini Aliexpressten aldım. Çok memnunum ikisinden de. Defalarca kullandım ne solma ne yırtılma ne de genişleme oldu.
Onun dışında Aliexpressteki satıcılar emin olun buradakilerden çok çok daha iyi.
Mesela ben Eken h9 a kamera kumandası almıştım ancak H9 a uyumlu değilmiş o kumanda. H9r ye uyumluymuş. Açıklama kısmında H9 da yazdığı için almıştım ve bunu satıcıya söyledim. Ya dispute aç paranı iade edeyim ya da aynı fiyatta başka bir ürün göndereyim dedi. Dispute günüm de dolmuştu, mal alındığını onaylandıktan 15 gün sonra doluyor. Adam istese iade etmezdi, ben de hiçbir şey yapamazdım. Ama aynı fiyatta istediğim baska bir ürün gönderdi.

Nike'ın ayda 60 dolara çalışan Çinli işçileri;
images (2).jpeg

Adidas'ın haftada 6 gün 10ar saat çalıştırdığı ve her sene maaş ve sağlık hakları için greve giden çinli çalışanları;
images (3).jpeg

H&M firmasının çocuk işçileri;
images (4).jpeg

Aliexpress markalarında durum çok daha acıdır eminim...

Kanser olacak olanlar bu insanlar. İster markalı ister markasız olsun.

Bu arada tekstil mühendisi birkaç arkadaşım bahsedilen azo testlerinin Türkiye'ye giren ürünlere kuralınca uygulanmadığını anlatıyorlar hep. Bu testleri hakkıyla yapan Fransa, Almanya, Norveç gibi ülkelerde satılmayan şeyleri almamak bir öneri olabilir.

@Gökhan Toros

Çini kötüleyen arkadaşlar olduk. Kanser uzmanları da açıklasa birileri için bir şey ifade etmiyor. Gerçekleri önlerine serince bari bizi suçlamasalar:)

benim anlamadığım olay da bu bütün en bu en pahalısından en ucuzuna kadar hepsinde kullanılan polyester bu şey kanserojen olup insanlar nasıl giyipte kanser olmuyorlar 1 tane bile duyulmuş vaka yok
(link)
(link) ctrl+f copy paste En zararlı 6 kumaş türü
ben bu yüzden 3-5 yıldır plastik ürünlerinden sürekli uzak durdum bisikletimde su içmek için kullandığım şey çelik matara ağızlığını çıkartarak su içerim ondan

Konuyu hortlattık ama Forma alıp deneyip sorun yaşayan oldu mu? Forma fiyatları yarı fiyatı üçte bir fiyatı olunca insan bi düşünesi geliyor.

@Telkoptu ben aldım, kullandım, halada kullanıyorum. Bir şikayetim yok ama , taytı uzun yollar için yeterli değil, formanın ter atması rahatlığı gayet güzel. Rengi 4-5 yıkamadan sonra biraz açıyor doğal olarak.

• Beğen
Tepkiler: Telkoptu
Geri