SEL PER
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 797
- İsim
- Selçuk
- Başlangıç
- 1949—50
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ben şeytanın avukatlığını yapıp olaya farklı yönlerinden de bakılsın istedim. Sadece vicdan muhasebesi bir yere varılmıyor çünkü. Bana göre insan kendi vücudunu dinlemeyi öğrenmeli ve vücudunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere veganlığı tercih etmeli veya etmemeli diye düşünürüm yoksa her türlü doğaya zarar veriyoruz.@SEL PER bitkiler eğer acıya daha duyarlı ise yine vegan beslenmeye geçmeniz lazım, zira bitkileri direkt olarak tüketmek yerine bitkileri yiyen hayvanları yediğiniz taktirde 8 kat daha fazla bitkiye zarar verdiğinizi bilmeniz gerekiyor. Enerji her bir form değişiminde fire vererek dönüşüm gerçekleştirir, bitki->hayvan gıdası->insanlar şeklinde olan bir dönüşümde her bir basamakta oluşacak zararı engellemek, her bir bitki için kullanılan su, pestisit, gübre vb. kullanıldığı taktirde dünyanın geleceği için zararlı olacak maddelerin daha az kullanımı için yine veganlığa çıkıyor yol. O nedenle bitkilerin de canı yanıyorsa, ya peki bitkiler de acı çekiyorsa diye düşünüyorsanız daha çok veganlığa geçmeniz gerekiyor
Bu arada bahsettiğiniz gibi bitkiler de dış etmenlere karşı duyarlılar, tabii ki bütünlüklerine zarar vermeye çalışılması durumunda hem tepki oluşturuyor hem de bu durumdan kurtulmak için kendilerini korumaya çalışıyorlar. Bunun için elektrik testlerine de gerek yok, çam ağaçlarının yaralandıkları zaman oluşturdukları reçine buna en büyük ispat, su alamadıkları taktirde daha derine inmek için köklerinden salgıladıkları kimyasallar ile taşları delecek hale gelmeleri de aynı şekilde.
Veganlığı bu şekilde eleştirmek yerine size ve diğer tüm canlılara faydalarını araştırmaya çalışırsanız daha çok faydasını görürsünüz. Vegan olmak sizi inançlarınızdan, insanlıktan, erkeklikten, güçten alıkoymaz aksine çok daha yaklaştırır hepsine
Saygılarımla.