Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

Bu suçlama dili neden?
Ayrıca sen ben hayırdır?

Scudo
Bu suçlama dili neden?
Ayrıca sen ben hayırdır?
Üniversitelerde akademik araştırmalar için çok sınırlı sayıda yapılan uygulamayı burada vegan beslenme konusunda sanki hayvanlara eziyet, işkenceymiş gibi lanse edilmesini çok doğru bulmuyorum. Sen kelimesini kullanmadım. Samimi olmak istediğimi de zannetmiyorum.

Üniversitelerde akademik araştırmalar için çok sınırlı sayıda yapılan uygulamayı burada vegan beslenme konusunda sanki hayvanlara eziyet, işkenceymiş gibi lanse edilmesini çok doğru bulmuyorum. Sen kelimesini kullanmadım. Samimi olmak istediğimi de zannetmiyorum.

Samimiyet öncelikle güvenle başlar suçlama ile değil.

Sokaktaki köpeğe kediye bunun yapıldığını ve sınırlı sayıda hayvana uygulandığını varsayalım. Kabul edenler etmeyenler?
Endüstriyel hayvan yetiştiriciliği konusunu araştırmanızda fayda var. Bu işin nereye varabildiğinin bir göstergesi. Bunlar can hatırlatırım.
Endüstriyel Tavuk, balık, küçük yada büyükbaş hayvan yetiştiriciliği zalimcedir.

Bunlar dediğim gibi işin etik tarafı. Herkesten şu aşamada bu duyarlılık beklenemez..

Ancak kanıtlı ispatlı insan sağlığına ve çevreye verdiği zarar ortada.
Görmek yada görmemek sizin bileceğiniz konu..
Ben vegan olur muyum? Muhtemelen olamam.
Ama bu veganlığa halel getirmez. Eninde sonunda bitkilere döneceğiz. Mecburen mi olacak aklıselim ile mi olacak göreceğiz..

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve BveP
Bir hayvanı yemek için öldürmek elbette vahşilik olarak değerlendirilebilir. Endüstriyel besi çiftliklerinde hayvanlara nasıl vahşice davranıldığını gören eminim ki çoğu kişi etten tiksinebilir. Bana öyle olmuştu, uzun süre et yiyemedim, aklıma o korkunç tablolar geliyordu. Daha sonra söz konusu durumun hafızadaki tazeliği azaldıkça yeniden yemeye başladım.
İnsan nüfusu 7 milyar yerine 1 milyon olsaydı; hayatta kalmak için bize saldıran diğer hayvanları öldürmek zorunda olsaydık, eminim ki hiç kimse veganlık gibi bir ahlakî tutum geliştirmezdi. Doğadan izole oluşumuz ve konforlu yaşantımız arttıkça bu ve benzeri ahlakî tutumlar geliştirmeye yatkın oluyoruz.

Kime göre neye göre?

211417 dosyayı görüntüle

Öncelikle vegan değilim.. Yanından geçmem.. Ama bu işe kafa yordukça adamlar haklı bu çıkıyor ortaya
Olayın etik tarafı ayrı..
Hayvan hakları, yapılan zulüm ayrı..
Kanüllü İneklere nasıl katlanabiliriz Bunlar can..

Bazı arkadaşlar entellik hatta züppelik olarak değerlendirmiş.

Bilimsel çalışmalar hayvansal ürün tüketiminin mahzurlarını ortaya koyarken, asidite, oksidasyon, insülin direnci ardından şeker, yüksek tansiyon, damar sertliği, kalp damar rahatsızlıkları, alzheimer, bir çok kanser türü ile ilişkisi ortaya konuluyorken, her şeyin topraktan geldiği ve insanlığın var olduğu milyonlarca yıl boyunca hayvansal ürün tüketmeden yaşamını idame ettirdiği gerçeği varken...
"Bir çocuğun gelişimi için özellikle süt, süt ürünleri ve yumurta gibi besinlerin eksikliğinin olumsuz etkisi olacaktır." maalesef bu konu hakkında kanıt yok.. Gıda ve ilaç karteli sizin gözünü boyayacaktır.
Dezenformasyon diz boyu..
Sizlere hak veriyorum. Peynir çok lezzetli ve içerisinde kazein var ve uyuşturucu kadar bağımlılık yaratıyor.
Şu anda yazamıyorum iş yerindeyim. Çalışmalar yapıldıkça hayvansal ürün tüketiminin ortaya çıkardığı sorunlar daha net ortaya çıkıyor.
Hayvan hakları
Sağlık
Çevre (Küresel ısınma, hayvan dışkılarının yarattığı büyük sorunlar, yem elde etmek için kesilen ve tarla yapılan amazon ormanları...... )
Maliyetler (Hayvansal gıda maliyeti yüksektir.)

Kartelin gözümüzü boyadığı dünyada hemen kabul etmek zor biliyorum ama maalesef veganlar haklı...

Of amma yaymışsınız. Peynirin lezzetine bile gitmişsiniz. Gerek yok. Tartışmış olmak için, laf olsun diye yazmadım. Benim ifadem ve fikrim oldukça açık ve bilimsel.

Daha açık olması açısından tekrar belirteyim konu vegan beslenmenin sağlığa olumlu katkısının kesin olup olmadığı.
Eğer ki doğumdan itibaren ilerki yaşlara kadar vegan beslenmiş kişinin sağlığı ile ilgili gerçek bilimsel bir inceleme yapılmamış ise benim için ortada vegan beslenmenin daha sağlıklı olduğuna dair bir kanıt yoktur.

Dikkat edersen ben etiği hayvanlara saygısı duyarı vesairesini katmıyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Şimdi Palamut zamanı..
Balıklar tür ve çeşit olarak hızlıca azalmakta..
Bir kaç sene sonra yemek istediğimizde, karşımıza fotosunu koyup roka ve rakı ile avunacağız ...
Veganlığın yada vejeteryanlığın felsefi temellerini sonuna kadar destekleyip endüstriyel üretim süreçlerinin külliyetle zalimlik içerdiğine katılıyorum..
Doğanın dengesini biz insanoğlu bozarken, bundan sonra yapay- g.d.o.lu- kimyasal ilaç ve zehirlerle kötü bir gelecek ikamesi yapacağız...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Şimdi Palamut zamanı..
Balıklar tür ve çeşit olarak hızlıca azalmakta..
Bir kaç sene sonra yemek istediğimizde, karşımıza fotosunu koyup roka ve rakı ile avunacağız ...
Veganlığın yada vejeteryanlığın felsefi temellerini sonuna kadar destekleyip endüstriyel üretim süreçlerinin külliyetle zalimlik içerdiğine katılıyorum..
Doğanın dengesini biz insanoğlu bozarken, bundan sonra yapay- g.d.o.lu- kimyasal ilaç ve zehirlerle kötü bir gelecek ikamesi yapacağız...
Pek sayın ve saygı değer @cazci . Şu anda aç bilaç dişçi randevumu beklerken istemsizce ağzımın suları aktı. 211449 dosyayı görüntüle

Of amma yaymışsınız. Peynirin lezzetine bile gitmişsiniz. Gerek yok. Tartışmış olmak için, laf olsun diye yazmadım. Benim ifadem ve fikrim oldukça açık ve bilimsel.

Daha açık olması açısından tekrar belirteyim konu vegan beslenmenin sağlığa olumlu katkısının kesin olup olmadığı.
Eğer ki doğumdan itibaren ilerki yaşlara kadar vegan beslenmiş kişinin sağlığı ile ilgili gerçek bilimsel bir inceleme yapılmamış ise benim için ortada vegan beslenmenin daha sağlıklı olduğuna dair bir kanıt yoktur.

Dikkat edersen ben etiği hayvanlara saygısı duyarı vesairesini katmıyorum.
Hayvansal ürünlerle beslenmenin zararları yetersiz bir bilgi o zaman sizin için..
O cevap genel bir cevaptır. İsteyen istediği kısmı eleştirebilir.
Öncelikle işi yokuşa sürdüğünüz düşüncesindeyim.
Yapılan araştırmalar hayvansal ürünlerle beslenen insanların yukarıda saydığım hastalıklara yakalanması riskinin çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıdaki hastalıkların sonucu olarak ölümlerin neredeyse yüzde kırk kırkbeş kalp ve damar hastalıkları sebebiyle oluyor. Yani sadece zararlı değil öldürüyor. Bitkisel beslenme ise sağaltıyor. Bir tek birey ananasından doğduğundan beri vegan olsa ve olamayan bir bireyden daha sağlıklı olsa bile bu bir şey ifade etmez. Bilim hipotez ortaya koyar ve test eder. Bunun da şartları vardır. Testler de bilimsellik şartı taşır. Yani bir birey iki birey bir şey ifade etmez, önemli olan araştırma sonucundan istatistiki anlamlılık elde etmektir.
Kısacası araştırmalar yapıldıkça hayvansal besinlerde yer alan besin öğelerinin yarardan çok zarar verdiği hatta en önemli ölüm sebebi olan kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğu görülüyor.
Bu durumda bu bilgiler ışığında ister bebeğinize hayvansal gıda yedirin ister yediremeyin sizin bileceğiniz bir şey..

@ippon , geçmiş olsun...
Çevre örgütünün ( ki hakkında bir çok iddia var) dergisi ile vejeteryan mevzuuna yazmanızı çok manidar buldum...;)
Deniz çocuğu olduğumdan balıkları mevsimine göre yemeye ( en azından şimdiye kadar öyleydi ) özen gösteririm.
Belki bir gün, bir yerde oturup kılçık ayıklarız...:D

• Beğen
@ippon , geçmiş olsun...
Çevre örgütünün ( ki hakkında bir çok iddia var) dergisi ile vejeteryan mevzuuna yazmanızı çok manidar buldum...;)
Deniz çocuğu olduğumdan balıkları mevsimine göre yemeye ( en azından şimdiye kadar öyleydi ) özen gösteririm.
Belki bir gün, bir yerde oturup kılçık ayıklarız...:D
Neden olmasın...
Vegan arkadaşlardan özür dilerim. Sonsuz saygıyı fazlasıyla hakkediyorlar.

Hayvansal ürünlerle beslenmenin zararları yetersiz bir bilgi o zaman sizin için..
O cevap genel bir cevaptır. İsteyen istediği kısmı eleştirebilir.
Öncelikle işi yokuşa sürdüğünüz düşüncesindeyim.
Yapılan araştırmalar hayvansal ürünlerle beslenen insanların yukarıda saydığım hastalıklara yakalanması riskinin çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıdaki hastalıkların sonucu olarak ölümlerin neredeyse yüzde kırk kırkbeş kalp ve damar hastalıkları sebebiyle oluyor. Yani sadece zararlı değil öldürüyor. Bitkisel beslenme ise sağaltıyor. Bir tek birey ananasından doğduğundan beri vegan olsa ve olamayan bir bireyden daha sağlıklı olsa bile bu bir şey ifade etmez. Bilim hipotez ortaya koyar ve test eder. Bunun da şartları vardır. Testler de bilimsellik şartı taşır. Yani bir birey iki birey bir şey ifade etmez, önemli olan araştırma sonucundan istatistiki anlamlılık elde etmektir.
Kısacası araştırmalar yapıldıkça hayvansal besinlerde yer alan besin öğelerinin yarardan çok zarar verdiği hatta en önemli ölüm sebebi olan kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğu görülüyor.
Bu durumda bu bilgiler ışığında ister bebeğinize hayvansal gıda yedirin ister yediremeyin sizin bileceğiniz bir şey..

Yokuşa mı sürüyorum. :D

Bir de cevap veriyorum yahu.

Aslında siz vegan dahi değilsiniz bence. Sadece desteksiz de olsa tartışmayı, demogoji yapmayı seviyorsunuz.

Verdiğin çok değerli bilgiler ışığında bu denli bir aydınlatmaya rağmen tabi yine benim kararım benim için geçerli olacak. :D

Çok kasmayın yiyin geçin. otsa ot etse et.

İyi günler size.

Yokuşa mı sürüyorum. :D

Bir de cevap veriyorum yahu.

Aslında siz vegan dahi değilsiniz bence. Sadece desteksiz de olsa tartışmayı, demogoji yapmayı seviyorsunuz.

Verdiğin çok değerli bilgiler ışığında bu denli bir aydınlatmaya rağmen tabi yine benim kararım benim için geçerli olacak. :D

Çok kasmayın yiyin geçin. otsa ot etse et.

İyi günler size.
Öncelikle lütfederek cevap verdiniz ve benim gibi bir faniyi onurlandırdınız..
Şunca bunca değil yazdım zaten değilim ve olamam diye tekrar okumanızda fayda görüyorum naçizane..
Kimsenin kararı üzerine tahakküm peşinde değilim.

Bilimsel kanıt istediniz bilimsel yöntemi bildiğim kadarıyla anlattım zira 25 yıllık istatistikçiyim ve biyoistatistik masterım var..
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürü borç biliriz.

Konuyu kısmen de olsa meşgul ettiğim için özellikle bu konuda bizim boş muhabbetlerimiz yüzünden daha çok vegan yemek tarifi alamadığını iddia eden vegan olan yada olmayan arkadaşlardan özür dilerim.

Özellikle vegan bir arkadaş cevaplayabilirse sevinirim. Vegan bir çiftin çocuğu için nasıl bir beslenme programı olur. Eskiden beri çocukların gelişimi için süt, peynir, yumurta tüketimine dikkat çekilir. Veganların alternatifi nedir. Yada çocuklar belli bir yaşa kadar vegan beslenmeden muaf mıdır?

Bir de gerçekten merak ettiğim diğer bir soru var. Bu sayfada veganlıktan vazgeçenler var mı? Veganlığın günümüz koşullarında uygulamasının çok zor hatta imkansıza yakın olduğunu düşündüğüm için soruyorum.

Yaşam tarzları, kişinin özgür iradesiyle seçip olumlu/olumsuz tüm bileşenlerini kabul ettiği bir süreç...
Bilgi çağında merak edilen her konu için bilimsel referanslara yöneldiğimizde aydınlanabiliyoruz..
Gündüzün geceye, siyahın beyaza bir üstünlüğü olmadığı gibi kendi yaşam tarzlarımızın da bizden farklı olanlara bir üstünlüğü olmasa gerek...
Bu başlık beslenme tarzlarını "sağlıklı yaşam-sağlıklı çevre"eksenine yerleştirmiş arkadaşlar için bir referans olabilir.
Kişisel salvolarla konuyu bulanık hale getirmeyen içerikler olursa daha yararlı olacak diye düşünüyorum...

• Beğen
@cazci Yaklaşımımın ve üslubumun aksi yönde olduğunu düşünüyor musunuz? Yani mesajınız benim için midir?

@volkan ismail üzerinize almanızı gerektirecek bir durum yok, genel bir temennimi paylaşmıştım... :)

Sevgili arkadaşlar, ben yıllardır her besine bodostan dalan bir beslenme şeklini benimsemiş bir bireydim. Nasılsa spor yapıyorum, her gün km lerce pedal çevirip 2000-3000 kalori yakıyorum derdim ve bir şey olmaz parolasıyla dümdüz giderdim. Bu tarz bir hayat altmış yaşına kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. O kadar ki, beyaz peynir yerken altına tereyağ sürerdim, chokella yerken tereyağla beraber lüpletirdim. Hanım börek yapardı ben yarım tepsiden aşağı yemezdim, sütlaç yapardı dört beş kaseyi yok ederdim. Sonra ne mi oldu...? bir gece ebemle tanıştım. yirmi gün kadar önce yeni yatmıştım ve korkunç bir baş dönmesiyle kalktım ve anlatılmaz bir halsizlik ve iğrenç bir hissiyatla tansiyonumu ölçtüm, sıkı durun : 20/11...Hemen bir taksiye atladım acile gidip gerekli müdahaleyi yaptırdım. Çoğunlukla tansiyonum 3-4 ay öncesine kadar 11/7 veya 12/8 gibi rakamlar veriyordu. Son aylarda büyük tansiyonum 135-128 gibi küçüğü de 85-87 civarlarında seyreder olmuştu. Meğerse geliyorum diyormuş. Şimdilerde, sadece saf zeytinyağ dan başkasını ağzıma sokmuyorum, ekmeği günde 2 dilime indirdim, hamur işlerini tamamen kestim (korkudan) çayı şekersiz içiyorum ve limonla. Çoğunlukla sofradan yarı doymuş olarak kalkıyorum. Spora devam. Ve 20 günde 83,5 kg dan 79 kg ya düştüm.
Bütün bunları beslenmede hata yapmayalım diye yazıyorum. Özellikle yaş belli bir sınıra gelince kırmızı alarm. Şu an inceleme aşamasındayım ve VEGAN beslenmeye geçmek üzereyim. Özellikle yağı kestikten sonra resmen hafifledim ve bacaklar çok güzel çevirmeye başladı. Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın...

yaşınız 60 yazıyor abicim eğer doğruysa bu yaştan sonra vegan olmak atlattığınız tehlikeden daha tehlikeli olacaktır sizin için. siz zaten kendinizin tespitini yapmışsınız vegan da olsanız bahsettiğiniz şekilde vegan yiyecekleri yine o kadar abartarak yiyin aynı sonuçları alacaksınız.
Bence veganlık popüler kültürün bir hastalığı arayış macerasıdır.
Aç yaşamak yani az yemek gerçekten ne yerseniz yiyin en sağlıklısıdır. Sofradan şişmiş bir mide yerine ihtiyacı kadar besin almış bir mide ile kalkmak arasında çok fark var.

• Muhteşem
Tepkiler: Adil ÜNALDI
"... Sinemadan siz anlarsınız
Tiyatrodan, müzikten
Heykel, resim, edebiyat
Sorulmalı sizden"

Cem Karaca, "yarım porsiyon aydınlık" derken, toplumun sadece bir kesimini eleştiriyordu bu şarkıda... Ama artık sanırım neredeyse hepimiz toplum olarak aynı moda geçtik...
Güzel geçsin gününüz. ;)

72429402_2930943403600528_3808865341275111424_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: mazot
Geri