keremkucuk041
Aktif Üye
- Tepki
- 129
Olmamış, yaşanmamış olaylar üzerinden kolluk kuvvetlerini suçluyorsunuz. Sivil polisler ile ne yaşadınız bilemem ancak uzun zamandır Kadına Şiddet'e karşı ciddi bir hassasiyet var. İçişleri Bakanlığı bu konuda "Kades" uygulamasını ortaya koydu, onun haricinde telefonla da iletişim sağlasanız pek gecikeceklerini sanmam.Valla, dışarıda işlenen tonla suç ve kendi gözlerinin önünde işlenen suçlar varken, pek kılını kıpırdatmayan kolluk kuvvetlerimiz, boş bir sokakta benim maskemn peşinde görevlerini icra ediyorlardı. İsterseniz deney yapalım, şimdi polisi arayıp, üst katta birbirini öldürmek üzere olan karı koca var deyin, bakalım ne zaman gelirler ve ne yaparlar? O yüzden tepkiliyim. Daha önce herzaman kolaylık sağlar, yanlarından geçsem bile kolay gelsin vs. derdim. Bu yaz beni, hiçbir suçum yokken, üstüme yürüyüp tehdit eden ve uzun süre kimliğini göstermeyen sivil polis arkadaştan sonra daha da tepkiliyim.
Benim kolluk kuvvetim, kendi vatandaşını, kendine düşman ediyor.
Hepsinin dışında, açık havada maske takmanın bir anlamı yok. Bu bir gerçek. Aynı düşünceyle, dışarı çıkarken kaskla çıkalım. Kafamıza bir şey düşebilir. Kapalı alanda asla takmamazlık yapmadım maskemi.
Ne yaşadığınızı gerçekten bilmiyorum fakat düşman ararsanız çok düşman bulursunuz, düşman bulmakta kolaydır; düşman olmakta. Sokağa çıkma kısıtlamalarında - maske zorunluluklarında bazı kanuni boşluklar mevcut fakat; koruyuculuğu bilim insanları tarafından ispatlanmış Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilerek uygulamaya konmuş, İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile yürürlüğü sağlanmış bu uygulamalara insanları karşıtlığa davet etmek hiç hoş değil.
Efendim, haddime değil ancak sizi Hukuk alanında bilgili birisi olarak gördüm. Suçun şahsiliğini de bilirsiniz. Size karşı yapılan hatadan veya hatalardan o hatayı işleyen mes'uldür. Niye bütün polis teşkilatı suçluymuş gibi cümleler kurduğunuzu anlamakta zorluk çekmekteyim. Ayrıca size karşı yapılan bir hatadan dolayı polislerle aranızda geçimsizlik olabilir de, bütün polisleri aranızda tatsızlık yaşanan polisler gibi; bütün insanları da kendiniz gibi görmeyin lütfen.