Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Check out my activity on Strava: (link)
2021 yİlina rest çektim 138 km var mı artiran?
Gecen haftayı 300'le kapattım. Bir defa dağ bisikleti sürdüm. Oda yol olsa 500'lere götürürdüm sanırım.
Mutlaka süren olmuştur daha fazla. 😅

Scudo
4 gün kapalı kaldıktan sonra ... bu arada google mapsin 25 kilometre (sırf gidiş ) verdiği yolu strava toplam 38 km gösterdi farkı çözemedim
strava4812421547654637983.jpg

aile hekimi kardiyolojiye yönlendiriyor fakat elinde sayfalarca test kağıdı var nasıl bir işlem yapılıyor acaba
Yazın kardioloğa gittim. Aç karnına kan tahlili. EKG,tansiyon ölçümü , ultrason buraya kadar iyi. Film eforlu ekg'ye girince kopuyor. Göğüs kılların çoksa göğüs bölgesini bir güzel ciletle kazıyacan yoksa çekim yapamıyorlar. Sonra ağzında maske 10 dakikalık koşu bandında koşu. Maske ile yazın bayılasım gelmişti. Çok şükür bir sorun çıkmadan halletmiştim.
Tahlilleri yaptırdıktan sonra aklıma geldi. Niçin lisans başvurusu yapmadım diye. Benimki si kontrol amaçlı idi. Maskeli eforlu EKG tamam yanlız lisans için bile olsa göğsümü traş etmem gayrı. :koptum: Allah'tan bıyıkları kestirmediler, yoksa karizmam hepten giderdi.:)

Yasak olan günler binmesek ölür müyüz, çok merak ediyorum? 😒 Ben binmedim mesela, çok iyiyim.

Sanırım hafta içi mesai saatlerinde çalışmak gibi bir probleminiz yok yada bir kaç ay binmesem diyecek kadar spor amaçlı bisiklete binmiyorsunuz. Hayır, hafta sonları binmesek ölmeyiz ama 1 ayda kondisyon olarak kaybettiğimizi binmediğimiz süreden çok daha uzun sürede geri toplayabiliriz. Ayrıca işin sadece spor tarafı değil mental boyutu da var. Hafta içi boyunca toplam 45 saat oturup kafa yorarak yaptığım bir mesleğim var. Bisiklet beden sağlığım kadar ruh sağlığımı da koruyan bir aktivite benim için. Ne mutlu ki siz binmeden de çok iyisiniz. Allah iyilik versin. Ama iyi olmayanlar var.

Ama iyi olmayanlar var.
Örnek BEN.😕 Pedal çevirmediğim zamanlar beni görmek istemezsiniz.
Çok kötü bir insan oluyorum. Nasıl pislik, huysuz, lanet...😅

Öncesinde iş durumuma göre ayarlıyordum ama kasım ayı itibariyle yasak harici istisnasız her gün bisiklete biniyorum sn @Cemal Ç. kadar olmasa da bisiklete binmediğim günler bir şeyleri eksik hissediyorum. Bisiklet hayatımın bir parçası olduğu için mutluyum. Bu duyguları en son yıllar önce üniversite öncesi lise dönemimde yaşamıştım.
Çok farklı kollarda sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde bulundum/bulunuyorum, son dönemlerde bisiklet için bir şeyler yapmayı da çok istiyorum.

Derslerim ve programım gereği benim haftasonu binmem gerekiyor bu haftasonu yasakları olmadan önce de böyleydi ki bize böyle bir imkan tanınmışsa onu kullanmak gerekir
İmkanı olanlardan bahsetmiyorum tabii ki. 😉
Gecen haftayı 300'le kapattım. Bir defa dağ bisikleti sürdüm. Oda yol olsa 500'lere götürürdüm sanırım.
Mutlaka süren olmuştur daha fazla. 😅
Bu konuda herkes susacak, Cemal konuşacak. Aramızda kendine ayırabildiği vakti en az olan o. 🤨
En çok ta ben. 😂

Arkadaşlar maske ve dışarı çıkma yasağı, anayasanın 13. Maddesine aykırı gelen şeylerdir. Kolluk kuvvetlerine denk gelirseniz, bırakın yazsınlar ceza. Hemen itiraz dilekçesi gönderip, cezayı sildirebilirsiniz. Bana 2 kere maske cezası kesildi, itiraz dahi etmedim. Bu yaz hepsi silinecektir, emin olun. Silinmese dahi bir yaptırımı olmaz. Seçim vs. için de silmek, iyi bir koz olur tabi o da ayrı mesele.

Maske duyarı kasma ihtimali olan arkadaşlar için son yediğim cezayı anlatayım. Marketten çıkmış kendi sokağımda bisküvi yiyerek eve varmak üzereyken, bekçi arkadaşlarımızın maske uyarısına aldırış etmemem, onların ısrarları ama benim bilerek takmayıp, ceza yazmasını istememle oldu.

Öncekiyse, bu yaz sahilde ciddi art niyetli bir polisin beni tehdit etmesi vs. durumlarıyla karışık bir olaydı. Neyse onu hiç hatırlamak istemiyorum.

Not: Cezanın hemen silinmesini istiyorsanız 15 gün itiraz hakkınız var. Benim gibi bırakıp, birilerinin müjde adı altında, yakın zamanda silmesini de bekleyebilirsiniz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
kendine ayırabildiği vakti en az olan o.
Bu konuda haklısınız demeyeyim de haklı olabilirsiniz.😊
Çalıştığım zamanlar bazen, şaldır şaldır yağmur yağarken bile "çıkıp Caudry'de bir defa dönsem mi" dediğim oluyor.😅
Tanrı kimseyi zamansızlıkla sınamasın.😄
maske uyarısına aldırış etmemem, onların ısrarları ama benim bilerek tskmayı
Bu kısım pek olmamış ama "maske takmayan insan avcılığına" bende ayar oluyorum.

Bu konuda haklısınız demeyeyim de haklı olabilirsiniz.😊
Çalıştığım zamanlar bazen, şaldır şaldır yağmur yağarken bile "çıkıp Caudry'de bir defa dönsem mi" dediğim oluyor.😅
Tanrı kimseyi zamansızlıkla sınamasın.😄

Bu kısım pek olmamış ama "maske takmayan insan avcılığına" bende ayar oluyorum.

Valla, dışarıda işlenen tonla suç ve kendi gözlerinin önünde işlenen suçlar varken, pek kılını kıpırdatmayan kolluk kuvvetlerimiz, boş bir sokakta benim maskemn peşinde görevlerini icra ediyorlardı. İsterseniz deney yapalım, şimdi polisi arayıp, üst katta birbirini öldürmek üzere olan karı koca var deyin, bakalım ne zaman gelirler ve ne yaparlar? O yüzden tepkiliyim. Daha önce herzaman kolaylık sağlar, yanlarından geçsem bile kolay gelsin vs. derdim. Bu yaz beni, hiçbir suçum yokken, üstüme yürüyüp tehdit eden ve uzun süre kimliğini göstermeyen sivil polis arkadaştan sonra daha da tepkiliyim.

Benim kolluk kuvvetim, kendi vatandaşını, kendine düşman ediyor.

Hepsinin dışında, açık havada maske takmanın bir anlamı yok. Bu bir gerçek. Aynı düşünceyle, dışarı çıkarken kaskla çıkalım. Kafamıza bir şey düşebilir. Kapalı alanda asla takmamazlık yapmadım maskemi.

boş bir sokakta benim maskemn peşinde görevlerini icra ediyorlardı
Bu ayrıntıyı daha önce vermemiştiniz, özür dilerim. O zaman haklısınız derim çünkü etrafta insan yokken bende idriyorum maskeyi.
Nefes alamıyorum o şeyle.

Kırsalda ya da kırsala yakın yerlerde yaşayanlar için sorun olmasa gerek.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri