Upper Architect
Daimi Üye
- Tepki
- 416
- İsim
- Numan
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Eğer sele için 300TL bandına çıktıysanız bira daha birikim yapıp brooks almanız daha iyi olacaktır.@HakanAydn
kilo 90 boy 1.92
@Cemal Ç.
Doğru aslında dikkat etmek lazım. Taytla 100km sürebiliyorum ama tabiki arada dinleniyorum kırmızı ışıkta selenin üstünde değil ayakta bekliyorum. İşin özünde gerçekten tayt kullanmak istemiyorum : )) Yani hep brooks markası karşıma çıkıyor eminim çok iyidir ama şu an biraz pahalı geldi. Daha uygun 200-300 civarı bulabilirsem çok olur.
Birde şu da var; brooks daha doğrusu deri seleler herkese hitap etmeyebiliyor. İyi değerlendirmek lazım.
Kendim elma yeşili b17 kullanıyorum, sağ sol ayarında 1 mm lik sapma seleyi azap moda sokabildiği gibi, kuş tüyü yatak(tabi bu biraz abartı, siz anladınız) ayarına da getirebiliyor. Ayrıca deri selenin bakımlı(krem ve gerginliği) olmasıda konforu etkiliyor.
Bir beden bol kapriden(paris,roma da kullanılan şalvarın adı ) sonraSele konforunu etkileyen en büyük etken bisiklet üzerinde doğru pozisyon, yani fit. Oturma kemiklerine binen yükün sağ sol dengesi ve sürüş sırasında bu yükün kaymaması çok önemli, kol-bacak uzunluğu farklılıkları varsa ve bisiklet üzerinde bununla ilgili değişiklik yapmadıysanız ağrı kaçınılmaz oluyor.
Tayt kullanmak istemeyenler neden istemiyor? Hava yeterince sıcak zaten, bir de tayt giymek istemiyorum denmiş ama tayt serinletme ve teri uzaklaştırma konusunda giyebileceğiniz en yetenekli kıyafettir.