Merhaba arkadaşlar
Uzun yıllar sonra bir bisiklet alarak kaldığum yerden tekrar başladım. İyi ki yapmışım..sizlere bir soru sormak istiyorum cevap veren bilgili tecrübeli arkadaşlar olursa sevinirim. Sorum şöyle, Shimano Sora ST-R3000 2x9' bir sete sahip bisiklet aldım. Bisiklet imden çok memnunum yanlız kafama takılan 17-18 vites lerde hızla giderken pedal zincir tepkisi daha küçük vites lerde ki gibi değil, ön aktarıcı da sürtme falan yok. Tarifini yapamayacağım bir ufak tıkırtı gibi farklı bir hissiyat var. Sizce bu durum bu set için normal bir durum mudur? Teşekkürler
Aynı set benimkinde de var, ince ayarını vs. güzelce yaptım hiç öyle ses gelmiyorMerhaba arkadaşlar
Uzun yıllar sonra bir bisiklet alarak kaldığum yerden tekrar başladım. İyi ki yapmışım..sizlere bir soru sormak istiyorum cevap veren bilgili tecrübeli arkadaşlar olursa sevinirim. Sorum şöyle, Shimano Sora ST-R3000 2x9' bir sete sahip bisiklet aldım. Bisiklet imden çok memnunum yanlız kafama takılan 17-18 vites lerde hızla giderken pedal zincir tepkisi daha küçük vites lerde ki gibi değil, ön aktarıcı da sürtme falan yok. Tarifini yapamayacağım bir ufak tıkırtı gibi farklı bir hissiyat var. Sizce bu durum bu set için normal bir durum mudur? Teşekkürler
Bende şu olmuştu. Bisikleti aldığım haliyle ayarında sizin dediğiniz gibi sorun olmuyordu. Aynakolu büyüğe atınca da arkayı 5-6'ya kadar sıkıntısız çalışıyordu. Sonrasında sizin dediğiniz gibi hafif bir çıtırtı geliyordu. Ya bakayım deyince arka 8-9'a gelince ön aktarıcıya zincirin hafif sürttüğünü fark ettim. Teli biraz gerdim vs. vites ayarı yapınca düzeldi kendine geldi şimdi çok iyi. Belki sizinkinin de hafif bir ayara ihtiyacı vardır, bir kontrol edin istersenizBaiT ve Tekin merhaba
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
BaiT; 18 de değil sadece 17 de de aynı hissiyat oluyor yani kadro kulağına pek temaslık değil gibi.
Aslında tam ses değil, tam ifade edemiyorum, sürtme sesi değil hani14-15 vites lerde ve ya daha küçüklerin deki akıcılık yok.
"Akıcılık" ile kastettiğin nedir?Aslında tam ses değil, tam ifade edemiyorum, sürtme sesi değil hani14-15 vites lerde ve ya daha küçüklerin deki akıcılık yok.
Kadro kulağı yamuk olabilir bir onu kontrol edin. Tekrar vites ayarı yaptırın.Merhaba arkadaşlar
Jant konusunda hemfikirim ama grup set konusunda çok yanılıyorsunuz.. 105 ile ultegra arasında pek fark yok deseniz anlarımda, gidipte üst seviye grup setler ile giriş seviyesi ayarında bir claris seti eş tutmanız, birşey hissedilmiyor demeniz gerçekten çok ilginç..Bilgisayar dünyasında şöyle bir olay vardır. Parayı ekran kartına bas.
Ekran kartı = jant seti, işlemci eşittir = grupset. Başlıyoruz.
1080p oyunculuk için hala işin profları 9800x3d + 4060 alacağına 7600x + 4070ti süper al der. Çünkü oyunu oynatan ve görüntü oluşturan ekran kartıdır işlemci değil. Bisiklette de siz jantı ve lastiği çevirmek için grupset kullanıyorsunuz yani aynı bilgisayarda olduğu gibi burda da grupset bir aracı.
Arada atıyorum 30 bin fark olsun. O 30 bin ile çok ciddi jant setleri alınabilir. Etkisini de çok ciddi hisserdersin ama güncel grupsetler claristen itibaren çok iyi zaten, vites sayısı hariç çok bişey hissetmek mümkün değil. İlla grupset fanteziniz varsa sram setlere gözünüzü dikin. Rival aynakolu bir çevirin, rijitlik ve maksimum güç aktarımı nasıl bişey görün 🤟🏻
Şuan Bisan all trail claris kullanıyorum ilk yaptığım upgrade lastik oldu ve çok daha iyi akıyor yolda. İkinci bişey yapacak olsam pahalı bir jant seti alırdım.
Kıtır kıtır gibi bir hissiyat değil mi, yani zincir rubledeki en küçük dişlide daha kemikli ve hissedilir derecede dönüyor. Sürtme yok ama hissiyat bu şekilde?Merhaba arkadaşlar
Benim de 6. ve 7. ruble dişlisinde benzer bi gurultu oluyor. Yalnız şunu merak ettim yaptığın açıklamayı okuyunca; eğer ruble aynakola göre sağdaysa bu tekli aynakollu 11-12 hızlı rublelerde falan daha dramatik şekilde gerçekleşen çaprazlama olayı olmuyo mu, yani normal bi çalışma hali gibi?Olay kıtır kıtırlıksa, senaryolardan biri, rublenin aynakola göre sağda olması. Pedalların seattube'e uzaklığına bakıp, sağ pedal daha yakınsa, orta göbek çanakları ile oynanarak aynakol 2-3 mm sağa alınabilir. Aynakolun hizası ideal ise, rubleyi bir miktar sola almak gerekir, bu da mil üstündeki pullarla oynayarak olur. Göbeği bir miktar sola almak gerekir, göbeği sola alınca jant da bir miktar sola geleceğinden akorta müdahale gerektirir.
Bakınız bende bu bisikleti kullanıyorum . Hangi marka lastik aldınız ? Evet üstünde gelen alexrims değiştirilmeli. 2020'de almıştım bendeBilgisayar dünyasında şöyle bir olay vardır. Parayı ekran kartına bas.
1080p oyunculuk için hala işin profları 9800x3d + 4060 alacağına 7600x + 4070ti süper al der. Çünkü oyunu oynatan ve görüntü oluşturan ekran kartıdır işlemci değil. Bisiklette de siz jantı ve lastiği çevirmek için grupset kullanıyorsunuz yani aynı bilgisayarda olduğu gibi burda da grupset bir aracı.
Arada atıyorum 30 bin fark olsun. O 30 bin ile çok ciddi jant setleri alınabilir. Etkisini de çok ciddi hisserdersin ama güncel grupsetler claristen itibaren çok iyi zaten, vites sayısı hariç çok bişey hissetmek mümkün değil. İlla grupset fanteziniz varsa sram setlere gözünüzü dikin. Rival aynakolu bir çevirin, rijitlik ve maksimum güç aktarımı nasıl bişey görün 🤟🏻
Şuan Bisan all trail claris kullanıyorum ilk yaptığım upgrade lastik oldu ve çok daha iyi akıyor yolda. İkinci bişey yapacak olsam pahalı bir jant seti alırdım.
Ön büyük - arka küçük'te, 1x ve 2x arasında belirgin bir açı farkı olmuyor çünkü zincir fazla çaptaz olursa tıkırtı, hatta zincirin rublenin 1 üst dişlisine sürtme durumu yaşanıyor. Ama tersinde, zincir arkada büyükteyken, çapraz açı toleransı daha fazla. Çünkü zincir daha gergin ve ruble dişlisini daha iyi sarıyor. Ayrıca, zincir alttaki dişliye sürtemiyor çünkü alt dişli küçük. Yani ideal ayarlanmış 1x'te aynakol dişlisi, 2x'teki büyük dişliye göre solda olmuyor, aynı konumda oluyor.ruble aynakola göre sağdaysa bu tekli aynakollu 11-12 hızlı rublelerde falan daha dramatik şekilde gerçekleşen çaprazlama olayı olmuyo mu
Merhaba @amasseia aynen hocam,
Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz yoksa bilgisayar ekran kartini bukadar iyi bir sekilde bisikletle karsilastiramazdiniz.Bilgisayar dünyasında şöyle bir olay vardır. Parayı ekran kartına bas.