Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Hocam tamamen bürokrasi bir dilekçe 2 foto ve sağlık raporu. Sağlık raporu da özel bi hastaneden 50-100 tl arası bi ücret ile yada aile hekimliğineden alınabiliyor. Ben 50 tl verdim özel bi hastaneden aldım. hastaneye gidip spor için sağlık raporu diyorsunuz pazarlık edilebilen bir şey. Muayene edip etmemek doktora kalmış benim EKG me baktılar mesala. 15 dakikada aldım. Sonra en yakın ilçe gençlik ve spor müdürlüğüne gidip lisans çıkarmak istiyorum diyorsunuz. Bisiklet triatlon ne derseniz orda anında veriyorlar. 5 dakika sürmedi aldım , hatta doymadım 75 tl verdim bisiklet federasyonuna bir de uci belgesi istedim ama o gereksiz ben merak ettim daha gelmedi bekliyorum
yani isteyen gidip lisans çıkarabiliyor mu? Uci nedir tam olarak?

Scudo
Evet uci de uluslar arası yarışlara katılım için
Uci eve mi geliyor o kısmını anlamadim. Normal lisans dediginiz gibi hizlica halloldu ama UCI lisansi ile ilgili hic bilgisi yok buradakilerin.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
arkadaşlar lisans pandemi öncesi düzenlenen granfondo tarzı yarışlar için gerekli oluyor. onun dışında çok bir şeye yaradıgı yok. çevrede lisans çıkarıp polis lisanslı olana ceza yazmıyor diye dolanan bir sürü tip var. kanunlar gayet açık.

arkadaşlar lisans pandemi öncesi düzenlenen granfondo tarzı yarışlar için gerekli oluyor. onun dışında çok bir şeye yaradıgı yok. çevrede lisans çıkarıp polis lisanslı olana ceza yazmıyor diye dolanan bir sürü tip var. kanunlar gayet açık.
Aslında yazmaması daha iyi olur.

Kanunlar açık doğru ancak uygulayıcılar esnek olabiliyor bu konuda. Lisans sahibi olmak kanunen bir fayda saglamasa da pratikte sağlıyor su ana kadar cesitli illerde ve ilcelerde gordugumuz/duyduğumuz kadariyla. Garantisi var mi, tabi ki yok.
Kendi adima zaten UCI Antalya Granfondo icin cikaracaktim, haftasonu da grup suruslerine cikan ekiplerle şansımı deneyecegim.

Uci eve mi geliyor o kısmını anlamadim. Normal lisans dediginiz gibi hizlica halloldu ama UCI lisansi ile ilgili hic bilgisi yok buradakilerin.
Uci de geldi bugün o kurye ile geliyor , lisansı aldıktan sonra bisiklet federasyonu internet sitesi üzerinde yazan ibana 75 TL yolluyorsunuz , verilen mail adresine lisans foto dekont ve iletişim bilgilenizi yazıyorsunuz 2 günde geldi benim . Yarışa katılacağımdan değil ama almak istedim. Yasak konusunda kanunlar net bi şekilde 20 yaş altı için profesyonel sporcular müsabaka ve antrenman için çıkabilir diye yazıyor . 20 yaş üstü için net değil . Bunu da polisler 20 yaş altı bile çıkabilir diye yorumluyor ve üstü sporcular için müsamaha gösteriyorlar. Bence de net değil ve ceza riski var. Cimer den olumlu dönüş alırsam onu çıktı alır öyle çıkarım.

Görüş 10 mt, aşırı sis, kaygan tahta köprü ve bingo.🤣
Screenshot_20210109-135852_Strava.jpg

Çiziklerin başladığı yer köprüyle ilk buluştuğum yer. Bisikletin durduğu yer kendi durduğu yer (hiç ellemedim, güzel durmuş değil mi😄). Tahminen yolun yarısında ben kendisinden ayrıldım.🤪
20210109_121114.jpg

Son düzenleme:
Konu önümüzdeki günlerde + yağmura rağmen binmeye şeklinde gidecek gibi. Şaka bir yana İstanbul'da sabahtan beri aralıksız yağmur devam ediyor ve tahmilere göre görünen epey bir devam edecek. Aman devam etsin de barajlar biraz rahatlasın. Kurak havalar cidden tehlike yaratmaya başlamıştı.

Görüş 10 mt, aşırı sis, kaygan tahta köprü ve bingo.🤣
253444 dosyayı görüntüle
Çiziklerin başladığı yer köprüyle ilk buluştuğum yer. Bisikletin durduğu yer kendi durduğu yer (hiç ellemedim, güzel durmuş değil mi😄). Tahminen yolun yarısında ben kendisinden ayrıldım.🤪
253445 dosyayı görüntüle
Ahşapla çamur bir araya gelince, soğukla buz kıskançlıktan çatlar kayma konusunda.
İşin tuhaf tarafı nasıl bu kadar becerikli olabiliyorsun anlamıyorum.
Aynı anda 4 kutsal kaymak elementi bir araya getirmişsin.
Su
Çamur
Tahta
Bisiklet
Yorumum Gora filmi gibi oldu idare et. :) Tüm düşüşlerin için peşin peşin geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim. İnşallah bir sıkıntı yoktur tekrar geçmiş olsun gardaşım.:harika:

Su
Çamur
Tahta
Bisiklet
Birde "buz" olacaktı efendim. Yer yer buzlanma da vardı.🤣
20, 30 donerim diyordum ama çamurluk olmayınca kaba etimin üs...
Niye kasıyorum anlamıyorum. "Kıç" işte, neyi ayıp bunun.😒
Neyse, kıçım o kadar çamur oldu ki ıslaklığı içimde sezmeye başlayınca doğru bisikleti yıkamaya gittim. Bu kadar çamur olmayı beklemiyordum. Daha erken çıksam donu yakalar, daha az çamur olurdum. Sabahtan çiftçiler geçince acayip çamur olmuş yollar.
Düştüm, sürüklenirken düşüşün etkisiyle ayaklarım kilitli pedaldan kurtuldu. Sevgilisi uzaklaşanlar gibi uzandım, baktım kaldım.😆 Açaydım kollarımı, gitme diyeydim... 😆
Düşününce, yazınca çok uzun sürmüş gibi ama taş çatlasın üç, beş saniyede hepsi bitti.🤣 Sayın @Çağdaş78 (ya siz ya Sayın @seko35.50 'la konuşmuştuk bir ara😁) "ne düşüşmüş be" diyecek şimdi.😂
Düşüşün sıcaklığı geçince kuyruk sokumumda hafif bir ağrı belirdi ya geçer, bir şey olmaz bana.🤪 Teşekkür ederim bu arada. 🙂

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Biliyorsundur mutlaka da, ben yine de (link) 😄
Sözü biliyormuşum, hatırladım ama fıkrayı bilmiyordum. İyi güldüm gece gece.🤣🤣🤣
Fıkra değil ama iyi bir hikayede benden.
Hanımla yeni evlendiğimiz zamanlar, daha cicim balım zamanları, İzmir'de dolanıyoruz akşam akşam. Alsancak taraflarında önümüze bir Pontiac çıktı. Bende severim kaslı arabaları (muscle car derler ya), boş bulundum "offf göte bak" dedim.
Dememle karnıma bir yumruk yedim, HANIM! Ben olayın şokuyla "ne vuruyon la" diyebildim sadece. "Kimin götü o" diyor. Tabi ben olayı anlayınca kızsam mı (nereye kızıyon, daha dün bir bugün iki 🤣) sövsem mi derken Alsancak'ın ortasında deli gibi gülmeye başladım.
Sonuçta bizim orada da göte göt derler ama bazı ortamlarda hoş karşılanmıyor.😅

Önceki sayfalarda kesinlikle konuşulmuştur ama geriye doğru okumaya çok vakit ayıramayacağım an itibariyle, kusura bakmayın.

Hafta sonu yasakları sürecinde bisiklete binen arkadaşlar, lisans sahibi olmak yeterli mi? Polis durdurursa lisans durumu kurtarır mı? Strava'ya bakıyorum millet coşuyor, olmaz olmaz bana denk gelir mantığıyla yasaklı periyodlarda sürmüyorum.

Önceki sayfalarda kesinlikle konuşulmuştur ama geriye doğru okumaya çok vakit ayıramayacağım an itibariyle, kusura bakmayın.

Hafta sonu yasakları sürecinde bisiklete binen arkadaşlar, lisans sahibi olmak yeterli mi? Polis durdurursa lisans durumu kurtarır mı? Strava'ya bakıyorum millet coşuyor, olmaz olmaz bana denk gelir mantığıyla yasaklı periyodlarda sürmüyorum.
Yeterli değil, ama polis hoşgörüyor. Bence kendileri de bilmiyor işin doğrusunu.
Ayrıca, bu tür sorulara google bizden daha iyi cevap veriyor 😄

[/QUOTE
Ben haftasonunda lisansla çıktım polis durdurduğunda lisansımı gösterdim saldılar ama bazı arkadaşlar lisansın olsa dahi çıkamazsın diyorlar kısacası biraz risk işi bu

Geri