Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bisiklet nasıl seçilir?

Arkadaşlar merhaba. Kron, Salcano, Carrao, Trek, Ghost veya Sedona markalarından birinin bir modelini almak istiyorum. Okulun kampüsü büyük olduğu için ring beklemek yerine Bisikletle gitmek istiyorum her yere. Hangis marka ve modeli önerirsiniz? Bisiklet özelliklerinden pek anlamam ve satıcının insafına da kalmak istemiyorum açıkçası.
- Yokuşlarda ve uzun yolda beni yormayacak.
- Günlük 5-10 km yapacağım ve beni çok az yoracak. Çünkü ciğerlerimde sıkıntı olduğu için çabuk yoruluyorum.
- Mümkünse bisiklete uygun çanta bulabileceğim model olsun. Çünkü hızlı trene bisiklet almıyorlar ben de çantasına koyup taşımayı düşünüyorum.
- 10-15 basamaklı merdivenlerden inerken sıkıntı olmasın.
- Boyum 175 cm. Boyuma göre kadro boyu, jant falan bilmiyorum onları da belirtirseniz sevinirim.
- Eskişehir'de yaşıyorum, Ankara'da okuyorum. Eskişehir ve Ankara'da bulabileceğim Uygun yerleri söyler misiniz?

Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim. :)

Scudo
@Sabit26 Sana şunu söyleyeyim bütün bu özellikleri kapsayan bir bisiklet yok ama eğer çantana koyup gezdirmek birinci amacınsa katlanabilir bisikletlerler var. 5-10 kmde sıkıntı çıkmaz ama ağırdır yokuşlarda ve uzun yollarda yorar.

Benim amacım trende gidip gelirken bana sıkıntı çıkarmasınlar. Bir sezonda 4 kere bisikleti hızlı trene bindireceğim. @Furkannn

Bizim buralarda hızlı tren olmadığı için o kadarını bilmiyorum bence sen bir sor. bu bisikletler katlanır ve çok yer kaplamaz @Sabit26

@forsherl
R u using google translate? ;) I have seen that u r from China, am i right? if so welcome on board to Turkish cycling forum :)

İşte amacım dağ bisikleti alıp bir daha bisiklet değiştirme gibi sıkıntı yaşamamak. Tekerleri falan kolay sökülüp takılıyor mu onların(dağ bisikleti)? @Furkannn Aracımız eski model olduğu için bisiklet taşıma abaratı uygun olmayabilir bagaj için.

• Beğen
Tepkiler: Furkannn
@Sabit26 çoğu bisikletin kolaydır. Bir 18-19 anahtar işini görür. Bu arada küçük bir araştırma yaptım. Hızlı trenlerde her türlü bisikletler yasaktır diyor.

Valiz içinde yolcuyu rahatsız etmeden taşınabilir yazıyordu yeni çıkan afişlerde. Okulun kampüsü çok büyük olmasa almam ama hem çok büyük hem de okulda Eymir Gölü diye mükemmel bisiklet sürmelik arazi var. Hem orman hem göl kenarı eğlenceli vakit geçirilir. Ben akşam üstünden beri bisiklet araştırması yapıyorum özellikler vs. baya bir bilgi topladım şuana kadar. Elimde kağıtta bilgiler var. Uygun olduğum zamanda 5-6 tane bisiklet satıcısı var onlara bakacağım. Büyük ihtimal Carraro ya da Ghost alacak gibi duruyorum şuan. Peki bu hidrolik fren ve V fren sistemi var. Tekerleri sökerken bunları söküp takmada sıkıntı yaşar mıyım? @Furkannn

• Ağırlığını bilmiyorum ama alüminyum olması hafif olduğunu gösterir. Alüminyum dayanıklıdır da.
  • Dağ bisikletinde hidrolik disk fren en iyisidir. Hem sağlamdır hem de lastik değişiminde hiç sorun çıkarmaz.
  • Altus akıcıdır seridir işini çok rahat görür. 24 vites olması ve üçlü krank takımı yokuşlarda işe yarar.
  • Kilitli maşa düz yolda çok işini görür. Düz yolda giderken her pedala bastığında enerjini maşanın esnemesine değil, pedala verirsin. Bu da daha rahat ve hızlı bir yol sağlar.
Genel hatlarıyla böyle açıklayabilirim. Güzel bisiklet şahsen ben çok sevdim. :)
Bu arada ben de Gazi'yi kazandım. Ankara'da görüşebiliriz. @Sabit26

@Furkannn tabi. İmkan olursa görüşebiliriz. Ancak bir sorum daha var. Ben okulda bırakacağım haftasonları olacak. Bisikletin güvenliğini nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Kilitler çabuk kırılıyormuş. Malum okulda da hırsız çok. Bu arada bisiklet 21 vites.

• Beğen
Tepkiler: Furkannn
@Sabit26 Bu işin ehli olmuş hırsızlar için kilitleri kırmak çok kolay. Evde kalan bir arkadaşına emanet edebilirsin mesela.
Force 540 24 vites; Force 535 ve alt serileri 21 vites :)

Merhaba arkadaslar,
Foruma yeni üye oldum tam olarak nereye yazmam gerekiyor vs. gibi konularda hatam olursa şimdiden kusura bakmayin demek isterim.
Ben Sahil kenarinda bazen asfalt yolda bazende hafif bozuk satihlarda kullanabilmek icin bir bisiklet almak istiyorum. Uzun yollar yapacağimi sanmiyorum. Çok fazlada bir bütçe ayirmak istemiyorum. 1500 tl ye kadar bir tavsiyeniz olabilir mi? Görüntü olarak ta hoş birşey alabilmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Meb arkadaşlar. Öncelikle bu bisikletler konusunda fazlasıyla acemiyim.Arabam var veabi ufak tefek arızalarıbakımi vs bezdirdi hatta artık sıkıldım bile. Bisiklet heevesim vardı hep bu yönde değerlendirmeyi düşünüyorum eşimle bana :)

Şimdi bisiklet seçiminde kari boyunu çözemedim ben. Onu anklasam net ten bakiyorum 26" yazıyor. Bu jant mi veya kadro boyu jant ile aynı anlamda mi? 1.90bboy 88 kilo ya uygun macro ve Kant olcusu be olmali acaba??

Arkadaşlar selamlar, foruma yeni üye oldum. Bisiklet seçimi konusunda pek bilgi sahibi değilim illaki forumu okuyup birçok konuda bilgi sahibi olacağım ileriki zamanlarda ama şuan için acil bisiklet tercihi yapmam lazım aracımı bir süre kullanamayacağım; doğuda görev yapıyorum:tümsek-kasis-çukur ve bozuk asfalt-kaldırım taşlı yollarda günlük 6-7 km okula gidip gelmek için kullanmak üzere bir bisiklet almak istiyorum bütçem 1500 tl. 1750 yi zorlayabilirim belki boyum 175 cm kilom 75 sizce hangi marka hangi modeli tercih etmeliyim cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

@Luccini slm. Bozuk yolda sürmek için bisiklete o kadar para verilmez. Benim tavsiyem 500-600 tl lik bisiklet iş görür. Pahalı bisikleti muhafaza etmesi zordur. Adamlar apartmanın içinden çalıyorlar. Günlük kullanım için ucuz bisiklet diyorum.

Her bisikletin kendine göre artıları ve kullanım kısıtlamaları vardır. Bisiklet almayı düşünüyorsanız, ihtiyaçlarınıza en uygun bisikleti seçmek için ipuçlarımızı takip edin.Bisikleti kullanacağınız yolun türü, alacağınız bisikletin özelliklerini direkt olarak etkiler. Her bisiklet, tüm zemin koşullarında kullanmaya uygun değildir. Farklı yol tiplerine göre, farklı bisikletler tasarlanmıştır. Örneğin dağ, cylo cross, yol, yarış ve hibrid gibi.Yetişkin bisikletleri ortalama 100 kg. ağırlık isin tasarlanmıştır. Çocuk bisikletlerinde bu ağırlık ortalama 45 - 50 kilo civarındadır.Yol bisikletleriTekerleklerin sürekli zemin temasında kaldığı, döşenmiş yollarda (asfalt)kullanılan bisikletlerdir. Yük ile beraber ya da arazide kullanılmaya uygun değildir.Sürüş BisikletleriTekerleklerin sürekli zemin temasında kaldığı, döşenmiş yollarda, çakıl döşenmiş yollarda ve düzgün patikalarda kullanıma uygundur. Arazide kullanmaya veya zıplamaya uygun değildir.Cyclo cross BisikletlerTekerleklerin sürekli zemin temasında kaldığı, döşenmiş yollarda, çakıl döşenmiş yollarda ve düzgün patikalarda kullanıma uygundur. Sürüş, idman ve yarış için çalışmaya uygun modellerdir. Toprak ve çamurlu yüzeyler gibi çeşitli hava ve zemin koşullarda sürülebilir ancak, dağ bisikleti gibi kullanılmaya uygun değildir. Bu bisikletin sürücüleri, sürüş esnasında bir engel ile karşılattıklarında, bisikletten iner, bisikleti taşıyarak engelden geçer ve tekrar binerler.Arazi/ KrosArka süspansiyonu bulunmayan tüm dağ bisikletleri bu kategoriye girer. Zayıf süspansiyonlu modeller de bu kategoriye dahildir. Yukarıdaki yol koşullarının tamamında, zorlu patika ve engebelerde, tekerlek ve zemin temasının anlık bir şekilde kesilebileceği alanlarda kullanıma uygundur. Zıplamaya uygun değildir. Yokuş yukarı daha hızlı çıkar, çeviktir. Ancak dağ bisikleti kadar sağlam değildir.Dağ BisikletiYukarıdaki yol koşullarının tamamında, engebeli arazi üzerinde kullanıma uygun, orta seviye süspansiyona sahip modellerdir. Bu özelliği işe geniş bir alanda kullanıma imkan verir. Ağır ve dayanıklı bisikletlerdir. Ancak, yokuş yukarı çıkmak zordur. Gravity/ Freeride Uzun zıplamalar, zorlu arazi koşulları ve extrem sürüş teknikleri için uygundur. Dağ bisikletinden farklı olarak profesyonel kullanıcılara yöneliktir. Dağ bisikletinden çok daha ağır ve daha uzun süspanyion kabiliyetine sahiptir.Dirt JumpYüksek hızda engebeli yüzeylerden atlama, zıplama gibi sert sürüşler için uygundur. Sürüş yeteneğinin ön plana çıktığı, parkularda ve rampalarda kullanıma uygun çevik modellerdir. (nasilkolay.com sitesinden)

Merhaba,
Öncelikle yazı çok güzel olmuş. Kalemine sağlık hocam.
Ben foruma yeni katıldım. Bisiklet almayı düşünüyorum. Kullanım amacım, öncelikle seneye yapmayı planladığım Marmara Denizi etrafında tur için. Bunun için bisiklet önerisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.
Ayrıca Marmara turu yapmış arkadaşlar varsa tanışmak ve görüşmek isterim.

Merhaba konu açamıyorum o yüzden buradan yazıyorum. Genellikle istanbul içinde kullanıcamama belgrad ormanına falan da gidebilirim. Bunun için mtb mi yoksa şehir bisikleti mi daha uygun olur?

Geri