Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

insanın hayat döngüsünde proteinde olmalı, karbonhidratta olmalı, yağda olmalı... Veganlıkta protein ayağında biraz eksiklik olduğunu düşünüyorum.. buda benim fikrim
ona da şöyle diyorlar, proteini bitkilerden alabiliyoruz. Evet bitklerde de var protein ama bu protein dediğimiz şey 1 tane değil ki. Bir sürü eşidi var. etteki protein bitkide yok işte. Ha tamam protein aldık mı aldık. ama bir alt türünü almadık, başka bir alt türünü aldık. Bu da ne kadar lazım ne kadar önemli? veya ne kadar gereksiz? İşte onu söyleyecek bilgili bir delikanlı daha doğmadı :)

Yani şöyle diyelim, P bir protein olsun. P altında 25 madde var olsun.
p1
p2
p3 ..

p1 ile p10 arası sadece sebzede var.
p10 ile p20 arası sadece ette var.
p20 ile p25 arası sadece hayvan zehirinde var.

gibi.

o zaman arada bir zehir de içmek gerekiyor gerçi :D onu yapmış eskiler. Hani bir laf vardır. Bir arı bulayım da kendimi sokturayım diye. Akrep diyenler de olmuş. Bunun da nedeni belli. O zehir (protein) o kadar güçlüdür ki, vücuttaki diğer tüm zehirleri öldürür. Böylece hem bağışıklık kazanır hem de ileride çıkabilecek hastalaıklar daha doğmadan önlenmiş olur. Eskiler iyiydi ya. Valla bak hepsi okumuş çocuklar.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
ona da şöyle diyorlar, proteini bitkilerden alabiliyoruz. Evet bitklerde de var protein ama bu protein dediğimiz şey 1 tane değil ki. Bir sürü eşidi var. etteki protein bitkide yok işte. Ha tamam protein aldık mı aldık. ama bir alt türünü almadık, başka bir alt türünü aldık. Bu da ne kadar lazım ne kadar önemli? veya ne kadar gereksiz? İşte onu söyleyecek bilgili bir delikanlı daha doğmadı :)
Ekonomik kriz yüzünden insanlar zaten istemeden vegan beslenmeye doğru ilerliyor. Bırak et almayı, eli yüzü düzgün bir kalıp peynir alayım desen 40 - 45 TL. Dün beğenmeyip yemediğimiz tavuk göğüs eti bile dünya para olmuş durumda. Bende aslında zeytinyağlı yemek hastasıyım ama onu da yapamıyorum ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
@BerkEvren Protein çeşitliliği anlamında söyledim..Sınırlı sayıda kaynak var...@Şeffaf hocam proteinden ziyade alt grup aminoasit anlamında çeşitlilik daha dar vegan beslenmede.... tespitleriniz doğru katılıyorum

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
alt grup aminoasit anlamında çeşitlilik daha dar vegan beslenmede
Örnekler verir misiniz bu konuda acaba ? Almamız gereken (!) ve bitkilerden alamadığımız protein bazlı öğeler neler acaba ?

@Mad Buddha@Mad Buddha buda değişik güzel bir bakış açısı tamamen haklısınız... bir örnek vereyim mesela hayvansal gıdalar içinde bile aminoasit oranları o kadar farklılıklar gösterebiliyorki mesela hindi göğüste arjinin fazla iken tavuk göğüste daha az....
mesela 100 gr hindi göğüsten alacağıız arjinin aminoasidini hangi bitkiden kaç gr veya kg olarak alabiliyorsunuz?

@Mad Buddha@Mad Buddha buda değişik güzel bir bakış açısı tamamen haklısınız... bir örnek vereyim mesela hayvansal gıdalar içinde bile aminoasit oranları o kadar farklılıklar gösterebiliyorki mesela hindi göğüste arjinin fazla iken tavuk göğüste daha az....
mesela 100 gr hindi göğüsten alacağıız arjinin aminoasidini hangi bitkiden kaç gr veya kg olarak alabiliyorsunuz?

arjnin örneği çok yanlış. kabak çekirdeğinde var diye biliyorum ben en fazla.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Yani şöyle diyelim, P bir protein olsun. P altında 25 madde var olsun.
p1
p2
p3 ..

p1 ile p10 arası sadece sebzede var.
p10 ile p20 arası sadece ette var.
p20 ile p25 arası sadece hayvan zehirinde var.
Önemli olan proteinleri oluşturan esansiyel amino asitlerdir. İnsan için gerekli tüm esansiyel amino asitleri ise bitkilerden alabilirsiniz. Bu şekilde bir protein sıralaması doğru değil yani. (Bitkilerde bu amino asitler olmasa yediğiniz hayvanlar da o proteinleri üretemezlerdi. Yani et yememek protein açısından sadece aracıyı kaldırmaktır denebilir :harika:

ayrıca proteinden zengin bitkilerin veya sebze-meyvenin çoğu ülke dışında yetişiyor.. ülkedekilerinde genetik vs yapıları nasıl acaba bilmiyoruz@srdrmrs kabak çekirdeğindede var evet ama 100 gr başına en fazla hindi göğüs bunu karşılar... yok demedim zaten

@Şeffaf Proteinlerin altında aminoasitler mevcuttur, yapı taşlarıdır yani proteinlerin. Toplam 20 adet çeşidi vardır aminoasitlerin, bunlardan 12 tanesini biz vücutlarımızda sentezleyebiliyor yani oluşturabiliyoruz. Diğer 8 aminoasit ise bünyede oluşturulamayan dışarıdan alınması gereken aminoasitlerdir, bunlara da esansiyel aminoasitler denilir. Bu 8 aminoasiti doğru yüzde ile aldıktan sonra ister bitkisel kaynaklı ister hayvansal kaynaklı alın yararlanımları açısından bir fark yoktur. İster gıda içerisinde alın isterseniz izole edilmiş şekilde alın vücut bunlardan aynı şekilde fayda görür. Yani ben et yedim çok protein aldım, sen bitki yedin sadece vitamin geldi kısmı üfürmeden başka bir şey değildir. Örneğin yeşil mercimek, kabak çekirdeği, çiya tohumu gibi bitkisel ürünlerin içerikleri hem protein hem de bu bahsi geçen esansiyel aminoasitler açısından son derece zengindir. Bitkisel ürünlerle beslenen kişilerin düşünmesi gereken tek şey protein değil B12 vitamini ve dengeli beslenmedir. Hayvansal ürünlere direkt ya da bu hayvansal ürünün geldiği hayvana b12 ilave edilir, biz veganlar ise bunu tablet olarak alırız, yoksa hayvanlarda da b12 bulunmaz çoğu kişinin doğru diye bildiği bir yanlıştır.

Ben protein dendiği zaman kara şimşeği tek geçerim. Birde içine acısso eklediğinde tadından yenmiyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
arkadaşlar günde ortlamala 500gr et yiyen ben bile vegan beslenebiliyorsam herkes beslenebilir bence. haftada 7 gün antreman yapıyorum. bunun 3ü ağırlık 4ü bisiklet. ne kadar ağır çalıştıgımı da çevremdekiler bilir.

@Şeffaf Biz burada bilimsel çalışma sunuyoruz sizin bu alt bileşenleri verecek daha bir delikanlı doğmadı demeniz üzerine, siz ise size verilen bilimsel bilgiye teşekkür etmeyi bırakın anında ben bulursam gömerim gibi gayriciddi tavırlarla cevaplar veriyorsunuz. Cidden bir gariplik var anlayamadığım, e gidin yiyin o zaman biz sizi forumdan bulup getirmiyoruz buraya allahaşkına vegan olun falan da demiyoruz. Kendiniz geliyor, bilgi istiyorsunuz verilenlere de saygı göstermiyorsunuz. Tuhaf

arkadaşlar günde ortlamala 500gr et yiyen ben bile vegan beslenebiliyorsam herkes beslenebilir bence. haftada 7 gün antreman yapıyorum. bunun 3ü ağırlık 4ü bisiklet. ne kadar ağır çalıştıgımı da çevremdekiler bilir.
Ahahaha bu adamın haftalık ürettiği watt'la 4 kişilik bir aile iki ay yaşar emin olun :koptum:

Ahahaha bu adamın haftalık ürettiği watt'la 4 kişilik bir aile iki ay yaşar emin olun :koptum:
duble pavır metre alınca eti kesti tabi. Her gün 500gr 500gr Dünya para. Şimdi pırasayla diğer bitkilerle kompanse edecek oraya harcadığı parayı. ? ?

@Şeffaf Biz burada bilimsel çalışma sunuyoruz sizin bu alt bileşenleri verecek daha bir delikanlı doğmadı demeniz üzerine, siz ise size verilen bilimsel bilgiye teşekkür etmeyi bırakın anında ben bulursam gömerim gibi gayriciddi tavırlarla cevaplar veriyorsunuz. Cidden bir gariplik var anlayamadığım, e gidin yiyin o zaman biz sizi forumdan bulup getirmiyoruz buraya allahaşkına vegan olun falan da demiyoruz. Kendiniz geliyor, bilgi istiyorsunuz verilenlere de saygı göstermiyorsunuz. Tuhaf

Sizin tuhaf dediğiniz şey benim tavrım ise -ki ben öyle görüyorum- bunu bir düşünmenizi rica edeceğim. Sizin bana veya bir başkasına vegan ol deme lüksünüz var mı? Sanırım yok. Benim size bir şey diretme hatırım var mı? O da yok. En başından beri dediğim üzere, kendi fikrini bir başkasına empoze etmek sorunun asıl kaynağı. Ve ne yazık ki bu konuda bu yapıldı. Ben de özellikle göstere göstere bu tavrımı sergiliyorum ki konu yumuşasın ve bilgi paylaşımları şenlik havasında devam etsin. Gayri resmi dediğiniz şey dünya üzerindeki tüm beyin kapasitelerine açık bir on-line sayfa. Okuyabilen herkes yorum da yapabilir. Peki madem yoruma açık ve değiştirilebilir, o halde yasal değil. O halde gayri resmidir de. Ne oldu şimdi?

Ben söyleyeyim ne oldu ;

Neden ciddi olacakmışım ki internette?
Benim hayatım, benim tarzım. Lütfen siz sorgulamayın ve tavrıma müdahale etmeyi çok rica ediyorum aklınızdan bile geçirmeyin. Aynen benim size tek kelime etmediğim gibi. Kaldı ki saygı görmek ciddi olmayı mecburi kılmaz. Az önce diğer bir konuda paylaştığım üzere, mühim olan dozudur. Temel fıkrası anlatan biri olmadığım aşikar.

Beğen butonuna basmışım sanırım bir on dakika kadar önce. Yani daha ne yapayım yıldızlı pekiyi mi göndereyim kurdele resmi mi paylaşayım? Beğendim işte verdiğiniz örneği yani daha ne yapayım anlamadım ki. Buton var kocaman. Beğen yazıyor. Beğendim. tık.

Konudaki son mesajımdır. Hiç sevmediğim bir hale geliyordu, geldi, uzadı gidiyor.
<head>
if<çekişme başlar>
true<ben kaçar>
<head>

Son düzenleme:
@Şeffaf 100 yıl daha yaşasam sizin bu ve bundan önceki mesajlarınızda anlatmak istediğinizi anlayamacağım için çabalamayı ve size cevap vermeyi bilgi veya tepki içerikli de olsa bırakıyorum. Size iyi forumlar dilerim.

edit nedeni: Dil bilgisi.

Geri