Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bugün yanımdan hem Jandarma aracı hem de Jandarma Trafik aracı usulca geçti, bir şey demediler. Muhtemelen 65 yaş üstü avına çıkmışlardı. Burada köpeklerine mama götüren bir amcayı durdurup 3000 lira ceza kesmişler.

Çok yazık çok. Bu nasıl bir anlayış aklım almıyor. Bu amcanın yaşadığı evde işe gidip gelen, ya da çıkıp arkadaşlarıyla takılan gençler yok mu? Türk aile yapısı kalabalıktır yahu. İnsanlar büyük babaları ile, kayınvalideleri ile vs. yaşar. Böyle bir ceza neye göre kesiliyor? Daha doğrusu neden sadece yaşlı insanların sokağa çıkması istenmiyor? Neresinden tutsan elinde kalacak bir mantıksızlık abidesi.

Bu arada geçen marketteki kasiyere "bence doktorlar gibi sizi de alkışlamamız lazım" dedim güldü :) Doğru ya, hiç kimse günde yüzlerce insanla muhtabab olmak zorunda kalan, eline kirli paraları almak zorunda kalan bu insanları düşünmüyor. Şu virüs konusu ile en cahilce baş eden ülkelerden biriyiz malesef. 3000 lira ceza. Herkes dışarda ama sen çıkma amca. Adam bi de köpekleri beslemek istemiş. Valla yazık.

Scudo
@Tutmosis89 cuma gününü iple çekiyorum valla hocam işe giderken sıkıntı yok sakin bir yerde spor yapmaya gelince evde kal ilginç valla

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Hem cam kenarı olsun, hem servis iyi olsun, hem ucuz olsun. Böyle bir dünya yok sevgili kardeşim. MTB arazide ve konfor için, yol bisikleti her yönüyle performans odaklı. Konfor yok, denge zor, jant daha büyük, aynakol dış sayısı olarak daha fazla. Alışırsın, ama çok sürüş yapmalısın. Yavaş ve uzun sürüşler.

Bence amatör kullanıcılar için yol bisikleti çok daha kolay. MTB tırmanışları genelde çok daha sert olur. Yeni başlayan, kas adaptasyonu gerçekleşmemiş olanlar için dik tırmanışlar daha fazla zorlar yola göre. Hem tırmanırken hem de inerken MTB yol bisikletinden daha fazla teknik ister. Çok daha fazla denge ister. Yolda tekniğiniz az olsa bile idare edebiliyorsunuz güçlüyseniz. MTB'de bu mümkün değil, her ikisi de olursa anca gruba tutunabiliyorsunuz. Teknik öğrenmesi çok zaman alan bir şey.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Okullar tatıl edıldıkten sonra kesıntısız her gun 30 km,
@Tutmosis89 cuma gününü iple çekiyorum valla hocam işe giderken sıkıntı yok sakin bir yerde spor yapmaya gelince evde kal ilginç valla
Aynen haftaiçi işe giderken evdekal gelme diyen yok. Geleceksin kardeşim diyorlar.ama haftsonu spor yapma evdekal. Ama ben spor yaparken kimse ile karşılaşmıyorum doğada tekim. Ama işe gidip gelirken ve iş esnasında birsürü insan ile dialog halindeyim(bankada çalışıyorum) orasını bilemeyiz deniliyor. Sokağa çıkma yasağı gelmediği sürece binerim ben.
Okullar tatıl edıldıkten sonra kesıntısız her gun 30 km,
👏👏😀

Son düzenleme:
Bisiklet hakkında Almanya dan haftalık yayınlanan bu e-dergiyi takip ediyorum.

Almanya da bisiklete çıkma yasağı yok. Aksine bağışıklık sistemini desteklediği için bugünlerde bile -teşvik- var.

özetle pedallamaya devam. Sadece kalabalık yerlere girmeden.:)

(link)

@anti panik Bisikleti bizim burada tartışmaya açan yine bisikletliler malesef. En başında "Arkadaşlar grup sürüşlerine dikkat edelim" denseydi olay bitmişti. Ama bir çok alanda olduğu gibi yine bu alanda da birbirimizin kurdu olmayı başardık. Şahsi düşüncem bu başlığın dahi unutulması. Mesela Bireysel olarak bisiklet kullanmanın sağlığa faydaları, toplu taşımaya nasıl sağlıklı bir alternatif olduğu yönünde başlıklar açılsa, tweetler atılsa haberler yapılsa fena mı olur?

Vaka sayıları yavaş yavaş artmaya başladığında izlediğim bi kaç İtalya videosunun da etkisiyle geçen hafta tek başıma çıktığım bi turun 10. Km sinde yanlış bir şey var yapıyormuş hissine kapılarak eve döndüm. Bi hafta kadar dayandım. Bisiklete binmeyince ne kadar aksi bi adam olduğumu keşfettim. Aile fertleriyle saçma sapan konulardan kavga etmeye başladık. Sonunda vurdum yollara kendimi tekrar. Doğru yanlış fark etmez eskisi kadar olmasa da ben en azından 3-4 günde bir çıkıyorum. Uyuşturucu gibi bi anda bırakılmıyor gerçekten..

Bende evde kalmaya dikkat edenlerdenim.ama durmaktan darlanıp dün akşam biraz koşayım dedim. Adamlar parkları kapatmış. Tuhaf olan iç içe insanları çalışmaya gönderen sistemin aynı insana bak sağlığını düşünüyoruz deyip parkı bahçeyi kapatması.ya komple sokağa çıkma yasağı olur yada spor yapan adama karışmazsın. hava düzelsin pedallıyacağım dağa bayıra.

Kalabalık insan gruplarına yaklaşmadığınız sürece bisikletle bu hastalığı kapmanız çok uzak ihtimal. Bu virüsün havadaki toz partiküllerine tutunup (airborne) bulaştığına dair bir bulgu henüz yok. Aksıran, tıkrısan, öksüren ve hapşıran insanlardan uzak durmanız ve başka insanların dokunduğu zeminlere dokunmamanız yeterli. Dolayısı ile aslında bisiklet şu anda yapabileceğiniz en güvenli dış mekan faliyetidir. Nitekim bisikletinize sizden başka kimse dokunmadığı gibi, bisikletinizle araba yollarında ve tenha bölgelerde seyahat etmeniz halinde de temasınızı minimuma indirmiş oluyorsunuz. Bu hastalık insandan insana bulaşıyor. İnsan yoksa, sıkıntı da yok. Ha arabayla sizi sollayan adam camını açıp da üstünüze öksürürse bilemem :) Aslına bakarsanız bu hastalığı forumda atlatamayacak çok az bisikletçi vardır diye tahmin ediyorum. Daha geçen gün 102 yaşında bir adamın hastalığı atlattığını okudum. Bu adam hem İkinci Dünya Savaşını, hem 1918'deki İspanyol gribini hem de coronavirüsü atlatarak yaşamına devam ediyor. O kadar korkacak bir şey yok. Doğa insan nüfusunu dengeliyor. Hepsi bu.

Bisiklet: B'Twin Rocrider 540
Süre: 18'03
Mesafe: 6.92
Ortalama: 23.0
Genelde şehir (kasaba) içi 😁. Kapı önünde iki insan görüldü.
Bu arada beș km'sini 46X11'le gittim de insanın k*** çıkıyor yav 😜.

Son düzenleme:
Trainer trainer nereye kadar.
(link)
1585914857624.png

Havalar şuanlık çok kötü gidiyor. Düzelince bisiklete devam...

Geri