Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

(link)

NTV de yer alan veganlıkla ilgili haber içeriği sadece iki kişi ile sınırlı olduğu için akademik bir anlam taşımamakla birlikte çıkardıkları sonuçlar açısından veganlık için kişilerin zihninde bulunduklarını sandıkları bariyerlerin yavaş yavaş yıkılmaya başladığını gösteriyor.

Scudo
Herkese selam! Beden Eğitimi öğretmeni, doğa sporları eğitmeni ve bireysel antrenörüm ayrıca 3 yıldır da veganım. ınstagramda 'vegantrenor' hesabımdan beslenme hareket ve spor temelli paylaşımlar yapıyorum. Özellikle bitkisel beslenme hakkında merak ettikleriniz varsa iletişime geçebilirsiniz. Sporcu beslenmesi makro mikro ayarlaması antrenmana veya yarışmaya göre beslenme vs. hareket ve beslenme konularında seve seve yardımcı olurum.

İklim krizi et tüketimini azaltmaya zorluyor; peki vegan olmak şart mı?
(link)

Valla vegan olmak her açıdan kârlı bence. Ekosisteme ve hayvan sömürüsüne karşı yaptığınız iyilikleri geçip kendiniz için nasıl bir iyilik yaptığınızdan bahsedecek olursak: özellikle Türkiye gibi tarımın olduğu, sebzenin, meyvenin, kuruyemişin, bakgalillerin ulaşımının kolay olduğu bir ülkedeyiz, neden bunlar varken gidip fabrikalarda sömürülmüş hayvanlardan geriye kalanları yiyelim? Bunların yanında bir de vegan et, peynir, kıyafet, ayakkabı, bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri, neredeyse her şeyin hayvan sömürüsüyle elde edilmemiş bir alternatifi var artık. Hem de keyfi olan alternatiflerin bazılarını saymazsak temel ihtiyacımız olan şeyler sanılanın aksine, maddi açıdan çok uygun.

Ayrıca bu platformda bu kadar vegan insanın olduğunu görmek beni hem şaşırttı hem de mutlu etti :")

Troller de olmayınca vegan beslenme konusu yalan olmuş yahu.
Neredesiniz troller yüzünden yemek tarifi alamayan güzel insanlar.

Basit bir sandviç tarifi vereyim. Bisiklet sürüşlerime çıkmadan erinmiyorsam yanımda olur genelde.Hem mevsime uygun bir tarif.

Brokoli ve kültür mantarını az yağda önce brokoli 2 dk sonra mantarları pişiriyoruz . Piştikten sonra hazır lavaşın üzerine alıyoruz. Biraz havuç rendeleyebiliriz. Ben kepekli lavaşa sarıyorum istenirse ekmek arasıda olabilir. Hafif ve güzel bir öğün olarak geçip gidiyor.

Troller de olmayınca vegan beslenme konusu yalan olmuş yahu.
Neredesiniz troller yüzünden yemek tarifi alamayan güzel insanlar.
Onlar şimdi yılbaşı kutlamak günahmı değilmi mevzularında diğer mecralarda dolaşıyorlardır belkide :ckkmk: et giren yere dert girmez yiğenimmm:acpsnr:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
@noyanyan Burada yemek tarifi isteyen mi vardı? Benim gördüğümün özeti, "hayvanların canını alıyoruz diye gömeceğim iskenderden dürümden olamam" diyen şahıslar idi.

@can_celik Vardı üstad. Geçmiş uzun,gözünden kaçmış olabilir. Şirin şakam size ters geldiyse kusurma bakmayın lütfen.
İskender konusunda haklısınız ama. Hatta kuzu, midye dolma, kokoreç vs de yazılmış. Enteresan bir konu. Eğlenceli gerçekten.
Baktım da vegan tarafından pek aktif kimse yok forumda. İyilerdir umarım.

@can_celik Vardı üstad. Geçmiş uzun,gözünden kaçmış olabilir. Şirin şakam size ters geldiyse kusurma bakmayın lütfen.
İskender konusunda haklısınız ama. Hatta kuzu, midye dolma, kokoreç vs de yazılmış. Enteresan bir konu. Eğlenceli gerçekten.
Baktım da vegan tarafından pek aktif kimse yok forumda. İyilerdir umarım.
Ağırlık antrenmanı da yapmayıp sürekli bisiklet sürüyorlarsa pek iyi olduklarını sanmıyorum :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Ben oyleyim.
IMG_20211231_141035_367.jpg

Surmeye devam.

Protein, hormonlar, vitamin mineraller...

Ben olsam daha heybetli daha besili görünen sprinter bir tane örnek verirdim. Froome çok vitaminsiz görünüyor.

Başlığa göre konuşmak gerekirse, Türkiye' de vegan olmak zor ya da vegan olmak öldürür demek zorunda kalacağız gibi duruyor 😅 sebze ve meyve fiyatları almış başını gitmiş. Artık ağaç kökü de kurtarmaz duruma düşebiliriz. Eskiden beslenmek dengeli ve yeterli olmasını, çeşitlendirerek litre / kilo /adet fiyatını düşünmeden sadece çeşit anlamında kovalamak iken şimdilerde bırakın sağlıklı, dengeli beslenmeyi sağlıksız ve dengesiz beslenmek dahi bu ülkede zor. Bu noktada nasıl bir çıkış bulabiliriz? Ülkede en ucuz yemek menemen olsa bile, 1 ay menemen bile yiyemiyoruz hatta 1 lt kola, 1 lt sütten ucuz 😃 buna ne diyorsunuz?

@SerdarCYCoo2Bursa Bitkisel beslenme hayvansal beslenmeye kıyasla çok daha hesaplı? Süt - kola gibi gereksiz karşılaştırmalara gerek yok.

@SerdarCYCoo2Bursa Bitkisel beslenme hayvansal beslenmeye kıyasla çok daha hesaplı? Süt - kola gibi gereksiz karşılaştırmalara gerek yok.

Bu işin veganlığı kalmadı demek istiyorum.. Vejeteryan olmayı zaten geçen sene geçtik, o artık bir lüks oldu. Veganlık dahi beslenmenin en alt en eko modu da olsa artık bize çok seçenek sunmuyor. Ne ile beslenelim ki 1 ay bize asgari ücreti aşmadan İhtiyacımız olan tüm besin değerlerini karşılasın.? Kuru Fasülyele ile kırmızı et mukayese edilir hep. Ya da protein değeri en yükseklerden biri mercimek tir. Bunları nasıl alacak durumumuz var? Vegan olmak zorunda kalan bir milletten söz ediyorum.. Bu entellektüel konu artık yaşam biçimi olmak zorunda kaldı. Bırakın kırmızı eti beyaz eti vejeteryanlık seviyesi bile bir zümre.. Tabi tuzu kuru olanlara lafım yok .

Geri