Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ülkemizde bisiklet yolları nasıl olmalıdır?

Bisiklet yollarımız nasıl olmalı ?

• Toplam katılım
    219
ABD vs Hollanda:

FbMpXhRWIAELexf
FbNa5N7UIAAG2D4
Hocam Hollanda icin sagdaki yol bisiklet yolu degil, araclar icin tali yol. Otoyol olmadigi icin bisikletler de kullanabilir tabi ki.
Bisiklet yollari ( Araclarin giremedigi ) ve araclarin misafir oldugu ( hizi 30 km ile sinirli, oncelik her zaman bisiklette ) yollar genekde kirmizi asfalt. Eger uzerinde bisiklet isareti varsa bu yollara kesinlikle arac giremiyor. Bisiklet yollari ile otoyollar arasina mumkun oldugunca ayirmaya calisiyorlar

rijnwaalpad01.jpeg

Teknik detaylar guncelleniyor, degisiyor surekli. Devletin kesin kurallari yok, tavsiyeleri var belediyeler de bunlara uymaya calisiyor . Bu abimiz kisaca anlatmis.

Scudo
Hocam Hollanda icin sagdaki yol bisiklet yolu degil, araclar icin tali yol. Otoyol olmadigi icin bisikletler de kullanabilir tabi ki.
Bisiklet yollari ( Araclarin giremedigi ) ve araclarin misafir oldugu ( hizi 30 km ile sinirli, oncelik her zaman bisiklette ) yollar genekde kirmizi asfalt. Eger uzerinde bisiklet isareti varsa bu yollara kesinlikle arac giremiyor. Bisiklet yollari ile otoyollar arasina mumkun oldugunca ayirmaya calisiyorlar

293825 dosyayı görüntüle

Teknik detaylar guncelleniyor, degisiyor surekli. Devletin kesin kurallari yok, tavsiyeleri var belediyeler de bunlara uymaya calisiyor . Bu abimiz kisaca anlatmis.

Ben bir yerden ABD vs Hollanda kıyaslaması şeklinde almıştım o resimleri, aslında iki farklı uygulamayla eleştirdikleri ABD'deki bariyerin yol tarafında değil dış tarafında olmasından dolayı bisiklet yolunun yoldan çıkan araçların tehlikesine açık olduğuydu. Tartışmayı mesaja yansıtmayınca biraz havada kalmış.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Ben bir yerden ABD vs Hollanda kıyaslaması şeklinde almıştım o resimleri, aslında iki farklı uygulamayla eleştirdikleri ABD'deki bariyerin yol tarafında değil dış tarafında olmasından dolayı bisiklet yolunun yoldan çıkan araçların tehlikesine açık olduğuydu. Tartışmayı mesaja yansıtmayınca biraz havada kalmış.

Eyvallah.
ABD ve Hollanda'nin sehircilik ve ulasim prensipleri tamamen farkli. Birisinde oncelik otomobillerin, digerinde mumkun oldugunca bisikletlilerin. Bu yuzden sizin gonderdiginize benzer farkliliklar cok fazla.

Bisiklet yolundan gitmenin bisiklet yolundan gitmemekten daha tehlikeli oldugunu dusunuyorum. Ben bisiklet yollarini kullanmiyorum. Kendimi daha guvende hissediyorum. Kaza yapma ihtimali daha yüksek , birde çogu yerde kenarlari da kapali kacış imkani da yok.
geçen ay bisiklet yolunda giderken yarış motorlarından biri karşıdan göz göre göre geldi sahilde millete bakayım derken benim olduğum şeride girip son anda fark edip hamle yapsa da gidona çarpmaktan kurtaramadı. deniz kenarında sözde en güvenli yerden giderken 200 kiloluk motor üzerimize çıkacak.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Bazıları da alice harikalar diyarından çıkmış gibi örnekler atmışlar patladım 😀

bu bisiklet yolu 4km ve ben sadece işaretlediğim 750 metresinde çekilmiş fotoğrafları atıyorumcx.PNGasd.PNGcv.PNGfg.PNGhb.PNG
istisnasız her geçişimde lastik patlıyor bu yolda.
bu yol 2021'de yapıldı sadece 4 ayda bu hale geldi.
fotoğraflar temiz hali. şuan hertaraf cam kırıkları ve 10 metrede bir yaya var.
artık daha güvenli bulduğum için trafikten gidiyorum

Olmamalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Noldor
Anıtkabirden bahçeli 7.caddeye kadar yapılan bisiklet yolu yaya yolu olmuş. Bilgi kültür seviyesi fark etmeksizin Türk insanında kurala uymak konusunda büyük sıkıntılar var. Medeniyet dediğimiz şey akılcı kurallar koymak ve bunlara uyulmasıyla vücut bulur. Türkiye maalesef bunun çok uzağında. O yüzden yol yapılsa da, bu yollar kısa süre içinde ya yaya yolu ya da park alanı haline gelir.

Ara sira bu tarz basliklara gitip soyle bir bakiyorum, o gunku pollyanacilik dozajimi alip cikiyorum.
Bosuna umutlanmayin yazip cizmeyin arkadaslar. Bu ulkeden bi z2m olmaz

Bisiklet yolundan umudum Yok . Normal Yolu duzgun yapsinlar Temiz tutsunlar yeter . Her gun gittim 2.5 km yol çukur , tümsek ek yama vs engebeli yol . Hiç utanma yok bu yollardan sorumlu olan insanların

Her bisiklet yolu yaya aittir bu ülkede.

Bisiklet yolundan umudum Yok . Normal Yolu duzgun yapsinlar Temiz tutsunlar yeter . Her gun gittim 2.5 km yol çukur , tümsek ek yama vs engebeli yol . Hiç utanma yok bu yollardan sorumlu olan insanların
Hocam yepyeni asfalt yol yapiyorlar 2 ay sonra geliyor su işleri kazıyor. Bi sokak asfalt 5 yıl dayanamıyor ki. Yamalaniyor, logar kapagi cevresi çöküp çukur oluyor vs. Su işleri ile bu yol işlerini yapan adamlar birbiriyle haberleşmiyor mu acaba..

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
O maviye boyanmış tüm kaldırımlar bir tür "yaptık oldu" anlayışının resmidir. Ülkemizde -otobanlar hariç- tüm yolların en sağı bisiklet yolu olmadan ne desek boş....

O maviye boyanmış tüm kaldırımlar bir tür "yaptık oldu" anlayışının resmidir. Ülkemizde -otobanlar hariç- tüm yolların en sağı bisiklet yolu olmadan ne desek boş....
O mavi boyanın da en ufak çiselemede sabun dökülmüş gibi kayması 😏

• Beğen
Tepkiler: gunerokn ve Atasoy
İstanbul anadolu yakasındaki en iyi bisiklet yolu Dereağzı'ndaki bu hepi topu 350-400 mt'lik asfaltlı yoldur.

C980C674-9282-47F6-B427-95D2D785E6A5.jpeg

geçen ay bisiklet yolunda giderken yarış motorlarından biri karşıdan göz göre göre geldi sahilde millete bakayım derken benim olduğum şeride girip son anda fark edip hamle yapsa da gidona çarpmaktan kurtaramadı. deniz kenarında sözde en güvenli yerden giderken 200 kiloluk motor üzerimize çıkacak.
Uyuz oluyorum şu tiplere ve de genelde arkalarında kız olur.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri