Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun bekleyişin sonunda sevdalılar kavuşur.. Fuji Touring...

@Turan Babacan

Evet arka sistem biraz sert ön sistem nispeten daha yumuşak viteslerin kullanımı hakkında fikrimi yukarıda belirtmiştim bana da kullanışsız geldi lakin bu bir tur bisikleti dolayısıyla serilik çokta önemli değil bisikletin açıları, kullanılan malzeme, ön maşa, gidon kısaca her şey tur için tasarlanmış. bu vites sistemini kullanan Eser arkadaşımız zamanla rahatlıkla kullanılabildiğini söyledi.

Scudo
Merhabalar , öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. Kullandığınız barend shifterlar shimano 105 serisine ait olup videoda gösterilen gri saplı dura ace serisinden biraz daha serttirler ama kullandıkca yumuşayacaktır. Yanlarındaki mandalları cevirdiğinizde aradaki tık tık diye ses çıkaran aralıklaeı ortadan kaldırarak ön attırıcıdaki gibi bir geçiş elde edebilirsiniz. Ama bu daha çok bisiklet ve vitese alıştıktan sonraki bir aşama olur . Genelde kullanıldığı durumlar arka attırıcıda meydana gelen bir arıza durumunda yola devam edebilmek ve vites geçiş diametrelerini manule yapabilmek içindir. Maalesef ülkemizde ne drop bar ne de barendshifterlar ile ilgili bisikletciler ve bisiklet kullanıcılar arasında fazla bir bilgi bulunmuyor, tur bisikleti diye binilen çoğu mtb kırması yada şehir bisikleti müsvettesinden kat kat iyi bir bisiklet ve sistem satın almışsınız kutlarım . Tadını çıkartın ve fazla eleştiriye kulak asmayın . Herkes bisiklete biner ama pedala basmak yürek İster .

(link) merak edenler burdan da referans edinebilirler.

Bugün rampalarla dolu 4 saatlik bir yolculuk yaptım. Yolun büyük bölümü bozuktu ya da mıcırlarla doluydu. Özellikle inişlerde DropBar kesinlikle düz gidona göre daha fazla güven verdi ve süratlenince düz gidonlarda oluşan hafif titreme bu bisiklette olmadı. Düz ve eğimli maşa sanırım sağa sola titremeyi engelliyor.

Bu arada wellgo pedallardan çok memnunum. Wellgo, düz, eğimli maşa ve DropBar bugün bana bisikletin bir parçası olduğumu hissettirdi.

İyi dileklerinize çok teşekkür ederim dostlar.

@Oğuz Mert

Şu anda param yok. Met edip durma. Ayıp oluyor artık. Şöyle ötü böyle kötü de. :D

@Turan Babacan

İnan 2 yıldır bu günleri bekledim. :) En kısa sürede sayımızın artması ve birlikte turlar yapmak dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@Oğuz Mert

^^

Darısı başımıza. ^^

çok güzel tebrik ederim. kazasız belasız pedallamalar inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Mert
Wellgo pedallara ben de heves ediyorum ama bisiklete takım elbiseyle bildiğim için ayakkabıların uçları zarar görür diye tedirgin oluyorum. Ayakkabı burnuna zarar verme ihtimali var mı pedalların?

@Tahir Keskin

Ben zarar göreceğini düşünmüyorum. Platformun olduğu tarafta nokta nokta çıkıntılar var bunlar spor ayakkabının tutuşu için uygun ama iskarpin ya da kundura buradan kayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Oğuz Mert

Baharda kundura ile de sürüyorum tabii. :)

Sanırım 1 sezonluk marmariste çalışacam gibi görünüyor. 7 ay mutfakta tıkılı kacağım. Muhtemelen sezon sonunda Fuji Tourning'imi de alırım. :)

Hocam fiyatı nedir bunun sitede bulamadım ben...

Şöyle bir konu açtım: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130324

Öneriler arasında bisikletiniz yok ama konumu okursanız bana uygun olup olmadığını konudan belirtebilirseniz sevinirim...

Bu arada başka önerilere de açığım...

Bu arada hayırlı olsun güle güle kullan güzel görünüyor yakın çekimden beğendim.

Hepsi burada da var fuji touring

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

umarım olmaz ama düşülürse; ilk temas vites koluna olacak muhtemelen; basit bir düşmede bile etkilenebilir belki sistem; yedek vites kolu kolay takılabilir mi, bir deneyiminiz oldu mu? bir de vites ile fren sistemi arasında ani bir tepki vermeniz gerekirse; el pozisyonunuzu değiştimeniz mi gerekiyor yoksa; vitesi videodaki gibi tutarken; fren yapılabiliyor mu?

Öncelikle iyi dileklerde bulunan bütün dostlara teşekkür ederim.

@Safa Arslaner

Ürünün tedarikçisi Melsa firması onların sitesinden fiyata ve ürünün satıldığı yerlere ulaşabilirsiniz.Fuji touring çelik kadrodan yapılmış bir tur bisikleti. Lakin günlük kullanıma da oldukça uygun. Asıl üretim amacı yüklü bir şekilde uzun turlarda pedala basmak. Ülkemizde tur bisikletleri genellikle mtb ya da şehir bisikletlerinden bozma. Yani asıl amaçlarının dışında kullanılıyorlar. He ne olur kullanalım diyeceksiniz. Bir şehir ya da dağ bisikletine heybe,çanta yüklediğinizde genellikle geometrisinden dolayı pedal çevirirken zorluk yaşarsınız ve bisikletin performansı düşer. Ön maşanın karbon olduğu modellere zaten bagaj takamazsınız. Diğer maşalarda da kullanım zorluğu yaşarsınız. Bu bisiklet bütün açıları, kullanılan malzemeler tur için düşünülmüştür. İnsanı ve hatırı sayılır yükü uygun performansta taşıyabilir. Eğer amacının uzun turlara çıkmak ise Surly Long Haul Trucker, Trek 520, Fuji Touring gibi modellere bakmalısınız. Ben mtb ile de tur yaptım şehir bisikletiyle de. Gerçek bir tur bisikletinin farkını kullanınca görüyorsunuz. Önemli olan tur yapabilmeye inanmak. Bisikletin kadrosu donanımları size turda kolaylık sağlar.Pedala basacak sizsiniz.

@Umut Karaoğlu

Haklısınız düşme anında viteslerin zarar görmesi muhtemel ancak vites kolları oldukça kaliteli malzemeden yapılmış. Hiç değiştirmeye çalışmadım umarım zorunda da kalmam ama çok zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum. Vites değiştirme pozisyonunda fren yapılamıyor. Ani bir tepkide zorluk yaşanılabilir. Bu da umarım küçük bir olasılık olarak kalır.

Geri