f/p olarak husky anapurna yı önerebilirim... -12 dereceye kadar konforlu yatabilirsiniz..uyku tulumunda önemli olan low konforu değil high konforudur...low konfor sizin ölmeden rahat ettirmeyecek max değerdir...ben enjoy modelini kış ortasında test ettim...bel ağrısı dışında sorun olmadı...yalnız şuna dikkat et..üzerinde yazılan değerler sağlam bir mat izalasyonuyla elde edilen değer..matın benim gibi sağlam değilse -10 da bile bel ağrısıyla kalkarsın
Merhaba arkadaşlar. Çıkacağım turlarda haliyle uyku tulumu almam gerekiyor. Kış ayları hariç diğer bütün aylar kullanacağımı umuyorum. Mart' dan Kasım' a kadar. Rahat uyumayı seven birisiyim. O yüzden çok sıkışık tabut gibi uyku tulumu istemiyorum. Beni üşütmeyecek, aynı çok ağır da olmamalı. Ağırlık pek önemli değil. Gerekirse ipek ya da pamuk çarşafla da kullanıp tulumun içinde dayanabileceğim ısıyı daha da düşürebilirim. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
3 mevsim uyku tulumlarına bakabilirsiniz. Min. sıcaklık için baz almanız gereken Comfort limit ile Lower limit arasında bir değer olabilir. Extreme limiti dikkate almayın Lower limitten sonra üşümeye başlıyorsunuz üşüdüğünüz için de uyku o gece haram olabiliyor.
Ben de Karrimor Hibernate 3 -16 C Uyku Tulumu mevcut (Comfort 5°C Lower Limit 0°C Extreme -16°C) çadırın içinde 0 dereceyi gördüğüm de oldu sadece ayak kısmında biraz üşüme olmuştu, tahminimce dışarıda hava sıcaklığı -5 dereceden daha soğuktu.
kaz tüyü eşyalara o tüylerin nasıl konulduğuyla ilgili bi video vardı... hayvancağızların tüylerini canlıyken yoluyolar... çok acı çektiriyolar... onu seyrettiğimden beri kaz tüyü olan hiçbi şeye balkmıyorum...
hani tulumun materyalini seçerken, belki bu bilgiyi de göz önünde bulundurmak istersiniz siz de
Bayan modelleri gözüküyor internette. Erkek için olanını bulamadım. (link) bu model var. Fiyatı da güzelmiş. Boyutları 200x80x50 aslında bana uyuyor stokta olan bir yerden alsam bana olur mu? Ya da siz nereden aldınız?
Kaz tüyü, kuş tüyü, angorra tavşanı tüyü bu ürünleri satanlara iğrenerek bakıyorum. Yaşam hakları gasp ediliyor. Bu yüzden sentetik uyku tulumu arıyorum.
bayan modelleri uymayabilir, bayan anatomisi farklı omuz bölgesi vs.. daha dar olabilir. Ben atlas kamptan almıştım orada da kalmamış. İnternette araştırdım biraz sanırım hiçbir yerde yok. Eski sezon ürün olduğu için tükenmiş olabilir. İlla ki bundan almanız gerekmiyor, bu dereceleri referans alarak işinizi görecek başka bir marka model de tercih edebilirsiniz
Daha önce hiç uyku tulumu kullanmadım. (link) bu modeli alayım diyorum ne dersiniz? 182 cm 88 kg ölçülerine sahibim. Fiyat performans nasıl? 5 yıl garanti vadedilmiş.
sadece yaz aylarında kullanmak amacıyla bu ürünü aldım, fermuarı açıyorsunuz iki kişilik yorgan gibi oluyor,
ürünün çantası da yastık kılıfı gibi zaten, içine havlu benzeri birşeyler koyup yastık niyetine kullanabilirsiniz..