Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Valla, dışarıda işlenen tonla suç ve kendi gözlerinin önünde işlenen suçlar varken, pek kılını kıpırdatmayan kolluk kuvvetlerimiz, boş bir sokakta benim maskemn peşinde görevlerini icra ediyorlardı. İsterseniz deney yapalım, şimdi polisi arayıp, üst katta birbirini öldürmek üzere olan karı koca var deyin, bakalım ne zaman gelirler ve ne yaparlar? O yüzden tepkiliyim. Daha önce herzaman kolaylık sağlar, yanlarından geçsem bile kolay gelsin vs. derdim. Bu yaz beni, hiçbir suçum yokken, üstüme yürüyüp tehdit eden ve uzun süre kimliğini göstermeyen sivil polis arkadaştan sonra daha da tepkiliyim.

Benim kolluk kuvvetim, kendi vatandaşını, kendine düşman ediyor.

Hepsinin dışında, açık havada maske takmanın bir anlamı yok. Bu bir gerçek. Aynı düşünceyle, dışarı çıkarken kaskla çıkalım. Kafamıza bir şey düşebilir. Kapalı alanda asla takmamazlık yapmadım maskemi.
Olmamış, yaşanmamış olaylar üzerinden kolluk kuvvetlerini suçluyorsunuz. Sivil polisler ile ne yaşadınız bilemem ancak uzun zamandır Kadına Şiddet'e karşı ciddi bir hassasiyet var. İçişleri Bakanlığı bu konuda "Kades" uygulamasını ortaya koydu, onun haricinde telefonla da iletişim sağlasanız pek gecikeceklerini sanmam.

Ne yaşadığınızı gerçekten bilmiyorum fakat düşman ararsanız çok düşman bulursunuz, düşman bulmakta kolaydır; düşman olmakta. Sokağa çıkma kısıtlamalarında - maske zorunluluklarında bazı kanuni boşluklar mevcut fakat; koruyuculuğu bilim insanları tarafından ispatlanmış Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilerek uygulamaya konmuş, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile yürürlüğü sağlanmış bu uygulamalara insanları karşıtlığa davet etmek hiç hoş değil.

Efendim, haddime değil ancak sizi Hukuk alanında bilgili birisi olarak gördüm. Suçun şahsiliğini de bilirsiniz. Size karşı yapılan hatadan veya hatalardan o hatayı işleyen mes'uldür. Niye bütün polis teşkilatı suçluymuş gibi cümleler kurduğunuzu anlamakta zorluk çekmekteyim. Ayrıca size karşı yapılan bir hatadan dolayı polislerle aranızda geçimsizlik olabilir de, bütün polisleri aranızda tatsızlık yaşanan polisler gibi; bütün insanları da kendiniz gibi görmeyin lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Olmamış, yaşanmamış olaylar üzerinden kolluk kuvvetlerini suçluyorsunuz. Sivil polisler ile ne yaşadınız bilemem ancak uzun zamandır Kadına Şiddet'e karşı ciddi bir hassasiyet var. İçişleri Bakanlığı bu konuda "Kades" uygulamasını ortaya koydu, onun haricinde telefonla da iletişim sağlasanız pek gecikeceklerini sanmam.

Ne yaşadığınızı gerçekten bilmiyorum fakat düşman ararsanız çok düşman bulursunuz, düşman bulmakta kolaydır; düşman olmakta. Sokağa çıkma kısıtlamalarında - maske zorunluluklarında bazı kanuni boşluklar mevcut fakat; koruyuculuğu bilim insanları tarafından ispatlanmış Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilerek uygulamaya konmuş, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile yürürlüğü sağlanmış bu uygulamalara insanları karşıtlığa davet etmek hiç hoş değil.

Efendim, haddime değil ancak sizi Hukuk alanında bilgili birisi olarak gördüm. Suçun şahsiliğini de bilirsiniz. Size karşı yapılan hatadan veya hatalardan o hatayı işleyen mes'uldür. Niye bütün polis teşkilatı suçluymuş gibi cümleler kurduğunuzu anlamakta zorluk çekmekteyim. Ayrıca size karşı yapılan bir hatadan dolayı polislerle aranızda geçimsizlik olabilir de, bütün polisleri aranızda tatsızlık yaşanan polisler gibi; bütün insanları da kendiniz gibi görmeyin lütfen.
Olmamış olaylar mı? Ben bizzat şiddet içerikli olaylar için aramama rağmen, gelinmeyen durumlar biliyorum. Defalarca kez basına yansımış olaylar biliyorum. Gözünün önündeki olaya müdahale edilmediğini biliyorum. Kendi işyerime giren hırsıza karşı da hiçbir şey yapmadılar, komşumun evine giren için de yapmadılar. Ben kendi polisime olan güveni yani ülkemdeyken hissettiğim güveni kaybediyorum bu şekilde. Bu olaylar münferit falan değil, sokaktan birşni çevirsem böyle anısı vardır. Ha bütün asayiş olayları böyle cereyan ediyor değil tabi ki ama böyle çok fazla örnek varken de, düz vatandaşa karşı, gereksiz tedbirlerin bu kadar kararlılıkla uygulatılmaya çalışılması komik oluyor.

Sokakta maske nasıl bir yarar sağlıyor? Açık havada maskenin yararıyla alakalı bilimsel çalışmayı link vererek, açıklarsanız biz de öğrenelim. İşe yaramaz haber sitelerinden değil, bilimsel çalılmalar yapan kurumların sitelerinden olsun lütfen.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Tlg7 hastaligin seyrinde virusun bulasma miktari önemli ne kadar az virus bulasirsa hastaligi hafif atlatma ihtimali yüksek oluyor. Bu sebeble issiz yerler haric, sehir icinde maske takmak sizi korur çunku her an hiç ummadik bir yerde umarsizca hapşiran, tıksıran insanlar göruyorum.

@Tlg7 hastaligin seyrinde virusun bulasma miktari önemli ne kadar az virus bulasirsa hastaligi hafif atlatma ihtimali yüksek oluyor. Bu sebeble issiz yerler haric, sehir icinde maske takmak sizi korur çunku her an hiç ummadik bir yerde umarsizca hapşiran, tıksıran insanlar göruyorum.
Ben açık havada hiç tanımadığım insanların hapşırık ve öksürüğüne maruz kalacak menzile girmiyorum. İstanbul'da yaşıyorum. Siz giriyorsanız takın. Çarşı, pazar gibi çok yakın vaziyete gelinecek yerlerde de, olurda biri öksürür suratıma diye düşünürsem takarım tabi.

Arkadaşlar bu zamana kadar sokakta olması muhtemel şeyler için ne kadar önlem aldıysanız, bunun için de alırsınız. Herkesin belli oranda kendini koruma yetisi var ve başkalarına da saygısı vardır. Kimseyi riske atacak hareketler yapmazsın. Yapanlar varsa da, zaten her olayda düşüncesiz ve başkasına zarar verme postansiyeli olan kimselerdir. Bu zararlı kimselerin başkalarına verebilecekleri zararları ne kadar umursadıysanız, şimdi de o kadar umursayın.

Benim takıldığım konu, buradaki samimiyetsizlik.Lafa gelince, başkalarını korumak için dersiniz fakat hayatın içindeki birsürü konuda, nedense başkalarını bu kadar korumazsınız. Kimseye veya hiçbir şeye bu kadar duyarlı değilsiniz. Şimdi ezberletilmiş, öğrenilmiş cümleler ve önlemlerle başkalarını koruyan süper kahramanlara dönüştünüz.

Ben hayatım boyunca, sosyal mesafeme dikkat ettim. Başkasının kişisel alanına saygı duydum. Sırada dibine girmedim, yolda yürürken yeterli alanı bıraktım, metroda otururken bacaklarımın temasını engelledim. Yani benim için, şimdi önemli olmadı sosyal mesafe. Hep önemliydi Hayatın her alanında başka insanların zararına olan şeyleri yapmamaya ve yapanı da engellemeye çalıştım. Kimse gelip bu yeni cahil/bilinçli turnusolü maddeyi bana karşı kullanmasın. Kimsenin araştırma yapıp, ne kadar yarar sağlıyor diye bakmadığına eminim. İlkönce sorgulamayı öğrenelim.

Yapılan ve medyadan gördüğümüz birsürü araştırma vardı. Maskesiz oturup sohbet etsen bile, karşındaki temaslıysa 1 metre mesafeden 15-20 dk süre sonra enfekte olmanın oranı çok yüksekti, maskeliysen 2 saate çıkıyordu vs. Şimdi sokakta yürürken, sırf nefes alıp veriyorsun diye hem başkasını, hem kendini tehlikeye mi atıyorsun? Ben gidip birinin suratına öksürmeyeceğimi de biliyorsam suçlu olur muyum? Biri gelir suratıma öksürürse de bu riski ben kabul ediyorsam? Eskiden grip vardı da kimse sokakta suratınıza hapşurdu mu? Bundan hiç çekindiniz mi? Önlemin mantığı varsa ben de varım.

@Tlg7 Niye sinirleniyorsun hocam? Kime kizdin bana atarlaniyorsun ? Ne biliyorsan onu yap. Mizacin buysa zaten insanlardan uzak durmakla iyi yapiyorsun.

@Tlg7 Niye sinirleniyorsun hocam? Kime kizdin bana atarlaniyorsun ? Ne biliyorsan onu yap. Mizacin buysa zaten insanlardan uzak durmakla iyi yapiyorsun.
Mizacım bu ve aynen uzak duruyorum. Neyi, ne için yaptığını bilmeyen insanların bir de diğer insanlara bunu dikte etmeye çalışmasından sıkıldığım için tahamülsüzüm. İyi günler.

@Tlg7 Maske ile ilgili tüm görüşlerinize +1 veriyorum arkadaşım

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Screenshot_20210106-182338_Strava.jpg

maske yerine bandana takanlara ceza kesiliyor mu, böyle ceza yiyen arkadaş var mı aramızda pedallarken

maske yerine bandana takanlara ceza kesiliyor mu, böyle ceza yiyen arkadaş var mı aramızda pedallarken
Sıfırın altına inmediği sürece (bazen sıfır altında bile) bandınayla bile ağzımı, burnumu örtmüyorum.
İnsan oksijensiz ne kadar yaşar ki?😅 Tabi Türkiye'de durumlar farklı. Şimdilik bisiklet üzerinde maske sorana denk gelmedim.

Bugün baya hararetli bisiklet sürüşündeydim ve bilenler bilir ayrılıkçeşme marmaray alt geçidine girmek zorunda kaldım. Elimde bisikletle yürüyordum, orada herzaman polis olur ve hemen girip çıkacağım için maske takmadım o alt geçitte. Polis "maskeyi takalım" dedi ve ben de "antrenmandayım" dedim, sonra "antrenman?!?1!" diye error verdi, yürüyüp devam ettim. :)

@Tlg7 bisiklet üstünde iken Çoğunluğu Birşey demiyor

Bu hafta ici her gun Kiziltoprak - Kartal ya da Maltepe yaptim. Bugun yeni bir rota deneyeyim diyerek Kanlica'ya yogurt yemeye gittim. Yol bisikleti gercekten bambaska birsey... Eve donup, dus alip, yemek yiyorum canim hemen tekrar cikmak istiyor cocuk gibi :)

Donusu duzgun kaydetmemisim maalesef.

0.png

Screen Shot 2021-01-07 at 17.01.46.png

WhatsApp Image 2021-01-07 at 13.46.44.jpeg

Dosyalar

• 1.png
    1.png
    16 KB · Okunma: 14
Arkadaşlar selam, hafta sonu çalışma izni ile bisiklet kullandım. Gerçekten de 2 hafta hafta sonu mesaim vardı ve işe bisiklet ile gittim. İşyeri ev güzergahında .
Sonra antrenman yapan profesyonel arkadaşlar ile görüştüm onlar lisans belgeleri ile sürüş yaptıklarını söylediler. Daha ceza yiyen olmadı ama genelge de sadece 20 yaş altı sporcular için antreman ve müsabaka izni var. Hafta başı lisans çıkardım ve Cimere sordum antrenman için 20 yaş üstü olarak çıkabilir miyim diye henüz yanıt alamadım .Bu konuda resmi bi cevap alabilen var mı yani 20 yaş üstü profesyonel sporcular için hafta sonu yasak uygulaması nedir?

koruyuculuğu bilim insanları tarafından ispatlanmış Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilerek uygulamaya konmuş, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile yürürlüğü sağlanmış bu uygulamalara insanları karşıtlığa davet etmek hiç hoş değil.

Yukarıda bahsettiğiniz iki kurum da malesef bu devletin yüz karaları haline geldi. Daha da fazla birşey yazmaya gerek yok. Maskenin faydasını tabi ki tartışmayacağım ama onunla bu kurumları savunmak da hoş değil.
Covid sürecinde Bilim kurulunun yapması gereken tek doğru karar istifa etmekti onurlu duruş sergileyip bir tanesi yapamadı. İçişleri bakanlığının vukuatlarını saymaya bile gerek yok. Önüne gelen her vatandaşa terörist muamelesi yapmak başlıcası(en güncel örnek Boğaziçi öğrencilerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmaları), başka örnekler vermeye bile gerek yok.
Arkadaşlar selam, hafta sonu çalışma izni ile bisiklet kullandım. Gerçekten de 2 hafta hafta sonu mesaim vardı ve işe bisiklet ile gittim. İşyeri ev güzergahında .
Sonra antrenman yapan profesyonel arkadaşlar ile görüştüm onlar lisans belgeleri ile sürüş yaptıklarını söylediler. Daha ceza yiyen olmadı ama genelge de sadece 20 yaş altı sporcular için antreman ve müsabaka izni var. Hafta başı lisans çıkardım ve Cimere sordum antrenman için 20 yaş üstü olarak çıkabilir miyim diye henüz yanıt alamadım .Bu konuda resmi bi cevap alabilen var mı yani 20 yaş üstü profesyonel sporcular için hafta sonu yasak uygulaması nedir?
Lisans için süreci biraz anlatır mısınız? Sağlık raporu vs nereden aldınız, onun dışında neler isteniyor, federasyon sayfasında belirtilenler dışında bir sürprizle karşılaştınız mı?

Yukarıda bahsettiğiniz iki kurum da malesef bu devletin yüz karaları haline geldi. Daha da fazla birşey yazmaya gerek yok. Maskenin faydasını tabi ki tartışmayacağım ama onunla bu kurumları savunmak da hoş değil.
Covid sürecinde Bilim kurulunun yapması gereken tek doğru karar istifa etmekti onurlu duruş sergileyip bir tanesi yapamadı. İçişleri bakanlığının vukuatlarını saymaya bile gerek yok. Önüne gelen her vatandaşa terörist muamelesi yapmak başlıcası(en güncel örnek Boğaziçi öğrencilerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmaları), başka örnekler vermeye bile gerek yok.

Lisans için süreci biraz anlatır mısınız? Sağlık raporu vs nereden aldınız, onun dışında neler isteniyor, federasyon sayfasında belirtilenler dışında bir sürprizle karşılaştınız mı?
Hocam tamamen bürokrasi bir dilekçe 2 foto ve sağlık raporu. Sağlık raporu da özel bi hastaneden 50-100 tl arası bi ücret ile yada aile hekimliğineden alınabiliyor. Ben 50 tl verdim özel bi hastaneden aldım. hastaneye gidip spor için sağlık raporu diyorsunuz pazarlık edilebilen bir şey. Muayene edip etmemek doktora kalmış benim EKG me baktılar mesala. 15 dakikada aldım. Sonra en yakın ilçe gençlik ve spor müdürlüğüne gidip lisans çıkarmak istiyorum diyorsunuz. Bisiklet triatlon ne derseniz orda anında veriyorlar. 5 dakika sürmedi aldım , hatta doymadım 75 tl verdim bisiklet federasyonuna bir de uci belgesi istedim ama o gereksiz ben merak ettim daha gelmedi bekliyorum

Geri