En baştan söyleyeyim yarın gene yapsınlar tekrar katılırım... Bundan sonra da yapılacak yarışlara gene katılıcam. Aşağıda yazacaklarımın maksadı şikayet vs değil sadece yapılan hataların ve eksikliklerin bir sonraki organizasyonda yapılmaması...
İlk olarak teknik toplantıdan bahsetmek istiyorum.. 90Km ye katılan arkadaşların hepsi nin geçtiği ilk iniş bölümünün oradaki viraj. Teknik toplantıda bize oranın biraz tehlikeli olduğu ve bu yüzden ek önlem alacaklarını söylediler. Ancak o virajın açısınının keskinliği cepte ama keşke toplantıda virajın içinin mıcır olduğunu söyleselerdi. Ek önlem sanırım orda yavaşla yavaşla diye bağıran adam oldu. Az kalsın ( muhtemelen çoğu kişi gibi ) düşüyordum o virajda. Ha o virajda düşen olmadı sanırım ama olabilirdide. Bu tür şeylere çok dikkat etmek lazım sonuçta çoğumuz ilkkez böyle bir şeye katılıyoruz ve dikkat edemeyebilirdik.
Ayrıca eklemem laızm teknik toplantıda natural start olacağı ve şehirden çıkana kadar maximum 20km hatta daha yavaş gidileceği söylenmişti. Ancak tabi ki öyle olmadı başlangıçtan itibaren daha tam ısınamadan yarışa efor sarfetmek zorunda kaldık.
İkinci olarak ilk servis noktasının 59.Km de olması diyebilirim. Havanın normalden sıcak olacağı 2 gün önceden belliydi, yiyecek değil ama su ihtiyacını gidermek için 20.km den itibaren en azından bir iki tane su alınabilinecek noktalar konmalıydı. Normalde 40km bana yeten suluklarım hem rakım hemde sıcak dolayısıyla 20km de tükendi... ve ilk gördüğüm benzinci vs ortalama 30km idi.
Suyun erken bitmesi üzerine birde erkenden açılan trafiğin içerisinde kalmamız çoğu kişiyi çok kötü etkiledi. Suyum yok, moralim bozuk, iyi başlayamamışım zaten yarışa derken önümde birbirini sağlayan - sollayan kamyonları vs gördükten sonra daha ne olabilir acaba dedim kendi kendime.. Tabi cümlem bitmemişken arkamda bir tıslama sesi duydum. Süpürge otobüsü basmış geliyor saolsun... O anda yarışı bırakıp otobüse binmeyenleri de geçip gidiyor. Zaten piskolojikman zor bir durumdayken bide otobüsün tacizine uğramak beni pes ettirdi doğrusu. 26.km de trafiğin ortasında kalmış, susuz ve arkamda başıma birşey gelse güvencemin olmayacağını düşündüğüm için otobüse binmek zorunda kaldım. Bu arada önümde giden arkadaşlarımıda 2dk sonra geçtik gittik hiç taciz etmeden yani arkadaşlarımın başına birşey gelse veya yarışı bıraksa orada onları toplayacak bir otobüs yoktu. Ben iyiki bırakmışım yarışı çünkü işler iyice karıştığı zaman Arda Türkmen aslında ortalarda olan başka bir arkadaşımı sonuncu olarak zannediyordu çünkü otobüsler çok ilerlemiş muhtemelen bir 20 küsür kişiyi savunmasız olarak geride bırakmıştı. Durumu Ardaya izah edince kısmi olarak problemi çözdük yani 2. otobüsü en geri yollayıp oradaki insanları toplattık. Bu arada sonuncu zannedilen arkadaşım
@Sozenen zaman limiti içerisinde yoluna devam ediyor 59.Km de olan ilk checkpoint noktasına ulaştı. Bu arada bizde otobüste ilk başta olması gereken gibi sonuncu olan kişiyi yavaş yavaş takip etmeye başladı. ilk checkpoint'e biz ulaştıktan sonra biraz zorlada olsa
@Sozenen gene otobüse binmek zorunda bırakıldı.
Şu anda aklıma gelen şeyler bunlar. Ve bunlar çok ciddi problemler aslında... Ama dediğim gibi yarın gene yapsınlar ben gene oradayım. Sadece sizlerinde bilgisi olsun istedim. Zaten Arda Türkmenle vs birebir konuştuk durumu yardımcıda olmaya çalıştım ama bundan sonraki yapılacak organizasyonlarda ne kadar az sorun olursa o kadar iyi olur.