Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bütçeyle teker örme ve akort ayarı

Ben birçok yerde 20'ye yaptırıyorum. Aktif pedal dahil. 40 fazla gibi.
 
Scudo
@Uğur Can S. Fiyat ve ustalık açısından dedikleriniz çok doğru. Bu durumda bu ücreti isteyen kişinin ustalığını araştırmam gerekiyor :)
 
Bir anahtar alıp kendiniz yapın. Zamanla ustalaşırsınız . İnternette dersler var. Ben yıllardır kendim yaparım.


"Wheel truing " diye arayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
bravo tebrik ediyorum bizde arkadaşlarla nasıl yaparız diye düşünürken şans birden çıkarı verdi konuyu karşımıza:harika:
 
mükemmel bir anlatım ve paylaşım ellerinize sağlık..
 
@emircan Başbuğ06
Asla deneme!!!
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH
merhaba daha yeni bir konu bulamadım.. benim arka tekerin akordu biraz bozulmuş çok hafif bir yamukluk var.. kendim mi yapayım yoksa yaptırmamı mı önerirsiniz?
bu işlem için ne kadar para isteniyor?
 
@Ebubekir
Gayet de sağlıklı oluyor. 15 Yıldır akord yaparım, bir sefer bile ruble sökmedim.

@Birtan Kolburan
Sehpa olmadan gayet mümkün. Katılmıyorum.

@Samet Kayalı
Eğer götürmeye bile üşeniyorsan hiç kalkışmamanı tavsiye ederim.
Akord Anahtarı bu arada.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mücahit Ustaoğlu
Bazı jantlar Akort istemez uzun yıllar kaza çukur olmadıkça bozulmaz ama ağırsanız yada jantlarınız ucuz stok jant ise akort gerekecektir evde yapmak büyük avantaj. Akor sehpası edinin 200-250 çok var.
 
ufak anahtarını aldım bakalım onla deneyeceğim
 
Çok profesyonel bir bisiklete sahip değilseniz kendiniz yapın. bence akort sehpasına da gerek yok, kadro üstünde yapabilirsiniz. ben öyle yapıyorum tabi çok ince ayar yapmak mümkün olmuyor ancak ben maddeye değer veren birisi değilim, jant yamulacakmış felan çok da umrumda değil açıkçası. burada önemli olan şey, herhangi bir konuda bisikletçiye ya da akort yapabilen herhangi birisine muhtaç olmadan kendi işimi kendi başıma halledebilme isteğim. Alın bir akort anahtarı (10 - 20 tl arası) kendiniz yapın, zamanlar kendinizi geliştirirsiniz.
 
Dıştan bakınca ne kadar basit ama işin iç yüzü aslında ne kadar zor. Sıkılmadan keyifle okudum. Güzel bilgiler için yüreğinize, ağzınıza, ellerinize sağlık...
 
Akort ayarı yapmak zor değil.alın bi akort anahtarı kendiniz bedava yapın..youtube da bunu gösteren videolar var .ben işini yarım yamalak yapan bisiklet tamircilerinden bıktımmmmmm...bisikletime çok zarar verdiler...çok paramla rezil oldum..
 
Bisikletçilerin çoğu hakkının üstünde ücret aldığı için o ücreti malzemeye verip kendi kendinize yapmaya alışmanız uzun süreçte hem daha karlı hem de daha büyük bi zevk olucaktır.

 
Çok şükür malzeme(içlastik,yama seti vb)dışında hiç bir bisikletçi ile işim olmuyor:)
 
Bu kadar bilgi paylasiminin yapildigi ve her seye ulasmanin bu kadar kolay oldugu gunumuz dunyasinda iki tane telin dengesini bulamamak ilkelliktir kimse kusura bakmasin. Adamlar marsa gitti.
 
ben de iki kere gittim bisikletçiye parça alımı için(decathlon u bisikletçi olarak saymıyorum ;)). tek eksiğim teker örme. bu kış onuda öğreneceğim inşallah

@Kuzey Ege direk yüzü(müze)ne söylemeseydin keşke
 
@oktayakgoz
Haci istanbuldaysan ve musait zamanin olursa ogretebilirim. Soyle soyleyeyim, asiri zevkli bir is.
 
Geri