Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
@Cemal Ç. yerine kelime gelmedi aklıma...pik desem olmaz zirve olmaz maksimun desen oda ing..en çok desen aynı anlam değil...sen söyle düzelteyim...ya tv de prime time diyorlar, topten...o kadar çokki...ama haklısın...

böyle oldu sanırım..ama çekeceğin var bak..takipteyim..😁

@Cemal Ç. yerine kelime gelmedi aklıma...pik desem olmaz zirve olmaz maksimun desen oda ing..en çok desen aynı anlam değil...sen söyle düzelteyim...ya tv de prime time diyorlar, topten...o kadar çokki...ama haklısın...

böyle oldu sanırım..ama çekeceğin var bak..takipteyim..😁
"42 derece zirve yapacak" diyebilirdiniz sanırım. Asla düzeltmek gibi bir niyetim yoktu, yanlış anlamayın.
Benim de bir çok yanlışım olur. Farkına vardığım anda düzeltirim. Olmayanlar toplum baskısı mı diyelim ne?
Alıştığımız (alıştırılan) sözcükleri kullanarak konuşuyoruz ve Türkçe olmayan bir sözcük kullanınca kendime kızıyorum.
Tekrar ediyorum, lütfen yanlış anlayıp sizi küçük düşürmek gibi bir amacım olduğunu düşünmeyin.

@Cemal Ç. yok est. ama neye sebep oldu bu biliyormusun, bisiklet diyemeyeceğim artık forumda...oda ingilizce be yahu..😁
zirveden şüphelenmiştim, arapçaymış bak oda...🤔

@Cemal Ç. yok est. ama neye sebep oldu bu biliyormusun, bisiklet diyemeyeceğim artık forumda...oda ingilizce be yaw..😁
Alıştırılmış çaresizliklerden biri bu.😅 Bir zamanlar "ikiteker" demeye çalışıyordum ama motorsikletlerde ikitekerli.😁
Çıkamadım içinden anlayacağınız.
Ancak bir çok şeyi Türkçe kullanmak daha anlaşılır ve daha bizden oluyor.
Dipçe(dipnot😁): "Bisiklet" sözü italyanca mı neymiş? İngilizce değilmiş.

Alıştırılmış çaresizliklerden biri bu.😅 Bir zamanlar "ikiteker" demeye çalışıyordum ama motorsikletlerde ikitekerli.😁
Çıkamadım içinden anlayacağınız.
Ancak bir çok şeyi Türkçe kullanmak daha anlaşılır ve daha bizden oluyor.
Dipçe(dipnot😁): "Bisiklet" sözü italyanca mı neymiş? İngilizce değilmiş.

O "Öğretilmiş Çaresizlik" değil miydi 🤔 😁

@Cemal Ç. aslında adamlarda bu titizlenme yok, matematikte vs yok bu arapça buna ingilizce karşılık bulalım vs dememişler.."zero" arapça kökenli, hatta "sıfır" da "sıfr" dan geliyor bildiğim kadarıyla...bizdeki genel kabul arapça ve farsçayı kabul edip, ingilizce ve fransızca-almancayı dışlamak yönünde...
bicycle ingilizcesi...demek bisiklet diyor italyanlar..belkide "bicycletique" filan diyorlardır.. ya da ben uydurdum şuan..😊
"bicicletta" imiş..latince kökenli hepside..

Her iş bitti bizim ağalar dil bilimci oldular. Çok kasmayın orta doğuda Anadoluda yaşıyoruz yüzyıllardır. Selçuklu öncesi , yada sonrası hem araplarla, hem acemlerle içli dışlı olmuşuz, dilede etki etmiş . Orta Asyada kullandığımız öz dilimiz daha da gelişmiş. Daha da büyümüş. Yunanca , ermenice kelimelerde geçmiş öyle veya böyle.
Bunlar bizim zenginliğimiz. Osmanlıca bunların hepsinin toplandığı ortak alan.
Yazıldığında yada konuşulduğunda anlaşılıyorsa aslında bu yetmeli. İngilizce olsun yada latince vatandaş anlıyorsa sorun olmamalı.
Ha bu öz dilimizi konuşmayalım olarak algılanmasın. Konuşacağız aynı zamanda zenginleştirmeliyiz. Zenginleştirme yapmazsan dilde fakirleşirsin.

Günah çıkarma yaptım ecimcik, zamanında bir çok şeyi yanlış yaptım.:kötü:
@HakanAydn evet abi bizdeki yobazlığın bir örneğide, arapça ve farsçaya bir şey yok, ingilizceye yada daha da uzak dillere düşmanca bakılması.

Aslında hepsine aynı mesafede olmak lazım. Kullanımı icap eden kelimeler kullanılmalı. Bizde özümseme kelimesi vardır. Özümsediğim benim dilimin parçası olur bir zaman sonra.

Son düzenleme:
@HakanAydn evet abi bizdeki yobazlığın bir örneğide, arapça ve farsçaya bir şey yok, ingilizceye yada daha da uzak dillere düşmanca bakılması.

inşallah tutbr da sen 1. olursun @necmeddin kardeşim..😁😂🤣

bisiklet ne durumda?

@HakanAydn Abi gündüz gözüyle bakmadım , sığınakta duruyor garibim. Yarın bakarım bir ara.

Bu gün bisikletlere bahçede temizlik,zincir temizlik,yağlama yaptım.zincir yağı iyice yesin diye evin önüne cikmistim ki çaktırmadan mahalle arasında 10 km yapmışım:)
Hiç yoksan hareket oldu...
Yarın da alışverişe bisikletle çıkıp bi 20 km yapsam yeter...
Şansımı biraz zorluyor gibiyim,hadi hayırlısı.

Dağ bisikleti ile biraz döndük. Asfalta neredeyse çıkmadım desem yalan olmaz.
Screenshot_20200517-200014_Strava.jpg

Okla işaretli yer yaşadığım kasaba Caudry.
20200517_195909.jpg

@Cemal Ç. Maşallah , seni vekil ilan ediyorum. Hatta veliahtprens, malum zoraki istirahatteyim. Yaw arkadaş ne zor işmiş şurda 5-10 km yazamamak. :harika:

@Cemal Ç. Maşallah , seni vekil ilan ediyorum. Hatta veliahtprens, malum zoraki istirahatteyim. Yaw arkadaş ne zor işmiş şurda 5-10 km yazamamak. :harika:
Estağfurullah. Aç, susuz bu kadar oluyor. Belki fazla olurda çok yormaya gerek yok. Gece 03:00'te kalkıp işe gideceğim. 😅

Yaw arkadaş ne zor işmiş şurda 5-10 km yazamamak. :harika:

İşi bilecen işe gitmeyecen.Bisiklete binmeyi bilecen ama binmeyecen, bu kadar konuya mesaj yazdım sen hiç benim bisiklete bindiğimi gördün mü?:ssrtcbya:

4 günlük yasak süresini yarılamak üzereyiz, çarşamba ilk işim bir kaç parça problemi için ustaya uğramak. Sonra da cuma günü kaldığım yerden aynen devam.

@hamlet2006 sahi hiç görmedik , çok ta güzel tavsiyeler veriyorsun, şöyle 300 üstü bir km paylaşsan diyorum. Sonra biz 30 30 10 güne yetişmeye çalışırız hızına. :)

Geri