Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?


  • Toplam katılım
    584
@luckxor selam, lisansı kapan dışarıda ama...:kötü:
 
Scudo
Yassah hemşerim yassah😬...................................
B6A0E296-892C-434E-A908-58CAE703C237.jpeg
 
Son düzenleme:
@Orkun KnighTR34 Ben lisans çıkartmak için geçen hafta Gençlik Spor İlçe Bakanlığına gittim ve antrenman izni vs bütün sorularımı sordum. İlgi ile cevapladılar. İlçe spor bakanlıkları bisiklet gibi ferdi amatör lisansları çıkartamıyormuş ne yazık ki. Hafta içi Kütahya'ya gidip lisansımı elden almam gerekiyor. G.S.İ.M'e gerekli evrakları ataç ile tutturup, üstüne vesikalık ile kargolarsak da lisans çıkartılıyormuş ancak elden teslim almak gerekli aynı şekilde. İl müdürlükleri için sağlık raporu ve vesikalık yeterli. Ücreti de 75tl olması lazım. Antrenman izni ile alakalı hem izin belgesi hem de lisans için ayrı ayrı sordum. Bana lisansın var ise antrenmanını istediğin saatte yapabilirsin o belgeye ihtiyacın yok dediler. Polis durdurursa lisansımı göstermem ve sporcu olduğum için antrenman yapma hakkımın olduğumu söylemem yeterliymiş. Problem çıkarsa gerekli belgeyi bana vereceklerini de eklediler. Küçük bir yerde yaşıyorum, büyük şehirlerde farklı bir uygulama var mı bilmiyorum. Bana verilen cevaplar bunlardı. :) Şimdiye kadar birçok kez sokağa çıkma izni olmayan saate dışarı çıkıp maskesiz antrenman yaptım ve onlarca polis, jandarma arabasının yanından geçtim. Hiçbiri durdurmadı bile. Bisikletçilere alışık olmadıkları için genelde arabanın içinden tebessüm ediyorlar. :D
 
Bugün kızımla sürüşe çıkmak istiyorum, alınacak bir risk mi?
 
@ÆSir Hocam lisansınız varsa çokta kasmayın çıkın bence ama yine de polis vs olmayan yerlerde sürmeye özen gösterin.Ben her yasakta çıkıyorum şu ana kadar hiçbir şey olmadı.Sadece yasağın ilk haftalarında durdurmuşlardı neden dışarıdasın diye bende antrenman için falan diyince ve lisansımı gösterince okey diyip gönderdiler
 
@Ali Eren ben ve eşim hobi sürücüleriyiz. Ne lisansı, sadece padal çevirebiliyoruz. Evde yatmaktansa yakın civarda turlamak daha iyi olacak sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@ÆSir Lisansınız yoksa bir şey demem yanlış olur çünkü bir polis çevirmesinde gösterebileceğiniz tek belge bu lisans
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve ÆSir
@cemal Ç.25 ortalama yapıp hastayım diyorsun. Hasta olmasan 30 olurdu. Yoksa o hap doping ilacı mı? :krktm:
Dope Cemal :ssrtcbya:
 
@cemal Ç.25 ortalama yapıp hastayım diyorsun. Hasta olmasan 30 olurdu. Yoksa o hap doping ilacı mı? :krktm:
Dope Cemal :ssrtcbya:
Tanrı'ya şükür kırsal bölgede oturuyorum. Şehirde falan olsam her yerde insana denk gelir, o kadar rahat gidemezdim.
Dediğim gibi yalan değil, hastalığı atamamışım daha.
Evden çıktım, tekrar dönene kadar (bağışlayın) balgam tükürdüm.
İlk 10 km rahat gittim derken başımda bir ağrı belirdi.
15 km sonra işitme kaybı yaşamaya başladım ki hala hasta olduğumu o zaman anladım. Sesim bana bir tuhaf geliyordu ve kısa keseyim dedim.
Çok geçmeden görüntü bulanıklaşmaya başladı. Kalbimi nefesimi kontrol etmeye çalışıyordum ve çok sıradışı bir durum görmedim. Yalnız biraz daha çabuk kesiliyordum.
Evin önüne gelip durunca ekran kararmaya başladı. 😁 "Heee, daha hastayım demek" dedim.🤣
Şu anda yaklaşık 250 km açığım var. Bir an önce kapatmak lazım ya nasip.😅
Unutmadan doping değildi. Gripin gibi bir ağrı kesici, bugün kullanmadım.
 
Bugun arkadaşımla Gölbasi-Konya yolu güzergahında jandarma tarafindan durdurulduk. Benim çalişma iznim vardı ve işyerim ayni guzergahta oldugu için ceza yazmadilar ama bisiklet ve bu kiyafetle işe mi gidilir diye biraz zorladılar. Arkadasimda sağlıkçı izni vardı, 900 tl ceza yazdılar. Dikkatli olmak lazim, kontrol eden kişiye göre değişiyor.
 
@ÆSir
Corona neysede kızınızla çıkmak büyük risk..(ne çene vardır onda daha şimdiden)..
Cesaretinize hayran kaldım...🙂

Bizimki büyüdü artık, şu zamanları neydi be..
Allah bağışlasın...☺️
 
ceza yazmadilar ama bisiklet ve bu kiyafetle işe mi gidilir diye biraz zorladılar.
Motor kullanan birçok arkadaşım -özellikle kadınlar- iş kıyafetini iş yerinde giyiyor. Okula bisikletle giderken ben de öyle yapıyorum hatta. Bundan daha doğal bir şey yok ama dediğiniz gibi biraz zorlama bir diyalog olmuş.

Dikkatli olmak lazim, kontrol eden kişiye göre değişiyor.
Buraya da katılıyorum. Geçen gün kısıtlama saatleri dışında araç kullanırken bir çevirmede ekip durdurunca -durmadan önce- maskeyi taktım. Camı açtığımda polis ağabey, maske takmıyor musunuz dedi. Ben de yalnızken gerek duymuyorum, siz durdurdunuz ve konuşacağız diye taktım dedim. Gülümsedi. :)
 
@ModernOblomov Ben alışkanlık olması adına ve havalandırma tehlikesini göz önünde bulundurarak arabada da takıyorum. En büyük sıkıntım gözlük. Birgün bu hastalık yüzünden değil ama buharlaşan gözlükler yüzünden öleceğim. Bu arada yerel bir bisiklet kulubü adına düzenlenmiş lisansım ve haftasonu çalışma iznimle ben de yasaklarda çıkanlardanım. Yerleşimin olmadığı ve sabah çok erken saatleri tercih ediyorum şimdiye kadar durduran olmadı.
 
Amator bisikletci lisansi almis arkadaslara danismak istedigim bir konu var.

Gectigimiz 2 yaz, iki dizimden de capraz yan bag + meniskus ameliyati oldum. Ameliyat oncesi ozel saglik sigortama, 'herhangi bir spor klubuyle amator ya da profesyonel olarak bir bagim yoktur' beyaninda bulunmam gerekti. Sorum su: Eger lisans alirsam, ileride yasayacagim bir sakatlik sonucu gerekecek tedavinin odemesini ozel saglik sigortamdan talep ederken sorun yasar miyim? Bisiklet lisansi sahibi olmak, sigorta tarafindan nasil gorunmektedir, bilginiz var mi? Tesekkurler.
 
Geri