Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Yukarıda bahsettiğiniz iki kurum da malesef bu devletin yüz karaları haline geldi. Daha da fazla birşey yazmaya gerek yok. Maskenin faydasını tabi ki tartışmayacağım ama onunla bu kurumları savunmak da hoş değil.
Covid sürecinde Bilim kurulunun yapması gereken tek doğru karar istifa etmekti onurlu duruş sergileyip bir tanesi yapamadı. İçişleri bakanlığının vukuatlarını saymaya bile gerek yok. Önüne gelen her vatandaşa terörist muamelesi yapmak başlıcası(en güncel örnek Boğaziçi öğrencilerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmaları), başka örnekler vermeye bile gerek yok.
" Devletin Yüz Karaları " ifadesine katılmıyorum, kurumları savunduğum ifadesine de katılmıyorum. Bu kurumların neden savunmaya ihtiyacı olsun ki?

Bilim Kurulu hakkında söyledikleriniz de sizin görüşünüzdür, Bilim Kurulu Üyelerine niçin istifa etmeleri gerektiğini de açıklarsanız daha iyi olur.

Sizleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Teşkilatı hakkında daha çok bilgi edinmeye davet ediyorum. İçişleri Bakanının bazı söylemleri hoşunuza gitmiyor olabilir. Hiçbir söylemi de hoşunuza gitmiyor olsa dahi Bakanlığı, Bakanın Makam odasından ibaret sanıyorsunuz herhalde. onca kurum ve kuruluşu, bakanlığın merkez - taşra teşkilatını, onca tecrübeli personelini hiçe sayıp nasıl böyle konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.

Sanki bu ülke bizim ülkemiz değil, sanki bu devlet bizim devletimiz değilmiş; üzerine doğmadığımız, üzerinde yaşamadığımız sıradan bir toprak parçasından konuşuyor gibisiniz.

Sağlık Bakanlığının alanınında uzman hekimler ile danışma halinde bulunması sizi neden rahatsız ediyor?
Her bireyin ülke yararına çalışması (yarar sağlamayacaksa zarara da yol açmaması) fikrinin aksine sırf İktidarda bu parti olduğu için herkesin ellerini arkasına mı bağlaması gerekiyor sizce?

Scudo
Çok uzun uzun cevaop yazmayacağım. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi der ki:

Herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır.

Her iki bahsedilen kurum da son zamanlarda bu ilkeyi defalarca ihlal etmiştir. Bilim kurulu da bakanın ve devletin yalanlarına uyarak vatandaşına ihanet etmiştir. İçişleri bakanlığı ve emrindeki teşkilatların vukuatları ve eylemleri saymakla bitmez.

Unutmayın ki devlet vatandaş için vardır, vatandaş devlet için değil.

Screenshot_20210112-162757_Strava.jpg

saka gibi , herhangi biri , elinde poset ile herhangi bir ihtiyaci icin 10:00 - 17:00 arasi yuruyerek yada bisiklet ile (sonucta motorlu tasit degil) disarda gezebiliyor ve bunun icin izni var ancak bisiklet ile sabah antreman yapan ve genelde , 07:00-08:00 de baslayip 2-3 satte bitiren ve tek amaci spor yapmak olan insanlara yonelik yasaklarin uygunlanmasini gerektigini savunan , yine bisikletci yada sporcu bir kitle var. ? lisansi olup olmamasi onemli degil , spor yapan bir insanin neden onu kesilir ki ? her hangi biri ekmek alacagim diye gun cierisinde 15-25 km ve belki fazlasi yuruyebilir, gezebilir degil mi ama yillardir spor yapan bir kisinin bu sporu yapmasi engelleniyor.

saka gibi , herhangi biri , elinde poset ile herhangi bir ihtiyaci icin 10:00 - 17:00 arasi yuruyerek yada bisiklet ile (sonucta motorlu tasit degil) disarda gezebiliyor ve bunun icin izni var ancak bisiklet ile sabah antreman yapan ve genelde , 07:00-08:00 de baslayip 2-3 satte bitiren ve tek amaci spor yapmak olan insanlara yonelik yasaklarin uygunlanmasini gerektigini savunan , yine bisikletci yada sporcu bir kitle var. ? lisansi olup olmamasi onemli degil , spor yapan bir insanin neden onu kesilir ki ? her hangi biri ekmek alacagim diye gun cierisinde 15-25 km ve belki fazlasi yuruyebilir, gezebilir degil mi ama yillardir spor yapan bir kisinin bu sporu yapmasi engelleniyor.
Onu da geçtik. Virüsün ülkemizde görüldüğü ve bu başlığın ilk açıldığı zamanlarda forumda bisiklet hariç her bir şeye meraklı bir çok forumdaş paylaşım yapıyoruz , bisiklet sürüyoruz diye çok yüklenmişti bize bu başlık altında. :koptum: Bana kalırsa hiç canını sıkma gidona iki simit tak hem pedalla hem afiyetle ye. :)

Çocuğu da ölüm makinesi yapmış. ☺ Sele öne doğru baya inik gibi. Kasıkta fıtık mı var?
Ah o pozisyonu buluncaya kadar neler çektim bir bilsen. :) Brooks çok kafa tuttu o seslenmiyor artık ,bende bu pozisyona alıştım.:harika:

Çok talihsiz bir açıklama :komik::komik: Mümtaz reis hepimizi sulu götürür susuz getirir :booo:Süper Dede
Biliyorum efendim. ADAM benim yaşımı ikinci defa yaşıyor ve hala sporun içinde.😉
Benim ki sadece bir şaka.😄
___

Daha önce kendisi demişti. Tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum ama argoda dedikleri "yakalarsam ağzını burnunu kırarım" gibi bir şeydi. "Yaşlı" dediğim için.🤣
Babam da yaşlı sayın @Süper Dede , 65 oldu artık. Sizde @Süper Dede diye yazmışsınız adınızı, "dede" dediğin yaşlı olur.🤪

Bugün resmen çıldırdım. Uzun süredir freelance çalışıyordum. Dün tam zamanlı iş için online görüşme yaptığım bir firma ile işi resmileştirmek için Gayrettepe'ye gittim. Dönüşte kar geçişine denk geldim ve üzerime kar yedim. Sonra bir servise rutin birkaç kontrol için gittim. Canım dönüş yoluna girmek istemedi. Çıktım Maslağa baktım kar yok. :(

Oradan Hacıosman bayırından inip 0 derece de çivi gibi soğukta sağlam bir boğaz havası aldım ve yasak saati ile ucu ucuna döndüm. Yaklaşık 80-85 km. ile şu son 1.5 ay yasakların acısını çıkardım.

Önümüzdeki haftadan itibarden hafta içi her gün gidiş dönüş yaklaşık 25-30 km.em olacak. Aslında işin en güzel yanı benim için bu olacak. Artık zamanla işe bisiklet ile gidiş güzellemeleri de yaparım. :krsn:

2021 benim için şu an iyi başladı umarım nazar değmez. Umarım şans herkesin yanında olur.

06.jpg

07.jpg

Yok be ya bu kadar insanımızı kaybetmişken ben çıkamıyorum bisikletle.

Geri