Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uyku tulumu önerileri

Uyku tulumu konusu biraz bireysel bir şey aynı tulumu kullanan iki kişi beklenti ve ihtiyaçları farklıysa size bambaşka cevaplar verebilir. (bir çok konuda olduğu gibi) -32ekstrem -12comfort Marmot marka tulumum var. Bu tulumu her yere götürebiliyorum fakat kaz tüyü olması sebebiyle kullanırken çok dikkatli olunmalı su teması çadırdaki nem ve terleme tulumun yalıtım özelliğini bitiriyor. Ben terleme ve çadırda oluşan nemden dolayı birkaç kez sıkıntı yaşadım. en yakın araca 20 en yakın yerleşim yerine 70 80 km uzaktayken soğuk bir havada en önemli yalıtım malzemeniz olan tulumunuzun iş göremez bir hale dönüşmesi sizi çok büyük sıkıntılara sokabilir. Ama aynı yalıtım özelliklerine sahip bir elyaf tulum da sizin için büyük lojistik sorunları yaratabilir.
bu yüzden derim ki kötü malzeme yoktur yanlış yerde kullanılan malzeme vardır.
-32ekstrem -12comfort tulumunuzu 5 derece gecesi olan bir faaliyete götürüp kendinizi içinde sokup ağzınıza kadar fermuarı çekerseniz gece terlersiniz sona ne olur??
Ben söyleyeyim ter buharlaşıp tulumunuza nüfuz eder ve tüyleri birbirine yapıştırıp tulumunuzu işlevsiz hale getirir sonra?? Sonrası fena ben yaptım siz yapmayın. Yerine, ihtiyaca ve kişisel özelliklerinize göre malzeme kullanın....

Scudo
Flo daki rosewood

-20 derece yüksek rahatlık sağlayan tulumlar bir hayli pahalı. piyasada satılan -40, -50 başlıklı tulumlara kanıp tulum almayın sakın. örnek verecek olursam -28 gösteren HUSKY ANAPURNA(gayet iyi bir tulumdur) tulumun yüksek konfor derecesi -12 yani bu dereceye kadar üşümeden yatabilirsiniz sonrasında üşümeye ve titremeye başlarsınız. tulum alırken yüksek konfor derecesine odaklanın ona göre tulum seçimi yapın. ek olarak en önemlisi tulum elbette ama çadır da sizin için bir bu kadar önemli olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
-20 derece yüksek rahatlık sağlayan tulumlar bir hayli pahalı. piyasada satılan -40, -50 başlıklı tulumlara kanıp tulum almayın sakın. örnek verecek olursam -28 gösteren HUSKY ANAPURNA(gayet iyi bir tulumdur) tulumun yüksek konfor derecesi -12 yani bu dereceye kadar üşümeden yatabilirsiniz sonrasında üşümeye ve titremeye başlarsınız. tulum alırken yüksek konfor derecesine odaklanın ona göre tulum seçimi yapın. ek olarak en önemlisi tulum elbette ama çadır da sizin için bir bu kadar önemli olmalı.
Özel mesaj atabilir misiniz?

Kışın dışarısı -40 bile olsa, düzgün kurulmuş çift katlı iyi bir çadırın iç sıcaklığının, eksiye düşmesi pek olası değil. Nefes, vücut sıcaklıkları, olmadı ocakta ısıtılan bir cezve su ile içerisi ılınır. Konfor sıcaklığı 0 derece olan tulum bile iş görür. Ama üçü bir takımdır. İyi çadır, iyi mat, iyi tulum.

Tulum seçiminde konfor ve limit değerleri baz alınıp extreme derecesine itibar edilmemeli, size kesinlikle katılıyorum. Ancak bir ekleme yapayım, Husky Anapurna'nın çok ağır ve hacimli olmakla birlikte, iyi bir elyaf tulum olduğuna katılmamın yanı sıra, üretici EN 13537 sertifikası aldıktan sonra (önceden yoktu) sıcaklık değerlerini şu şekilde güncelledi:
Konfor: -4
Limit: -10
Ekstrem: -28

• Beğen
Tepkiler: roycolt
Tulum seçiminde konfor ve limit değerleri baz alınıp extreme derecesine itibar edilmemeli, size kesinlikle katılıyorum. Ancak bir ekleme yapayım, Husky Anapurna'nın çok ağır ve hacimli olmakla birlikte, iyi bir elyaf tulum olduğuna katılmamın yanı sıra, üretici EN 13537 sertifikası aldıktan sonra (önceden yoktu) sıcaklık değerlerini şu şekilde güncelledi:
Konfor: -4
Limit: -10
Ekstrem: -28

bu bayağı komik olmuş öyleyse çünkü -12 yüksek konfor derecesi nerede, -4 nerede. bu saatten sonra anapurnaya o paralar verilmez. dediğiniz gibi araç olmadan anapurna çekilecek eziyet değil çünkü gerçekten gereksiz bir ağırlığı var. ancak anapurna ile yaklaşık olarak aynı konfor derecesindeki diğer marka uyku tulumları daha hafif ve kullanışlı olmasına rağmen neredeyse anapurnadan 2 kat daha pahalı durumdalar. bu yüzden belki tercih sebebi olabilir fakat bu yeni düzenlemeden sonra akıl karı olmadığını düşünüyorum anapurna tercih etmenin.

yazın cibinlikli hamakla kamp yapmayı planlayan biri için termal battaniye yeterli olur mu yoksa ille de uyku tulumu şart mıdır?

O zaman yağmurdan korunmak yeterli olur sanırım

husky espace -6 kullanan arkadaşlar varmı 🤔👋🏼

husky espace -6 kullanan arkadaşlar varmı 🤔👋🏼
2 sene önce aldım, kışın kullanmadım ama baharda tamamen kapatıp kullanamıyorum sıcak ve sıkıntı basıyor. Buna dayanarak diyebilirim ki eksiye düşmedikçe kullanılır hatta 2 , 3 derecelerde rahat edersiniz. Hafifliğine ve küçüklüğüne değinmiyorum bile

Husyk mini uyku tulumunu 2019 yılında yaptığım giresun - merhaba Afyonkarahisar turumda kullanmak üzere almıştım ve çok memnun kaldım.
800 gram ağırlığı var.
(link)

Husyk mini uyku tulumunu 2019 yılında yaptığım giresun - merhaba Afyonkarahisar turumda kullanmak üzere almıştım ve çok memnun kaldım.
800 gram ağırlığı var.
(link)
afyonkarahisar soğuk bir şehir, hangi aylardı tur yaptıpınızda

afyonkarahisar soğuk bir şehir, hangi aylardı tur yaptıpınızda
Yazın yaptım turu. Hafif olması ve az yer kaplaması dolayısıyla aldım. Geceleyin terleme durumu olmadı. 0° olarak geçiyor ama konfor derecesi 12° civarında. Kış turlarında belki kullanılmaz ama bahar turlarında rahatlıkla kullanılabilir.

Belki şimdiye kadar 7-8 çeşit marka model ordu tipi uyku tulumu kullandım . .............. 2800-3000 rakımlarda -35 sıcaklıkları gördüm. Uyku tulumu sayesinde hayatta kaldım sabahlara kadar 5-10 dakikada bir soğuktan titremekten uyanarak bir çok geceleri sabah ettim. Bir çok devremin ayaklarını parmaklarını kaybetme korkusunu yaşadım . Uzuvlarımızın donmaması için botlarımızı çıkarıp birbirimizin ayak baş parmaklarına ip bağlardık mevzilerde uykuya yenik düşenin ipini çekerdik müthiş acırdı . Hareketsiz kalmazdık bu sayede herhangi bir uzuv kaybına da uğramazdık ........ görevinde 5 gün tipide kaldık aralıksız tipi ve kar yağışı vardı derin kar ve çığ tehlikesi mevcuttu ilerleme yapmak imkansızdı daha büyük sorunlara neden olabilir kaybolma ,çığ ,uçurum vb tehlikeler mutlaktı hava aşırı kapalı olduğu için uçarda gelemiyordu .Mecbur kar altına girdik küçük iki kişinin sığabileceği kar sığınakları yaptık mum yakıp ısınmaya çalıştık , 3. gün mumlar ve vücut ısıtıcıları bitti . Botlarımızın altında ki plastik tabanları kestik çok kötü kokutuyordu küçük sığınağımızı ama ısınıyorduk . 4. gün emirle naylon pançolarımızı , bez pançolarımızı , bakım yağlarımızı bezlerini , el kundaklarımızı ,harp paketlerimizi , üniforma ceplerini, konserve üstünde ki küçük kağıt ve plastikleri , pet şişeleri , cırt cırtlı üniforma olduğu için fazla olan plastik düğmeleri yaktık. Hayatta kalmak için maksimum seviyeye çıktık aklen ve bedenen 5. gün sabahı kara koyu gri hava gitti , yüksek rakımdan aşağıya doğru yaya intikal edip uçarları bekledik . Niye anlattım bilmiyorum uyku tulumu ve soğuk denilince o günler aklıma geliyor .Şimdi kullandığım uyku tulumu Husky anapurna -28 diyor lakin iki sene evvel gittiğim bir kış kampında -15 kadar seni rahat uyutuyor . Daha eksilerde ise uyutmaz fakat hayatta kalırsın bendekinin bir iki resmini paylaşayım.IMG_3695.jpgIMG_3696.jpg

yazın temmuz ağustos gibi van, ağrı, kars gibi illerin olduğu bir doğu turu yapmak istiyorum. uyku tulumu mutlaka gerekli olur mu, nasıl bir şey işimi görür?

Uyku tulumu içindeki malzemeye göre elyaf ve kaz tüyü dur. Elyaf, kaz tuyine göre hacım olarak buyuktur. Islansa bile ısıtmaya devam eder.
Uyku tulumlarinin comfort ve extrem dereceleri vardır. Comfort senin mışıl mışıl mışıl uyayabilecegin sıcaklıktir. Extrem ise sıkıntının başlayacağı durumdur. Mesala Marmot wave 4 comfort - 9 extreme - 17...
-9 dan sonra bence problem... - 17 daha büyük problem.bu uyku tulumu elyaf. Bende başka uyku tulumu var comfort - 45...Kaz tüyü. İkisi de kışlık... Neredeyse ikisinin sıkıştırılan hacmi aynı..
Nerde kullanacağın önemli. Eğer kışlık uyku tulumu u yazın kullanırım dersen içinde pisersin. O yüzden artı değerlerde uyku tulumu kullanmak lazım..
Başka tulumum daha var onu da baharlara kullanıyorum. Kaz tüyü içindeki dolgu ağırlığı da iyi ama bi kış için kullanmaya cesaret edemem çünkü verileri yok...
Aldığın uyku tulumu yersiz geldi üşüdün mu Gelecek akşam pet şişeye sıcak su koy uyku tulumu un içine at. Ama birlikte yatarken dikkat et yanma..ağzını sıkı kapat. Aşağıya dondunmu içine uyku tulumunun içine ince bir Polar yaptır. Aynı ebatlarda olsun. Hem uyku tulumu kirlenmez hem de uyku tulumun comfort sıcaklığını bir miktar daha arttırirsin..

• Beğen
Tepkiler: Ufuk A.
Geri