Scudo Sports

Uzun turlarda en rahat sele hangisidir?

Ergon seleyi aldım. 3 boy bedeni var. Ben M aldım. Çok memnunum. 240 gram. Günlük kullanımlar için ideal.
Ama tur için bunu kullanmazdım. Zira 2-3 saatten sonra ağrıtmaya başlıyor._

Scudo
arkadaşlar sportourer zoo gel mi garda man mı ?

@suleymanozgun33 Konunun başını okumadım ama bıgün toplam 90 km yolu yüklü şekilde kamp yaptık, Brooks B17 inanılmaz...Videolarım arasında incelemeside var

Ben de bu seleden almayı düşünüyorum.

Sportourer zoo modelini aliyorum nasildir ?

Bence yaris bisikleti kullanmiyorsaniz selle royalin geniş elyaflı selesi ben günlük 200 km lık turda kullandım çok rahat hiç fazladan para vermeye gerek yok .

Dar seleler çok sağlıksız kilifta taksanız ne yaparsanız yapın yine farketmez 70-80 km den sonra rahatsız eder geniş sele görünüşü kabadır fakat önemli olan sağlık dar sele kan dolasiminin %40 ini engeller biz bisiklete sağlığınız için biliyoruz genis sele ilk 10 km de nasılsa 150 den sonrada öylerahat olur tabii yarışçılar için söylemiyorum biz turcular için.

Evet herkez Brooks demiş doğal olarak..Kaliteli kesinlikle ama fiyatıda giriş seviyesi bisikletin yarı fiyatı nerdeyse..
Brooks sele ücretiyle benim seleden tam 10 adet alınabilir.35 tl san marco jel sele..
Anatomik bir probleminiz yoksa ve maaşınızın 4/1 ini seleye harcamak istemiyorsanız 200+ km lik turlarımda bile sıkıntı yapmayan 35-50 tl arası kullananların memnun kaldığı (benim gibi) modellerden jel sele edinebilirsiniz.
Geriye kalan 250-300 tl ilede kendinize gerekli aksesuar ve parçaları temin edersiniz..
İyi fikir bence ;)

Genel olarak brooksun kaliteli bir sele olduğu ortada ancak bir de şöyle bişey var. Belki de brooks sizin kullanım şeklinize uygun değildir. Birçok kişi bunu hiç düşünmeden sadece genel tavsiyelere uyup tercihini brookS b17'den yana kullanıyor ve sonuç hüsranla bitebiliyor. Bisiklette duruş pozisyonuna uygun sele seçilmelidir. Eğer selenizi değiştirmeyi düşünüyorsanız şu yazıyı okumanızda fayda var. (link)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Hamdi O.
Gerçekten çok iyi bir yazı :harika: Herkes körü körüne Brooks diyor. Aslında biraz daha agresif tarzdaki tur bisikletlerinin (urban diye geçiyor) veya fitness diye geçen sportif amaçlı tur bisikletlerinin oturuş pozisyonu ile alakası yok bu selelerin. Herkesin fikri: "Tur bisikleti mi kullanıyorsun? Brooks sele al." Brooks sele kullanan @Anonim da daha dik açılı oturma pozisyonu sağlayan bir tur gidonuna geçince Brooks'tan verim almaya başladı.
Fırsat bulursam o linkteki yazıyı çevireyim :) Faydalı olacaktır.

@yunus çırak

Maalesef yanlış biliyorsunuz. Hiçbir zaman uzun yolculuklarda geniş ve yumuşak sele kullanılmaz. Bu tür seleler etlerinizi daha çok tahriş ederler ve sonunda dayanamazsınız.

Eşimle gittiğimiz ilk turda bizzat yaşadık. Bende Brooks B17 vardı, eşim de kendini çok rahat hissettiği yumuşak ve geniş bir sele kullanıyordu. Başta ısrarla o seleyle turu bitiremeyeceğini anlatmaya çalışsam da dinletemedim. Turun yarısında dediğim oldu. Allahtan o sırada İzmir Gülbahçe tarafında bir yerdeydik. Bisiklet.com tabelasını görünce daldık içeri. Brooks seleyi düşünmeden alıp taktık ve turumuza yeniden başlamış gibi keyifle devam ettik. O gün bu gündür eşim seleyle ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadı.

Kısaca uzun turcuların nredeyse istisnasız Brooks B17 kullanmasının bir sebebi var. Sert fakat sizin anatominize göre olduğundan (bir süre sonra) başka selelere bakmayın derim. Daha ucuz alternatif olarak ta yine Brooks gibi köseleden yapılan çok daha ucuz markalar var. Onlara bakılmalı. Mantık aynı. Kösele serttir ama size uyum sağladığından size göredir.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@Anonim Dik oturuş pozisyonundan ziyade bir de iyice yumuşaması gerekiyor yoksa ilk başlarda biliyosun söylenip duruyodum

Brooks sele kullanmadığım için bir şey söyleyemem fakat ben 150-200 km lık turlarda selle royal sky geniş jelli sele kullanıyorum .şimdiye kadarda hiçbir sorun yasamadim çok rahat Uzun turlarda ben dar sele ile karşılaştırma yaptım Tabiki uzun turlarda geniş sele kullanan çok az Tabiki herkes hangi sele ile rahatsa onu kullanır Çünkü uzun turlarda 100 km den sonra en sorun sele bence

Forumda bu konuda daha önce almanca da çevrilme bir makale vardı Bulabilirsek atarim.

(link)

Brooks üzerine ne kadar inceleme varsa okudum.Tecrübeleri dinledim. Jelli seleler hakkında yazılanları okudum. Normal sele kullandım, kendime özel kaplama sele yaptırdım. Sonuç Brooks aldım. Brooks' tan şaşmayın:).

Linke bakabilirsiniz geniş sele dar sele normal ve delikli sele jel ve sünger kullanım açısından %60 bu %90 karşılaştırması yapılmış.

Yalnız karşılaştırma sadece sağlık açısından performans değil selle royal sky selenin benim için diğer avantajı sabit maşa kullananlar için altında küçük yaylar bulunması tabiki herkesin tecrübeleri vücut yapısı farklı bu nedenle herkesin sele seçimi farklı olmalıdır

Geri