Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ürün satıcılarına düşük fiyat yazdırma! (aliexpress)

@Rip sakin olmakta fayda var. sinir stres bizi yıpratıyor, vergi kaçırıp vergisini sildirenin cebini değil. ya sakin kalıp kendimize bir yol çizmeyi başaracaz, ya da kaybedecez.

@muratokan yanlış yapanların izlediği yolu izlememeliyiz haklısınız. ama bir sorunla karşı karşıyayım. eğer yalnış sistemin içinde doğru davranarak çözüme ulaşamıyorum, netice alamıyorum dersem ne düşünürdünüz ?
yani vergi kaçırmak büyük yanlış tamam (sosyal adalet-etik-kanun yönünden). ama maaşıma yapılan zamlar ev kirama+gıda masrafına+diğer ihtiyaçlarıma yapılan zamlara yetişmiyorsa ne yapmalıyım ? (vergi kaçırmalıyım fikri çıkmasın, hakikaten ne yaplıyım? )

mutemet maaşımı eksik hesaplamış sandım ve sabah yanına gittim. cevap şu, vergi dilimine girdin; fazla gelir vergisi kesintisine uğradın. daha haziran maaşını çektik. ne dersin bu duruma ?

• Beğen
Tepkiler: Rip
Scudo
@mavi albatros o bişimi %5 ten %15 dilimine geçiş için 13000 TL yıllık toplam brüt gelir sınırı var düşün brüt ücretin 5000 TL daha 3. ayda başlıyor kesintiler doktorsan falan dahada kötü, benim kurumumda 7000 TL brütle çalışanlar var şubattan başlıyor kesilmeye

sakin beyler sakin gerilmenin kimseye faydası yok hele ki bu dönemde. İstenilen bu iken birbirimize düşmeyelim sakin. Yapacaksanız da gizli saklı yapın buradan bangır bangır bağırmayın şöyle yaptım böyle yaptım diye. Bal tutan parmaanı yalarmış.

ulkemizdeki vergi sistemini anlatan güzel bir konuşma

• Beğen
Tepkiler: liteon
Kanunlar ve kurallar, o kurallara saygısı olan, önemseyen insanlara işler.
Biz daha maaşı elimize almadan vergisi kesilir, milletin .mına koyanların milyarlarca Tl vergisi af edilir.
Yat'a ötv kdv indirimi yapılır, bisiklete geçir gitsin.
Bizim gibi insanlar elektrik su vs paralarını aksatmadan ödemeye çalışırız ama birileri kaçak elektrikle evini ısıtır-soğutur onun da parası bize yüklenir.
Maalesef ne konuda adalet kaldı ki vergide adalet olsun.
Bizim kaçarımız yok, bu vergileri mecburen ödüyoruz. Benim bu konuda kendimce, aklımca yapabildiğim bir kaç şey;
- Eğer gerçekten ihtiyacım yoksa satın almıyorum, tüketmiyorum.
- Arabamı sattım. Otomobil alımındaki ve benzindeki fahiş vergileri, pul, sigorta, yandaşa muayene ücreti vs ödemiyorum. Toplu ulaşım kullanıyorum.
- Şehirler arası bir yere tek gideceğim zaman; imkan varsa erken uçak bileti, yoksa otobüs tren vs kullanıyorum. (Tabi bilet ücretinin içinde o geçilen köprünün payıma düşen fiyatı da var ama yapacak bir şey yok...)
Çok uzatmayayım, Aliexpress alışverişi ile ilgili olarak da; Türkiye'de fiyatı yüksek olan bir ürünü aliexpress'te bulup, güvenebiliyor ve alıyorsam; buraya nazaran daha ucuza alacağım için, "Lanet olsun" deyip vergisini önemsemem. Zaten her gün ödemek istemesek da bir ton vergiyi .mımıza koyuyorlar, 50$'lık Aliexpress siparişinin vergisi koymaz.
Bu vergileri yönetenlerin, yiyenlerin umurunda bile değildir ama mecburen verdiğimiz vergileri helal edip etmemek de bize kalmış bir şey.
Bu dünyanın adaleti yok. Kefenin cebi de yok. Ama giderken hesabımızda sadece sevaplarımız ve günahlarımız olacak...

• Beğen
Tepkiler: liteon
Ozan Bingöl vergi konusunda çok önemli bir isim; mutlaka takip edilmeli. @Emre Özhan 'ın paylaştığı video izlenmeli. Videoya ek olarak:
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
Geri