Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Uzun turlar için erkenden yol almalı ki; bolca dinlenme molaları verilsin , yoksa epey zorluyor..
Ufak bir tavsiye. Ne kadar uzun sürecekseniz o kadar az ve kısa mola vermeye çalışın. Durdukça yeniden yola çıkmak zorlaşır :harika:

Scudo
Gevrek sadece bir sıfattır bir İzmirli olarak söylüyorum :)
Yirmi yıl bende yaşadım ve İzmir'de büyüdüm diyebilirim. Simit gemilerde suya düşenlere atılır. "Can simidi" olarak.😁

İster yaya isterse bisikletle olayım, dışarıdaysam maske takarım ve asla indirmem, zira virüsün hava akımıyla (özellikle de araçların hareket etmesiyle oluşanlarla) taşınma riski var. Türkiye'deki tüm şehirlerde hasta yoğunluğu zirveye çıkmış durumdayken en ufak bir riski göze almam. Ayrıca, virüsün yayılmasını önleyen maskenin bulaşmayı önlemediği iddiası çok kez dile getirildi ama mantığını henüz açıklayan olmadı ve bence oldukça hatalı bir önerme, zira virüslü nemli havayı dışarı çıkarmayıp üzerinde tutan maske dokusu aynı işlevi tersten, yani dışarıdan gelen havada da yerine getiriyor.

Mantığını kısaca açıklamaya çalışayım.
Şu anda genel olarak kullandığımız maskeler CERRAHİ maskelerdir ve genel olarak hastanelerde ve ameliyathane de hastayı korumak adına dr ların ve hemşirelerin taknası gereken maskedir. Yani karşıdaki kişiyi korumak isterseniz CERRAHİ maske takarsınız. Diğer maskeler ise daha özellikli olan SOLUNUM MASKELERİ (n95 maske diye bilinir) dir. Bunlar da marka ve modellerine göre sınıflara ayrılır ve kişinin kendisini korumaya yarar. Özelliği 0,02 mikron a kadar ufak partikülleri %99 a kadar geçirmeme özellikleri vardır. Covid öncesi özellikle tüberküloz hastanelerinde, göğüs hastalıkları ve Enfeksiyon kliniklerinde kullanılıyordu. Amaç yüksek bulaşıcı özelliği olan virüslerden Ve bulaşıcı hastalıklardan kritik hastaları ve sağlık Çalışanlarını korumaktır. Yani özelliği kişiyi dış ortamdan yüksek düzeyde korumaktır.
Şimdi sorabilirsiniz. O zaman herkes n95 takmalı. Pratikte bu çok mümkün değil. Çünkü maske belki virüslerden bizi korur ancak uzun süre kullanımda Maske ile soluk alıp Vermesi çok zor olduğundan bu sefer çok ciddi başka sağlık sorunları oluşacaktır. Bu nedenle uygulamada hem maddi hemde sağlık sorunları olacağından en uygulanabilir çözüm normal CERRAHİ maskeleri kullanmaktır.
Bu bilgiler ışığında CERRAHİ maskeler virüsün yayılmasını engelleyebilir diyebiliriz ama sizi virüsten tamamen korur diyemeyiz.
Ayrıca sadece maske takmak değil, maske takma kurallarına da çok dikkat etmeliyiz. Yoksa maske takmanında bir esprisi kalmaz.

@TatanQa_tr hayırlı uğurlu olsun 100 devirdin. Hoş geldin Yüzler kulübüne. :harika:

@MakRo selamını aldım, ve aleyküm selam birader. Sağol Varol...
Abi geçmiş olsun . Çok şükür sağ salim 1400 km kadar hafif bir tur :ssrtcbya::ssrtcbya:yapıp sıcak yuvana döndün. 40 bin kere Maşallah. 😍:harika:

@necmeddin çok teşekkür ederim, hafif tur derken ağır tur nasıl olur sorusu aklıma takılıyor istemeden... :D 😍
Tur boyunca desteklerini esirgemeyen, her akşam düzenli olarak arayip halimi hatırımı soran ve Çorum'da beni karşılayıp şahane bir ağırlama yapan sevgili kardeşim, arkadaşım Necmeddin biraderime sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 😍 😍 😍

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ufak bir tavsiye. Ne kadar uzun sürecekseniz o kadar az ve kısa mola vermeye çalışın. Durdukça yeniden yola çıkmak zorlaşır :harika:

Bu konu hakikaten çok ilginç.. son 15km gibi diyelim pedal çevirmeyi bırakınca bacaklarda ağrı başlıyordu , tekrar pedal çevirince ağrı epey azalıyordu doğrusu... Bir tuhafıma gitti .. :)

Peki mola kısmını nasıl efektif kullanmalıyız ? Misal 150km yapacağız ve sabah 7 de yola çıktık diyelim ? Kahvaltı - öğle yemeği molaları lazım , arada mola gerekli mi ?
@TatanQa_tr hayırlı uğurlu olsun 100 devirdin. Hoş geldin Yüzler kulübüne. :harika:

Abi geçmiş olsun . Çok şükür sağ salim 1400 km kadar hafif bir tur :ssrtcbya::ssrtcbya:yapıp sıcak yuvana döndün. 40 bin kere Maşallah. 😍:harika:

Sağol Necmedin hocam hoşbulduk :koptum:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Peki mola kısmını nasıl efektif kullanmalıyız ? Misal 150km yapacağız ve sabah 7 de yola çıktık diyelim ? Kahvaltı - öğle yemeği molaları lazım , arada mola gerekli mi ?
Bu sizin idman durumunuza ve beslenmenize göre oldukça değişecektir. Ben 150 Km yapacaksam önceki akşam karbonhidrat ağırlıklı beslenir, sürüşe daha erken başlar (5:30 / 6:00 gibi) böylece geceden doldurduğum depoları kullanırım. Antrenmanlardan önce kahvaltı etmem. Yanımda biraz badem veya fıstık tutarım. (Yoksa yolda züber gibi birşey alırım) Yemeğimi sürüş bitince yerim. 200 ve üstü sürüşlerde 120-130. km'de ufak bir yemek molası (Mümkünse ayak üstü) gayet verimli oluyor. (Beslenmenin ne kadarını bisiklet üzerinde yaparsanız o kadar rahat geçiyor esasen sürüş)
Kabaca; 1 Kısa çay molası, 1-2 manzarada fotoğraf çekmece birde bakkal ve çeşme molaları (Al ve çık)

@TatanQa_tr ben ilk uzun sürüşümü 150 km ve dağ bisikleti ile yapmıştım. Molalarım 50 km'de bir kahve, çay içimi kadar sürdü.
Sonra devam.😁 Şimdi durmuyor. Mola vereyim diyorum, dur az daha gideyim diyorum, sonra eve gelmişim.😅

@necmeddin çok teşekkür ederim, hafif tur derken ağır tur nasıl olur sorusu aklıma takılıyor istemeden... :D 😍
Tur boyunca desteklerini esirgemeyen, her akşam düzenli olarak arayip halimi hatırımı soran ve Çorum'da beni karşılayıp şahane bir ağırlama yapan sevgili kardeşim, arkadaşım Necmeddin biraderime sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 😍 😍 😍
Estağfurullah abi. Seni tanıdığıma çok mutlu oldum. Harika bir anı oldu benim için. Senin yerin her zaman bir başka oldu benim için. Profesyonellik adına çok faydalanmıştım bugüne kadar. Tanışmakta nasip oldu. İç lastiği asfalta ve betona zımpara yapıp şipşak tamirin hala gözümün önünde. Bisiklet ve sağlıklı bir antreman adına kendisini yetiştirmiş bir kıymetsin.

Burada daha öncede yazmıştım , Merzifon ,Çorum, Amasya istikametine yakın geçen arkadaşlara müsaitsem üzerime düşeni yaparım.
Bu arada beynimde domates yığınları dönüyor. Hoşaf oldum bu nasıl bir tatildi arkadaş. Bisiklet sürmeyi özledim. :koptum:
20200913_152508.jpg

2020 yılını 16.978 km ile tamamladım. Artık önümüzdeki maçlara bakicaz... :harika: :)
2019 Eylülden 2020 Eylül ayına kadar 6300 küsür km de kaldım. Ne kol attın be Dede :koptum: Eylül ayında izinde olduğumdan ,Ekim ayında yeni sezonu açacağım. Hedefim 10.000 km olacak bu sezonda. Zorlanacağım fakat denemeye değer.

@Süper Dede ciğim havlu atıyorum. @Cemal Ç. ile yarış.:)

Sayın @necmeddin küçük büyük fark etmez, ben yalnız kendimle yarışırım.😅 Hem zamanım yok.🤣
Hele yarışmayı, çekişmeyi o kadar sevmem ki toplu sürüşlerde genelde artçı olmayı seçerim. İnsanlar bir yerden sonra hırs yüzünden çeşitli hileler yapıyorlar. Güvenmiyorum kimseye.😁

@Cemal Ç. Eylül sonuna doğru sifirlamistim o yüzden...
Önümüzdeki sezon bol miktarda yaylalar ve maceralı uzun sürüşler yapmayı istiyorum ama Allah bilir, bakalım ne olur...Belki cannondale yi tur bisikletiyle takas ederim gibi çılgın düşünceler olur....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri