Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ürün satıcılarına düşük fiyat yazdırma! (aliexpress)

Scudo
@liteon ilginçmiş gerçi vergiyi direk maaşlarımızdan kesiyorlar, bize yapacak pek birşey kalmıyor ki, satın aldığımız belli ürünlerde ancak kaytarabiliyoruz.

Hayir forumda bir suru yasi bende buyuk abilerimiz ablalarimiz var onlarin icinde ana baci sovmek istemiyorum. Tum holdingler vergi kaciriyor, devlet dairelerinde millet paralari cebine atiyor, suriyelilere milar dolarlar verildi ki daha da veriliyor. Daha yazmaya devam ederim sana da bunlarla idare et. Sen once bunlara laf et ondan sonra 2 dolar vergi odemeyen insanlar alaf et. Ulan arkadasimin calistigi yer yillik 5 milyon tl kazaniyor 75bin tl kazaniyoruz diye verdi oduyor. Bu her yerde boyle once onlari coz sonra gel burayi trolle

2 yada 3 ay önce biraz pahalı bir ürün sipariş verdim aliexpress ten.Hiç istememe rağmen satıcı faturada düşük fiyat göstermiş.Ptt den eve bir yazı geldi.Yurtdışından gelen malların olduğu ana ptt ye beni çağırıyorlardı kredi kartı ekstremle yada gerçek fiyatı belli edecek bir evrak ile birlikte.Vergi memurları ve polis hepsi var.Bana dediler bu ürünün gerçek fiyatı nedir,bende kart ödememi gösterdim ona göre vergisini aldılar ama sanki suç işlemiş gibi oldum.Kendimi çok kötü hissettim.Neden bu fiyat girilmiş vs. diye bir kaç soru sordular.Bence hiç uğraşmayın arkadaşlar neyse onu ödeyin.Maliye ye kadar gidiyor olay.20-30 lira az vereyim diye başınıza iş almayın.Hem orda sorguya çekiliyor gibi oluyor hemde gerçekten sanki bir suça karışmışsınız gibi çok kötü hissettiriyor.Tamam vergi çok ödüyoruz ama gidip te orda memurlara polislere açıklama yapıp belge göstermek daha beter.Benden söylemesi...

@thieft3000 Bordrolu çalışanlarda bu dediğiniz geçerli; bordrolu çalışanların haricinde devlet vergi toplama konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor. İşin diğer boyutu da alkol, tütün, akaryakıt vb. ürünlerde kaçak ürünlere yönelim artıyor çünkü vergi yükü çok fazla.

Tütün ve alkol ürünlerinde marketlerde KDV yok sanirim.

Gecen bir markette sigarayi kredi kart ile aldi.
Baktim fişe KDV sıfır.
Devlet baştan yuksej KDV aldigi icin sonradan almiyor sanirim.

Cakal marketci dikkat ettim, kredi karti ile sigara vb. Disinda urun alsada onada sigara diye fis kesiyor :)

Tamamen kendi düşüncem. Ben aliexpresden o kadar alışveriş yaptım hiç fatura kesildiğine şahit olmadım bu yüzden düşük fiyat yazdırsakda devletin bundan bir zararı yok. Madem o kadar önem veriyorlar hepsi devletin kontrolü ile ülkeye giriş yapıyor faturasını istesin alsın vergisini

@el_Aksa_1903

Benim bildiğim ihraç edilen ürünlerden Çin'de vergi alınmıyor.

Devletin kaybı paranın dışarı (dij mıhrağlağ :komik:) akması.

Düşünmeden konuşmak gibi düşünmeden yazmak da bir problem, altına bir kaç post girdikten sonra vay ben ne yazmışım diyerek geri almak da zor olsa gerek.

Tum devlet memurlarinin maaslari vergi uzerind3n odendigini dusunursek. Ve ozellikle asker ve polisin canlarini feda ettigini bildigimizi varsayarsak vergi kacirdikca bunun ucunun onlarin maaslarina kadar dokundugunu hesaplayabiliriz tabi ki azicik beynimiz varsa. Milyonlarca mehmetcigin ve ogrencinin masraflarida vergiden karsilaniyor. VERGİ KACİRMA YONUNDEN BUNLARİDA HESABA KATİN....

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Rip
@Rip gss olayını ben askerdeyken borçlandırmışlar koskoca devlet beni işsiz zannediyor askerde olduğumu bilmiyor peh ! sesimizi çıkartmasak gemiciklere içki parası olacak

• Beğen
Tepkiler: Rip
Bunlar hep açlık sınırında yaşamamız yüzünden, sadece ekmekle beslenince saçma sorular peydah oluyor

@muratokan hocam haklısın, sana kimse haksızın diyemez. Ama ortada o kadar büyük saçmalıklar var ki, kaynakların aktarıldığı yerleri görünce insan haram zıkkım olsun demeden geçemiyor.
Örtülü ödenek, örtüsüz ödenek, hazine yardımı, devlet garantili ihaleler, milletin tenasül organlarına yönelik devlet destekli tehditler, itibar edinme hamleleri vs. aklımı kaçiriciiim. Tabi ki azıcık aklım varsa.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@Rip bahsettiginiz serefsizligi yapanlar. herkes hakli. Siyasetci gibi gozukup devletin milletin ulkenin kanini emen tum pislikler geberip gitse. Keske dolarla avrupayla amerikayla hic bir isimiz olmasa kendi zenginlerimizi adam gibi kullanip yasasak. Ama yok malesef. Cikar ugruna milletin parasini harcayanda cok milletin parasini hortumlayanda. Bu konularda hem fikiriz. Sadece demek istedigim yanlis yapanlarin izledigi yolu izlersek onlar gibi yanlis yola duser ve onlara kullandigimiz sozleri kendimiz icin kullanmis oluruz.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Geri