Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ürün satıcılarına düşük fiyat yazdırma! (aliexpress)

@TORUKOJİN Dostum yanlış anlamayın, sadece merak ediyorum. Amacım polemik yapmak değil. Ethem Sancakların, Mehmet Cengizlerin yüz milyonlarca liralık vergi borçları affedildi. Bu konuda onlara ya da bu işlemi gerçekleştiren, onaylayan mercilere bu soruyu sordunuz mu?

Bahsettiğim mevzuda benim merak ettiğim husus, borçlarının affedilmesinden ziyade şu olmuştu: Bu ve bunun gibi adamlar kaç yıldır vergi vermiyorlar ki bu kadar büyük meblağlarda vergi borçları birikmişti. Benim maaşımdan peşin vergi kesildiği için hep merak ettim.

Not: Vergi kaçırmanın suç olduğu noktasında size katılıyorum sonuna kadar, fakat yanlış kişileri seçmişsiniz gibi geliyor bana uyarı noktasında.

Scudo
Hocam ben her yerde tepkimi koydum. Kaç tane işadamı sırf yönetime destek veriyor diye bana, sana, bize, ülkemize olan borçları sıfırlandı. Ama bu demek değilki alışverişten vergi kaçır!.
Bizim o insanlardan farkımızda bu zaten.
@FARGO

Senin cumbaban fetöden kaçarken 15 Temmuz'da kimin otelindeydi acaba.
(link)
Ne tesadüf.

Yazdığım cümledeki esas okumayı yapamamissin, neyse senin suçun değil.

Manyakmısın birader? Benim yönetimdekilerle bir ilgim veya alakam yok. Tabi vergi kaçırma diyince işine gelmedi.

@TORUKOJİN Kardeş, atladığın bişey var. İnsanları buna kim mecbur bırakıyo önce onu sorgulamak lazım. Eskiden yurtdışı alışverişlerde gümrük muafiyet sınırı 75 euro idi. Sonra düşüre düşüre 22 euro yaptılar. Sebep neymiş, avrupada böyle uygulanıyomuş. O zaman bütün ürünlerin vergi sisteminde avrupayı örnek almamaları garip değil mi? Avrupada uygulanan vergi oranlarından bi tek o işlerine gelmiş olacak ki seçip çıkarmışlar aradan. Hadi bunu bi kenara atalım. 25 euro değerinde bişey alsak, 22 euroya kadar vergiden muaf, 25 euro üzerinden değil de aradaki fark olan 3 euro'nun vergisini alsalar daha mantıklı olmaz mı? Gümrük sınırını niye düşürdüler dersen, yurtdışı alışveriş giderek yaygınlaşınca birilerinin işine gelmedi ve devletin bu işe el atmasını istediler ki milleti rahat rahat kazıklamaya devam edebilsinler. Devletimiz de onları kırmadı, her zaman dedikleri gibi vergide bi güncelleme yapıverdiler oldu bitti. Bizde güncelleme olur, zam diye bişey yok.

@firestone
Üretim olarak çok yetersisiz ve bu yıllardır ilerlemiyor. Yukarıdada bahsettiğim gibi işine gelene vergi affı yapan yönetime tepkimizi demokratik yöntemlerle gösterebiliriz. Vergi hırsızlığı yaparak değil! Bizim farkımız o zaten, yoksa sırf herhangi bir partiye yakın diye torpille iş hayatını devam ettirenlerden ne farkımız kalır?

@firestone
Üretim olarak çok yetersisiz ve bu yıllardır ilerlemiyor. Yukarıdada bahsettiğim gibi işine gelene vergi affı yapan yönetime tepkimizi demokratik yöntemlerle gösterebiliriz. Vergi hırsızlığı yaparak değil! Bizim farkımız o zaten, yoksa sırf herhangi bir partiye yakın diye torpille iş hayatını devam ettirenlerden ne farkımız kalır?

Amaç vergilendirme ise Çin'den önce kendi ülkemizi düşünmek lazım.

Süper market olmayan küçük market ve bakkallar, cafeler, fast food, tavuk-et dönerciler, orta ölçekli firmalar, hizmet veren servisler vs.vs.
bunların kaçı her sattığı veya yaptığı hizmeti faturalandırıyor?

Çoğusu fatura istersen üzerine +KDV eklerim diyor, bakkaldan 2-3 ufak bir şey alıp kim fiş istiyor? Hadi eskiden fiş toplama vardı millet topluyordu.

Özetlersek elin Çin'lisinden önce gelecek çok şey var :)

• Beğen
Tepkiler: ekranci
İmam mehmet eminin fetvası var. %1 olan lüks yat alım vergisinden az olmayacak kadar vergi ödemek koşuluyla vergi kaçırmak caizdir, helaldir.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@TORUKOJİN Eskiden (90'larda falan) televizyonda, verdiğimiz vergilerin bize yol, su, elektrik olarak döndüğü söylenir dururdu. Kaçak kullanılan elektrik bedeli bile senin benim gibi vatandaşın faturasına ekleniyo suçlu bizmişiz gibi. Yol meselesine hiç girmeyecem. Kıt kanaat geçinip 3 kuruşluk da kendime bişey alırken o kadarcık vergiyi ödemesem inan vicdanım sızlamaz. Maddi durumu iyi olmayıp bu yola başvuran bütün arkadaşlara da eğer vergilerinde varsa bi hakkım helali hoş olsun diyorum.

@firestone
Hocam ben helal etmiyorum, etmemde. Para konusunda haklısınız, aysonu gelmek bilmiyor. Bir çift tekerlek için dünyanın parasını istiyorlar artık. Elektrik kaçakçılarına bol bol küfür ediyorum sabah akşam, keseceksin elektriği hiç gram acımadan.!

vay arkadaş bu konuyu da siyasete bağlamışız. Ya benim anlamadığım utanmadan vergi kaçırılmasını savunanlar var. Yahu iktidarı sevmeye bilirsin o partiye düşman bile olabilirsin. Fakat vergi vermek vatandaşlık görevin iken bu vergi kaçırmayı ne saçma bahanelere parti düşmanlığına sığınarak savunuyorsunuz anlamıoyrum. Yahu sen hükümetten değil devletinden kaçırıyorsun. Günahtır yazıktır.

Buralar değerlenir

Bugun mesela telefon kabi satin aldim. Fiyat 20 idi 35 olmus. Dedim dolar yuzunden mi, hayir dolar 3 lira arttirdi fiyatıni, asil artis ek gumruk vergisi gelmis.

Bu devletten ne kacirilsa kar cunku en buyuk hırsız devlet. Vergi verenin ustune bindikce biniyor, vermeyene zaten hava hos. Herkesten vergi toplansa zaten insanlar vergi kacirma yoluna gitmez.

Yukarıda arkadas ne kadar dogru demis, elektrik kacaksa komple kes ama yok niye keseyim ki Onunda yukunu faturalarini düzenli odeyen vatandasa bindiriyor. Her sekilde elektrigi satip karini aliyor.

Vergi vermeyen vatandastan, kacak elektrik kullanan vatandastan nasil para alirim diye ugrasmak yerine odenelerink nizami yapan vatandasin sirtina yukluyor hepsini. Oh ne ala!

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kısaca sen yaparsan o yaparsa nerde burda adalet demeyin diyor anladim bu :)))

@uussff
bence kelimelerine dikkat et hocam. Bu devletten ne kacırılsa kar demek suçtur. Böyle bir aklı kimseye veremezsiniz. O zaman bu devlet varken adam öldürmek de kar deyin oldu olacak. Kanunlarla suç olan birşey için kimseye akıl verip özellikle devleti hırsızlıkla suçlayamazsınız kendinize gelin.

Geri