Arkadaşlar maske ve dışarı çıkma yasağı, anayasanın 13. Maddesine aykırı gelen şeylerdir. Kolluk kuvvetlerine denk gelirseniz, bırakın yazsınlar ceza. Hemen itiraz dilekçesi gönderip, cezayı sildirebilirsiniz. Bana 2 kere maske cezası kesildi, itiraz dahi etmedim. Bu yaz hepsi silinecektir, emin olun. Silinmese dahi bir yaptırımı olmaz. Seçim vs. için de silmek, iyi bir koz olur tabi o da ayrı mesele.
Maske duyarı kasma ihtimali olan arkadaşlar için son yediğim cezayı anlatayım. Marketten çıkmış kendi sokağımda bisküvi yiyerek eve varmak üzereyken, bekçi arkadaşlarımızın maske uyarısına aldırış etmemem, onların ısrarları ama benim bilerek takmayıp, ceza yazmasını istememle oldu.
Öncekiyse, bu yaz sahilde ciddi art niyetli bir polisin beni tehdit etmesi vs. durumlarıyla karışık bir olaydı. Neyse onu hiç hatırlamak istemiyorum.
Not: Cezanın hemen silinmesini istiyorsanız 15 gün itiraz hakkınız var. Benim gibi bırakıp, birilerinin müjde adı altında, yakın zamanda silmesini de bekleyebilirsiniz.