Scudo Sports

Venge pro karoset için aynakol

Scudo
1,78 boy. 89 cm ıc bacak boyu. aktıfpedala gıdıp hazır kurulu bısıkletlerı denedım. 54 kadro kucuk geldı. 56 kadro tam oldu. şu an kullandığım merida reacto da da 172,5 var

bu arada kadrosetim hazır
  • image.jpeg image.jpeg

Yine yardıma ihtiyacım var bu arada :)

Şimdi Merlinden Dura ace seti sipariş edeceğim ( kızanlar olacak yine belki ama red de aklımı çelmiyor değil:), orta göbek seçiminde 3 seçenek sunuyor. Aslında kadroda orta göbek var. Adaptörde var shimano için. Lakin hangi seçeneği seçsem ileride işime yarar yada kolay satılır bu göbeklerden.

Shimano Dura Ace 9000 Bottom Bracket - Black / English (BSA)
Shimano Dura Ace 9000 Bottom Bracket - Black / Italian
Shimano Dura Ace 9000 BB92-41B Press Fit Bottom Bracket

Göbek bb30 a benziyor. Kitapçık da yazar tam olarak eğer bb30 ise shimano aynakolu artı bir aparat ile kullanılabilirsiniz. Buda güç kaybına yol açar. Tam olarak yıl ve model verirseniz internetten de bulabiliriz

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
@Yavuz S. evet yavuz bey göbek bb30. Shimano için aparat çıktı içinden kutunun. Sram aynakollar vs tam oturur dedi aktifpedal.
2014 model venge pro kadroset olarak geçiyor ismi.

Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum aparat ile kullanmanızı. Ben de Dura-Ace setimi aynakol u sattım. Direk bb30 aynakol aldım. Çünkü güç aktarıminda büyük kayıplar yaşanıyor. Ve görünüş olarak da hoş durmuyor. Aparatın sebebi bb30 daha küçük göbek saft borusu yani. Direk shimano çok büyük kalıyor ve uzakta kalıyor.

Aparat için alacağınız aynakol ise English BSA olacak.

Artı olarak alacağınız aynakol 175mm olsun. 56 kadroya M boy aynakol almayın.

Bu güzel kadroya ise Zipp 202, easton ec70 medium profile Yada Vision meatron 35mm cylinder Karbon jant tavsiye ediyorum. Belki onuda Dura-Ace c24 de olabilir. :)

Yani ben sizin yerinizde olsam şuan sram Red etab alır aynakol suz birde güzel. Bir aynakol ile tamamlarım :) şahsi fikrimdir. Jant Olarak da Dura-Ace 9000 c24 enfes..

@Yavuz S. Red seti dura aceye bakarken bende düşündüm. Hatta bir arkadaş ile görüşmüştük. Lakin sramın şhimanodan daha az dayanıklı olduğunu söyledi kendisi. Dura ace set alıp aynakolu farklı takabilirsin de demişti. Jant olarak da zipp çok pahalı şu an bütçeme göre. zipp 404 düşünüyordum ama bütçemi çocuk doğum arifesinde olduğumdan fazlası ile aşar. En sona jantı alacağım için şu an gündeme pek almadım.

Takıldığım nokta şu oldu. Tam 54 56 sınırında idim ve 56 kadro aldım. 175 aynakol büyük gelmez mi bana?

56 kadro L boy demek bende 178 um ama 54 kullanıyorum. Bu boydaki bütün markalar 175 ile gönderir bisikleti. Ben sadece onlara referans oluyorum.

Aynakolu kesinlikle direk bb30 lu alın. Eğer komple set olsun diyorsan campy super record 11 alın direk bb30 lu aynakolu sevin seçenekten. :)

Analı babalı büyüsün :)

@TontonCocuk güle güle kullanın :) ben sizin yerinizde olsam yavuzun dediği gibi sram veya campiden şaşmazdım dura ace lafım yok ama seçme şansım olsa onları seçerdim

birde dip not yapayım kutudan tork anahtarı çıktımı bilmiyorum ama tork anahtarsız bir vidayı bile sıkmayın

edit yapalım : şuan alacağınız dura ace bir kaç ay sonra eski model olacak o kadar para verip atıyorum 6 ay sonra üstüne yeni model çıkmış olmasını kimse istemez :)

http://images.cyclingtips.com/content/uploads/2016/03/2017-Shimano-Dura-Ace-R9170-2.jpg

http://images.cyclingtips.com/content/uploads/2016/03/2017-Shimano-Dura-Ace-R9170-1.jpg

@Yağız Gökmen tork anahtarı çıkmadı ama zaten bisikleti kendim toplamayacağım. Tum parçaları temin edip gorurecegim. Dura acenin metalik rengi zaten beni cEzbetti. Ondan dura ace yanaştım. Siyahi pek gözüme güzel gelmedi. İlk çıktığında 3200 tl ye de alabileceğimi pek sanmıyorum:)

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
@Doğan_Öztürk sram red düşündüm gerçekten ama dura ace görünüşü çok hoşuma gidiyor. yarim sabah sipariş vereceğim o zamana kadar inceleyeceğim insallah. Sağolsun wharsappdan da destek olan arkadaşlar çıktı forumda. Allah'ın izni ile sizin de desteğiniz ile bu ısın üstesinden geleceğim hem bisikletimi daha iyi tanıyabileceğim diye düşünüyorum.

Bu arada sormak istediğim bir soru daha var. Merlin bisikletten siparişi is yeri adresine verince vergide bir sıkıntı olur mu. Ev adresi vermek daha mı makul

• Beğen
@Kazuya teşekkür ederim. Geçenlerde bir konu okudum bir arkadaş indirimli hır Bisklet alıyor faturada indirim tutarından önce ki tutar yazıyor. 1500 dolar geçtiği icin gümrük beyannamesi açılıyor. İşyeri adresi olduğu icin de %18 üstüne %22 ödüyor.

Bu arada ben sadece %18 ödeyeceğim dimi.

@sinobjk feda olsun

En dayanıklı pedal'da ve grupset'te ilginç bir şekilde her yerde shimano geçer.En hafif de Sram.Ben bi kez Rival denedim ve açıkçası toplama şansım olsa kesinlikle Sram kullanırdım.Bence Red kesin düşünün bütçe el veriyorsa da Red eTap.Merlin ayrıca oldukça güvenilir içiniz rahat olsun adres de fark etmez.Jant seti olarak şu an 1100 tl civarı olan (Merlin'de) mavic ksyrium SLS diyorum.Inanılmaz güzel jantlar.Yani en kötü seçeneğiniz bu olsun eğer zipp 404 falan almazsanız.Şimdiden hayırlı olsun asfalt roketiniz [emoji72]

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@TontonCocuk şöyle söyliyim, 1500 dolar üstü alışveriş yapmadım, ama jant, suluk kılık kıyafet birkaç defa alışveriş yaptım, jant dışında hiç vergi ödemedim. Jantlar için (75euro üstü olunca sanırım) ödedim. Merlin le birlikte wiggle a da bakın derim, ikisi sürekli farklı ürünlerde indirime gidiyor. Gerçi merlin benim daha kolayıma gidiyor,sanırım sitesinin kullanıcı dostu olmasyla alakalı:)

@TontonCocuk Bence kadroyu toplamadan geri verip 54 cm. ile değiştirin. Ben de aynı boydayım ve 54 kadro Tarmac kullanıyorum. Durduğu yerde denediğinizde uygun gibi gelmiş olabilir ancak iş uzun yollarda belli olur. 56 kadronun uzanma mesafesi 1,78 boy için fazla gelecektir.

BB30 kadro için Dura-ace aynakol kullanmayın derim. Görüntüsü hoşunuza gittiği için fonksiyonelliği hatalı olacak bir seçim yapmış olursunuz. Boyunuza göre de 172,5 mm.'yi aşmamanızı tavsiye ederim. Specialized, 54 ve 56 kadroda 172,5 mm. kullanır. Ki, Specialized "Body Geometry" adı altında insan ve bisiklet uyumu konusunda en çok ar-ge yapan firmalardandır.

@Berk Karaca 54 kadro da dizlerim diraeklerin baya içine giriyordu özelikle elcikten değilde gidon altından tutan biri olduğum icin küçük kadroda sıkıntı yasadım bir kere reacto da. Aynı duruma tekrar düşmek istemedim. İkinci olarak aslında aklımda red var bb30 aynakolu olan modelini bulabilirsem onu alacağım. Son çare dura ace sette aynakolu kullanmayıp slk aynakol kullanmak olacak gibi. Red çok cezbedici bir grupset özellikleri bakımından. Su an icin tum seçenekleri önüme döküp değerlendirme sürecindeyim. Tum yorumlarınız ve Fikirleriniz de daha çok öğrenmeme ve güzel kararlar vermeme sebep olacak eminim. Çok teşekkür ederim.

• Beğen
@TontonCocuk Ben yine de 56 kadronun boyunuz için büyük olduğunu düşünüyorum. Contador da 1,78 m. boyunda ve 11 cm. boğaz ile 54 kadro Tarmac kullanıyor. Evet, yarışlarda genelde küçük kadro kullanıyorlar ama diğerleri gibi 12-13 cm. değil de 11 cm. boğaz kullanması kadronun ona küçük gelmediğini ve ideal olduğunu gösteriyor. Yine de siz bilirsiniz.

Set olarak ben Force kullanıyorum. Red de denedim ve müthiş bir mühendisliği olduğunu düşünüyorum. Çok hafif olduğu için ve bu kadroya da eldiven gibi uyacağından dolayı özellikle tavsiye ederim.

Geri