Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
(link)
Strawayı boşadım, Wikiloc kullanıyorum. En azından %100 doğru sonuç veriyor...

Scudo
@Süper Dede vikiloc ne oluyor srawa gibi mi, geçen strawayı yükleyim dedim , yok telefonda şuraya ulaşmak istiyor , yok buraya ulaşmalı vazgeçtim yüklemeden km saati yeter olmadı Allah akıl vermiş kalem kağıt hesaplarım eski usul. Teknoloji iyi bir şey ama aklımızın önüne geçmemeli , birileri bu programları kuruyorlar, yada yazılımını yapıyorlar. Hep şunu düşünüyorum babalarının yada dedelerinin hayrına mı veriyorlar. Çoğu ücretsiz. :kötü:

Neredeyse 1 ay oldu bisikletle çıkmayalı. Ne kadar çıkmak için tedirgin olsam da, sabahın erken saatlerinde kimseye görünmeden şöyle 1 saat sürmemek için kendimi zor tutuyorum. Aklımda hep bir bahaneyle gitmediğim turlar var.

Yok arkadaş bu gidişatla robinson kruzo gibi bir adada tek başıma yaşamaya karar verdim. Ama memlekette adalar da pahalı en iyisi mi gidip ormana mitili atıyım. Yanıma da cuma niyetine kaldatoyu aldımmı tam olur. Hem kaldato ormanda yaşamaya da alışıktır.

Buraya birkaç kez yazmama rağmen ulaşım amaçlı haricinde 2020de uzun sürüşlerim olmadı. Ramazan ayını ailemin yanında geçireceğim. Çalıştığım yer il ilçe arası 25km şehirlerarası karayolu. Oruçlu olarak yol bisikletiyle günde 50 km yapma amacindayim. Korona için sanırım bir risk olmayacaktır. İçinde hasta bulunan ve camı açmış bir otomobilden bulaşma olmaz diye düşünüyorum.

Buraya birkaç kez yazmama rağmen ulaşım amaçlı haricinde 2020de uzun sürüşlerim olmadı. Ramazan ayını ailemin yanında geçireceğim. Çalıştığım yer il ilçe arası 25km şehirlerarası karayolu. Oruçlu olarak yol bisikletiyle günde 50 km yapma amacindayim. Korona için sanırım bir risk olmayacaktır. İçinde hasta bulunan ve camı açmış bir otomobilden bulaşma olmaz diye düşünüyorum.
Hocam oruçlu zor olmaz mı 50 km az değil , benim iş yeri 8 km hep iniş, dönüşte zorlu bir 8 km tırmanış zor olur diye düşünüyorum . Sanırım koranaya rağmen sürüşüme Mübarek Ramazan ayı dur diyecek , işe gidip gelme adına. Onun dışında iftar öncesi sanırım 2 saat kadar laylaylom hafif sürmeye devam ederim. İftardan sonrada bir saat keyif sürüşü yaparım. Tabi ben değil Mübarek Ramazan bilir . :)

@Süper Dede vikiloc ne oluyor srawa gibi mi, geçen strawayı yükleyim dedim , yok telefonda şuraya ulaşmak istiyor , yok buraya ulaşmalı vazgeçtim yüklemeden km saati yeter olmadı Allah akıl vermiş kalem kağıt hesaplarım eski usul. Teknoloji iyi bir şey ama aklımızın önüne geçmemeli , birileri bu programları kuruyorlar, yada yazılımını yapıyorlar. Hep şunu düşünüyorum babalarının yada dedelerinin hayrına mı veriyorlar. Çoğu ücretsiz. :kötü:
Wikiloc gerçek uydu görüntüleri ile verileri aktarıyor. Ben daha önce de kullandım, oldukça memnunum...

@Süper Dede Mümtaz abim yarın bir iş yerinde bakayım olmadı bende yükleyim. Bugün 1 saatlik bir dağ tırmanışı yaptım manzara güzeldi. Eforum harikaydı iş yerindeki çocuklar abi yükseklik ne kadar , yok konumunu at deyince çuvalladım kaldım. Konum atmayı öğrettiler birde yükselti eğim olayını ayarlarsak . Tırmanış istatiklerimi tutabilirim. Bizde ona göre güç planlaması yaparız ve gücümüzü iktisadi kullanırız diye düşünüyorum.

@necmeddin Bu sürüşleri kendimi çok zorlamadan yapacağım. Bir de havaların çok sıcak olmaması işimi kolaylastiracaktir. Bazı haftalar ise 5 gün yerine izin alıp 2-3 gün çalışarak bu ayı geçirmeyi düşünüyorum bakalım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İşe gidip gelmeye devam, en azından riskimizi en aza indiriyoruz diye düşünüyorum, evden bir tek ben çıkıyorum dışarıya. Mecbur kalmadıkça keyfi sürüş yapmayalım, biliyorum çok sıkıcı bir durum ama hep birlikte bunu atlatmak durumundayız.

IMG_20200414_100532.jpg

Uygulama ücretsiz ama ücretsiz kullanımda bizlere çok fazla detay vermiyor daha çok yüzeysel bilgiler, hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum, bu arada istediği izinler riskli şeyler değil sonuçta konum bilgisi anlik gps verisi için, medya erişimi ise strava üzerinde fotoğraf vs paylaşmak için bu izinlerin verilmesi gerekiyor yani, çok detaya takilmamak gerekir diye düşünüyorum sonuçta nelerw izin veriyoruz haberimiz yok bunlar en azından ne amacla kullanılıyor belli :)

@yavuzkosar yavuz hocam doğrudur , akıllı telefonda yeni olunca alışmak zaman alacak sanırım , bilmediğim alan olunca temkinli yanaşıyorum.:)

@yavuzkosar yavuz hocam doğrudur , akıllı telefonda yeni olunca alışmak zaman alacak sanırım , bilmediğim alan olunca temkinli yanaşıyorum.:)
Yapıcak birsey yok Necmettin abi, artık hepimiz zamana ayak uydurmak durumundayız :) bilen bilmeyene şeklinde bilgi alışverişi yaparak iletişimde kalmaya devam edeceğiz :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
sahile inmeden caddeler üzerinden sürüş yapsam sorun yaşar mıyım sizce ?

Yasağın açıklandığı sehirlerden birindeyseniz sadece haftasonu yasak bildiğiniz gibi, haftaici sürüş yapmanızı engelleyen bir durum yok ama sorumluluk alıp bu riske girmemek bence daha ağır basıyor, ama tercih sizin :)

• Beğen
Tepkiler: csuns ve efaruk
Virüs günlerinde bisiklete binmek üzerine:

750-milyar-euro-dagitan-bakan-evine-bisikletle-gitti.jpg
Alman Bakan Altmaier, 750 milyar Euro dağıttı, evine bisikletle gitti (link) (Kaynak: Milli Gazete)

Sahiller, sahil parklari, kentormanlari populer sosyal alanlarda milletin GÖR mek GÖRÜLMEK istedigi yerleden uzak olursaniz. Kimse size niye bisiklete biniyorsunuz ?demez. Bu imkani olmayanlar ve bu bilinçte olmayanlar icin sosyal medyada paylasim yapmamakta da fayda olduğunu düsunuyorum.

Merhabalar bugün Anadolu Yakası Maltepe Bostancı arasında 2-3 defa turladım. Bostancı iskeleden sonra Caddebostan'a doğru ilerlemek isterken bir ekip otosu sahili terk ediyoruz dedi.

Bende geri döndüm rotayı Kartal'a doğru çevirdim. Maltepe dolgu alan bomboştu. Dragos'a doğru tam giderken Orhangazi iskelesinin biraz ilerisinde sahilde üniformalı ekipler ceza yazmak konusunda direttiler. Fakat bende yazamazsınız diye direttim.

Çünkü bize haftasonu sahilde spor, yürüyüş vb. etkinlikleri yapılmayacağı konusunda bilgi verildi. Yerel ve sosyal medya'da televizyonlar ile ilgili haftaiçi bisiklet sürülmesi hakkında bir yasak bilgisi gelmedi. Ayrıca bu benim tek başıma yaptığım bir aktivite grup veya ekip halinde sürmüyorum. İnsanlardan da sosyal mesafe kuralları gereğince gayet uzağım deyince tamamdır devam edin o zaman dedi. Cezadan kurtulduk.

Kısa günün kârı olarak Maltepe Bostancı arasında turladım. 18 km bisiklet sürdüm.

Bunun akabinde sahile insanları sokmadıkları için çoğu bisikletli sahilyolu trafiğine çıkarak tehlikeli bir şekilde bisiklet sürüyordu. Korona'dan değilde yarın öbürgün Allah göstermesin bir trafik kazası haberi medyaya çıkmazsa iyidir.
Screenshot_20200414_184542_com.huawei.health.jpg

sosyal medyada paylasim yapmamakta da fayda olduğunu düsunuyorum.
Şunu mu demek istedin Ağabey.
Şimdi Stravayı açacağım, sayın @Cemal Ç. nin aktivitelerine gireceğim ve Cemalin aktivitiye "Macron" u etiketleyeceğim😈 Böyleyse iyiymiş, sevdim. :D

Geri