Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun turlarda en rahat sele hangisidir?

@HakanAydn
kilo 90 boy 1.92

@Cemal Ç.
Doğru aslında dikkat etmek lazım. Taytla 100km sürebiliyorum ama tabiki arada dinleniyorum kırmızı ışıkta selenin üstünde değil ayakta bekliyorum. İşin özünde gerçekten tayt kullanmak istemiyorum : )) Yani hep brooks markası karşıma çıkıyor eminim çok iyidir ama şu an biraz pahalı geldi. Daha uygun 200-300 civarı bulabilirsem çok olur.
Eğer sele için 300TL bandına çıktıysanız bira daha birikim yapıp brooks almanız daha iyi olacaktır.

Birde şu da var; brooks daha doğrusu deri seleler herkese hitap etmeyebiliyor. İyi değerlendirmek lazım.
Kendim elma yeşili b17 kullanıyorum, sağ sol ayarında 1 mm lik sapma seleyi azap moda sokabildiği gibi, kuş tüyü yatak(tabi bu biraz abartı, siz anladınız) ayarına da getirebiliyor. Ayrıca deri selenin bakımlı(krem ve gerginliği) olmasıda konforu etkiliyor.
Sele konforunu etkileyen en büyük etken bisiklet üzerinde doğru pozisyon, yani fit. Oturma kemiklerine binen yükün sağ sol dengesi ve sürüş sırasında bu yükün kaymaması çok önemli, kol-bacak uzunluğu farklılıkları varsa ve bisiklet üzerinde bununla ilgili değişiklik yapmadıysanız ağrı kaçınılmaz oluyor.
Tayt kullanmak istemeyenler neden istemiyor? Hava yeterince sıcak zaten, bir de tayt giymek istemiyorum denmiş ama tayt serinletme ve teri uzaklaştırma konusunda giyebileceğiniz en yetenekli kıyafettir.
Bir beden bol kapriden(paris,roma da kullanılan şalvarın adı :D) sonra

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
@Jacksochi

Açıkçası tayt giymeyi pek sevmiyorum = )) Şu an pek bir ağrım yok taytla ama taytsız olduğu zaman ağrılar başlıyor 20-25km sonra. Şu an hala araştırmadayım. Belki toto alışır böyle devam ederim =)
@Upper Architect
Brooksların hepsi 500ün üzeri internette gördüğüm kadarıyla. Kesinlikle katılıyorum. Yani memnun kalmazsam elimde patlayabilir ama deiğiniz gibi çokta rahat edebilirim. Bunu denememin bir şansı yok galiba maalesef. Bu arada bakımı derken ben bir yağını gördüm onu süreklimi sürmek gerekiyor ??

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Jacksochi

Açıkçası tayt giymeyi pek sevmiyorum = )) Şu an pek bir ağrım yok taytla ama taytsız olduğu zaman ağrılar başlıyor 20-25km sonra. Şu an hala araştırmadayım. Belki toto alışır böyle devam ederim =)
@Upper Architect
Brooksların hepsi 500ün üzeri internette gördüğüm kadarıyla. Kesinlikle katılıyorum. Yani memnun kalmazsam elimde patlayabilir ama deiğiniz gibi çokta rahat edebilirim. Bunu denememin bir şansı yok galiba maalesef. Bu arada bakımı derken ben bir yağını gördüm onu süreklimi sürmek gerekiyor ??

illa onu sürmeniz şart değil, muadil deri beseyici bakım yağı var f/p ürünü. (benz: Nuri Leflef Badem Yağı)

• Beğen
Tepkiler: Histogram
@Jacksochi

@Upper Architect
3 veya 6 ayda bir, derinin ihtiyacına göre profide. Derinin durumuna göre gerginliğinin ayarlanması. Ayrıca renkli deri selelerde derinin rengini koruması içinde bir şey yapılabilir diye düşünmekle beraber ne olacağı konusunda net bir fikrim yok.

• Beğen
10 gün önce Giant Contact Forward sele aldım. 10 gündür ufak ufak ayarlaya ayarlaya ideal pozisyonunu buldum. Bugün 94 km yol yaptım, ormanlık alanda bozuk yolda da kullandım ama ne bir uyuşma, ne de bir acı hissettim. Tabii sele çok kişisel bir şey, ben 10 günde ancak doğru pozisyonu yakaladım.Crivit'in pedli tayt ve şort takımı ile kullanıyorum. Şimdilik gayet memnunum,ileride de bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
IMG_20200621_163455_1.jpgIMG_20200621_163505.jpg

Benim bildiğim en uzun tur yapan kişi Gürkan Genç. Blog yazılarına bakabilirsiniz arada canlı yayın yapıyor oradan da sorabilirsiniz. Tayt uzun turlarda sıkıntı olduğu için sürekli değiştirmek veya temizlemek gerektiği için tercih etmiyor. Brooks sele kullanıyor. Şort pantolon vs ile sürebilmek istiyorsanız kimden duyduysam Brooks diyor. Vardır Bi bildikleri, 2 tayt fiyatına Brooks sele satılıyor, imkanınız olunca düşünün derim.

Önerilere bakıyorum da bisikletin 3 te bir fiyatına seleler maşallah. en iyisi açıyı öne doğru biraz kırarak yükü omuzlarla paylaşmak ve götü alıştırmak sanırım hem daha performanslı olur.

@Anonim bende brooks b17 imperial var inanılmaz şekilde rahat. Terletme , apış aralarına vurma yok daha 600 km anca oldu alışma arafesinde, bir 500 km sonra tadından yenmeyecek şu anda öyle gerçi. Tavsiye ederim. Tayt veyahut ped kullanmıyorum. :harika:

Dahonun orijinal selesi gayet rahat.

• Beğen
Önerilere bakıyorum da bisikletin 3 te bir fiyatına seleler maşallah. en iyisi açıyı öne doğru biraz kırarak yükü omuzlarla paylaşmak ve götü alıştırmak sanırım hem daha performanslı olur.

bir iki derece arkaya yatıtmanız daha iyi.
Dahonun orijinal selesi gayet rahat.
Ben dayanamadım orjinal selesine, masrafa soktu beni

@Anonim Gürkan Genci sürekli takipteyim =)) Arasıra bazı şeyleri soruyorum sağolsun direk cevap veriyor. Evet herkes Brooks diyor. Tayt olayını sevemedim maalesef ama ilk başlarda kullanmak zorundaydım toto hiç alışık değildi :D

@Gkt34

fiyatlar el yakıyor ama selede önemli bir şey heleki uzun turda olunca.

• Beğen
@Histogram eğer brooks almaya karar verirsen taytsız ve pedsiz kullanman gerekecek. Çünkü leğen kemikleriyle deri seleyi eğmen gerekiyor. İki tayt alsan yaklaşık bir brooks parası vereceksin. Acılı alışma sürecini atlatınca işlem tamam. Brooks düşünüyorsan tayt alma derim. Takdir senin tabi. :harika:

• Beğen
Hem katlanır bisikletimde hemde Mtb/Tur bisikletimde Selle Royal Respiro 5130 kullanıyorum gayet güzel

@Histogram Brooks'a dair herşey di sanırım topik, inceledinizmi bilmiyorum..Ben 105 kg 180 boy..Çok kötü diye başlayıp sonrasında 700 km yi yazmıştım orada..Kendimi Brooksa uygun olmayanlar sınıfına koymuş satmayı filan düşünmüştüm. 1000 km yi geçtim hala alışma sürecindeyim ama @necmeddin inde dediği gibi poponuz yerini hazırladıkça rahata eriyorsunuz, ama bir arkadaş doğru tespit yapmış, sele alıştığı haliyle kalmalı, biryerden sonra 5 mm oynasa o şekle alışması için yine bir 300-400 km geçmesi gerekebilir..5-6 sele tecrübem oldu, jel kılıfta kullandım en rahatı brooks..Ama hala bulutların üstünde değilim, 60 km den sonra rahatsızlık hissedilir oluyor..1 hafta hergün 100 km yapamam gibi geliyor popo yüzünden, Tayt kullanmıyorım bende ama krem kullanacağım, etkili oluyor..

Kullanış tarzına göre selenin de tarzı değişiyor. Ben uzun seleleri sevmiyorum mesela. Power ve SLR gibi kısa olan seleler benim için çok daha ideal. Onunun dışında doğru ölçüde sele almak da önem taşıyor.

• Beğen
@Baybora selenin açısından değil de vücut açısından bahsetmiştim, yani daha yatarak sürüş pozisyonu. Sele açısı hakkında pek bilgim yok ben düz kullanıyorum şu anlık iyi gibi.

@necmeddin
Zaten tayttan kurtulmak için böyle bir şey istiyorum :D Bugün Orjinal sele ile 40km taytsız sürdüm
yavaştan ağrılar başlamıştı. Taytı sevemiyorum bir türlü =))
@HakanAydn
Hakan abi merhaba. Evet takip etmiştim uzunca. Açıkçası bu açıyı tutturabilirmiyim onu bilmiyorum :D Çünkü yokuşlarda çok eğiliyorum ve kendimi biraz öne atmaya çalışıyorum ağırlığı dengelemek için sonrasında kendimi geri çekiyorum fln filan.. Ama galiba sonum brooks sele olucak gibi gözüküyor =)

Geri