Üniversitelerde akademik araştırmalar için çok sınırlı sayıda yapılan uygulamayı burada vegan beslenme konusunda sanki hayvanlara eziyet, işkenceymiş gibi lanse edilmesini çok doğru bulmuyorum. Sen kelimesini kullanmadım. Samimi olmak istediğimi de zannetmiyorum.Bu suçlama dili neden?
Ayrıca sen ben hayırdır?
Üniversitelerde akademik araştırmalar için çok sınırlı sayıda yapılan uygulamayı burada vegan beslenme konusunda sanki hayvanlara eziyet, işkenceymiş gibi lanse edilmesini çok doğru bulmuyorum. Sen kelimesini kullanmadım. Samimi olmak istediğimi de zannetmiyorum.
Kime göre neye göre?
211417 dosyayı görüntüle
Öncelikle vegan değilim.. Yanından geçmem.. Ama bu işe kafa yordukça adamlar haklı bu çıkıyor ortaya
Olayın etik tarafı ayrı..
Hayvan hakları, yapılan zulüm ayrı..
Kanüllü İneklere nasıl katlanabiliriz Bunlar can..
Bazı arkadaşlar entellik hatta züppelik olarak değerlendirmiş.
Bilimsel çalışmalar hayvansal ürün tüketiminin mahzurlarını ortaya koyarken, asidite, oksidasyon, insülin direnci ardından şeker, yüksek tansiyon, damar sertliği, kalp damar rahatsızlıkları, alzheimer, bir çok kanser türü ile ilişkisi ortaya konuluyorken, her şeyin topraktan geldiği ve insanlığın var olduğu milyonlarca yıl boyunca hayvansal ürün tüketmeden yaşamını idame ettirdiği gerçeği varken...
"Bir çocuğun gelişimi için özellikle süt, süt ürünleri ve yumurta gibi besinlerin eksikliğinin olumsuz etkisi olacaktır." maalesef bu konu hakkında kanıt yok.. Gıda ve ilaç karteli sizin gözünü boyayacaktır.
Dezenformasyon diz boyu..
Sizlere hak veriyorum. Peynir çok lezzetli ve içerisinde kazein var ve uyuşturucu kadar bağımlılık yaratıyor.
Şu anda yazamıyorum iş yerindeyim. Çalışmalar yapıldıkça hayvansal ürün tüketiminin ortaya çıkardığı sorunlar daha net ortaya çıkıyor.
Hayvan hakları
Sağlık
Çevre (Küresel ısınma, hayvan dışkılarının yarattığı büyük sorunlar, yem elde etmek için kesilen ve tarla yapılan amazon ormanları...... )
Maliyetler (Hayvansal gıda maliyeti yüksektir.)
Kartelin gözümüzü boyadığı dünyada hemen kabul etmek zor biliyorum ama maalesef veganlar haklı...
Pek sayın ve saygı değer @cazci . Şu anda aç bilaç dişçi randevumu beklerken istemsizce ağzımın suları aktı. 211449 dosyayı görüntüleŞimdi Palamut zamanı..
Balıklar tür ve çeşit olarak hızlıca azalmakta..
Bir kaç sene sonra yemek istediğimizde, karşımıza fotosunu koyup roka ve rakı ile avunacağız ...
Veganlığın yada vejeteryanlığın felsefi temellerini sonuna kadar destekleyip endüstriyel üretim süreçlerinin külliyetle zalimlik içerdiğine katılıyorum..
Doğanın dengesini biz insanoğlu bozarken, bundan sonra yapay- g.d.o.lu- kimyasal ilaç ve zehirlerle kötü bir gelecek ikamesi yapacağız...
Hayvansal ürünlerle beslenmenin zararları yetersiz bir bilgi o zaman sizin için..Of amma yaymışsınız. Peynirin lezzetine bile gitmişsiniz. Gerek yok. Tartışmış olmak için, laf olsun diye yazmadım. Benim ifadem ve fikrim oldukça açık ve bilimsel.
Daha açık olması açısından tekrar belirteyim konu vegan beslenmenin sağlığa olumlu katkısının kesin olup olmadığı.
Eğer ki doğumdan itibaren ilerki yaşlara kadar vegan beslenmiş kişinin sağlığı ile ilgili gerçek bilimsel bir inceleme yapılmamış ise benim için ortada vegan beslenmenin daha sağlıklı olduğuna dair bir kanıt yoktur.
Dikkat edersen ben etiği hayvanlara saygısı duyarı vesairesini katmıyorum.
Neden olmasın...@ippon , geçmiş olsun...
Çevre örgütünün ( ki hakkında bir çok iddia var) dergisi ile vejeteryan mevzuuna yazmanızı çok manidar buldum...
Deniz çocuğu olduğumdan balıkları mevsimine göre yemeye ( en azından şimdiye kadar öyleydi ) özen gösteririm.
Belki bir gün, bir yerde oturup kılçık ayıklarız...
Hayvansal ürünlerle beslenmenin zararları yetersiz bir bilgi o zaman sizin için..
O cevap genel bir cevaptır. İsteyen istediği kısmı eleştirebilir.
Öncelikle işi yokuşa sürdüğünüz düşüncesindeyim.
Yapılan araştırmalar hayvansal ürünlerle beslenen insanların yukarıda saydığım hastalıklara yakalanması riskinin çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıdaki hastalıkların sonucu olarak ölümlerin neredeyse yüzde kırk kırkbeş kalp ve damar hastalıkları sebebiyle oluyor. Yani sadece zararlı değil öldürüyor. Bitkisel beslenme ise sağaltıyor. Bir tek birey ananasından doğduğundan beri vegan olsa ve olamayan bir bireyden daha sağlıklı olsa bile bu bir şey ifade etmez. Bilim hipotez ortaya koyar ve test eder. Bunun da şartları vardır. Testler de bilimsellik şartı taşır. Yani bir birey iki birey bir şey ifade etmez, önemli olan araştırma sonucundan istatistiki anlamlılık elde etmektir.
Kısacası araştırmalar yapıldıkça hayvansal besinlerde yer alan besin öğelerinin yarardan çok zarar verdiği hatta en önemli ölüm sebebi olan kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğu görülüyor.
Bu durumda bu bilgiler ışığında ister bebeğinize hayvansal gıda yedirin ister yediremeyin sizin bileceğiniz bir şey..
Öncelikle lütfederek cevap verdiniz ve benim gibi bir faniyi onurlandırdınız..Yokuşa mı sürüyorum.
Bir de cevap veriyorum yahu.
Aslında siz vegan dahi değilsiniz bence. Sadece desteksiz de olsa tartışmayı, demogoji yapmayı seviyorsunuz.
Verdiğin çok değerli bilgiler ışığında bu denli bir aydınlatmaya rağmen tabi yine benim kararım benim için geçerli olacak.
Çok kasmayın yiyin geçin. otsa ot etse et.
İyi günler size.
"ne bebe gibi bisiklete biniyon, motur al ona bin, şunun gafasına gıçına geydiği şeylere bahhın hele " tadı alıyorum istemsizce..Neden olmasın...
Vegan arkadaşlardan özür dilerim. Sonsuz saygıyı fazlasıyla hakkediyorlar.
Saygılar sahip..@Decsan iyi günler hayırlı istatistikler.
Sevgili arkadaşlar, ben yıllardır her besine bodostan dalan bir beslenme şeklini benimsemiş bir bireydim. Nasılsa spor yapıyorum, her gün km lerce pedal çevirip 2000-3000 kalori yakıyorum derdim ve bir şey olmaz parolasıyla dümdüz giderdim. Bu tarz bir hayat altmış yaşına kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. O kadar ki, beyaz peynir yerken altına tereyağ sürerdim, chokella yerken tereyağla beraber lüpletirdim. Hanım börek yapardı ben yarım tepsiden aşağı yemezdim, sütlaç yapardı dört beş kaseyi yok ederdim. Sonra ne mi oldu...? bir gece ebemle tanıştım. yirmi gün kadar önce yeni yatmıştım ve korkunç bir baş dönmesiyle kalktım ve anlatılmaz bir halsizlik ve iğrenç bir hissiyatla tansiyonumu ölçtüm, sıkı durun : 20/11...Hemen bir taksiye atladım acile gidip gerekli müdahaleyi yaptırdım. Çoğunlukla tansiyonum 3-4 ay öncesine kadar 11/7 veya 12/8 gibi rakamlar veriyordu. Son aylarda büyük tansiyonum 135-128 gibi küçüğü de 85-87 civarlarında seyreder olmuştu. Meğerse geliyorum diyormuş. Şimdilerde, sadece saf zeytinyağ dan başkasını ağzıma sokmuyorum, ekmeği günde 2 dilime indirdim, hamur işlerini tamamen kestim (korkudan) çayı şekersiz içiyorum ve limonla. Çoğunlukla sofradan yarı doymuş olarak kalkıyorum. Spora devam. Ve 20 günde 83,5 kg dan 79 kg ya düştüm.
Bütün bunları beslenmede hata yapmayalım diye yazıyorum. Özellikle yaş belli bir sınıra gelince kırmızı alarm. Şu an inceleme aşamasındayım ve VEGAN beslenmeye geçmek üzereyim. Özellikle yağı kestikten sonra resmen hafifledim ve bacaklar çok güzel çevirmeye başladı. Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın...