Merhaba. Bisikletli ve bisikletsiz turlarda kullanmak için uyku tulumu almayı planlıyorum. Çok tecrübeli değilim maalesef bu konuda, pek kamp geçmişim olduğu da söylenemez. Bu yüzden teknik özelliklerini okuyup ona göre bir ürün seçmektense tecrübeli kullanıcıların yorumlarını duymanın daha iyi olacağını düşündüm.
Öncelikle alacağım uyku tulumunu kışın kullanmayı düşünmüyorum. Bahar ve yaz aylarında kullanmak için bir ürün arıyorum. Örneğin bu sene Mart gayet ılık geçti, maksimum bu soğukluktaki havalarda tur ve kamp yaparım. Geçmiş senelerdeki gibi mevsim normalleri devam ederse Nisan'da başlar Ekim'de sonlandırırım. Sanırım yüksek konfor değeri +5 civarında bir tulum işimi görecektir. Ya da belki +5'e dahi ihtiyacım yoktur ya da bahar aylarında bu tulum yeterli gelmeyecektir, kesin karar veremiyorum. Bu yüzden danışmak istiyorum biraz da.
Kafamda aşağı yukarı üç model belirledim. Bunlardan birincisi Husky Mantilla:
(link)
Aşırı Soğuk Testi:-5°C
Düşük Rahatlık:0°C
Yüksek Rahatlık:+5°C
Ürün Husky zaten, kalitesinden yana bir soru işareti yok kafamda. Bu ürünün tek dezavantajı 1680 gram olması. Bisiklet turları için ağır sayılabilecek bir değer bu.
Bir diğer alternatif de Makalu One Kilo Bag:
(link)
Kullanılması önerilen ideal sıcaklık + 5°C
Extreme Limit sıcaklık: - 5°C
Bu ürünün avantajı 1000 gram olması ve fiyatı tabii ki. Ancak internette ürünle ilgili doyurucu ne bir bilgi ne de yorum bulunmakta. Marka için Husky üretiyor diyen de, Husky'nin çakması diyen de var. Eğer ürünü kullanan biri varsa değerlendirmesini okumayı çok isterim.
Bir diğer alternatif de Coleman Biker 2:
(link)
Bu da 990 gram ancak Makalu'da olduğu gibi doyurucu bir bilgi yok ürünle ilgili. Sıcaklık değerleri bile net değil; şöyle bir bilgi var sadece: -2C - +14C
Benim düşünüp taşınıp aralarında kararsız kaldığım ürünler bunlar. ürünleri kullanmış ya da ürünler hakkında bilgi sahibi olan forum üyeleri yorumlarını yazarsa çok sevinirim. Ya da bu ürünlerin hiçbiri doğru seçim değil, farklı özelliklerde bir ürün bakmalısın diyen varsa bu tarz yönlendirmelere de açığım. Dediğim gibi, tecrübe sahibi değilim bu konuda maalesef.
Bu arada çadır olarak da Evolite Turtle 2'ye karar verdim. Bu konuda önerileriniz varsa onları da duymak isterim.
(link)
Şimdiden teşekkürler.