Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler

@denizt Uzun bacak aktarıcı varsa, ve germe kolunun yayı ideal ayarlanmışsa zincir atmaması lazım?

Kendi sorduğunun cevabı ise, mtb ve yol aynakollarında dişliler arası mesafede yatıyor. İkisinde aynı ise mantıken koldaki indexlerin 2 türde de çalışması lazım. İnternette ingilizce bakınarak bunun cevabı bulunur sanki. Bulamazsan indexsiz ucuz bir kol alıp öyle de kullanılabilir ön vites.

Scudo
@denizt Uzun bacak aktarıcı varsa, ve germe kolunun yayı ideal ayarlanmışsa zincir atmaması lazım?
Mütiş zincir atıyor. Orta göbeğin milini kısa bir mil ile değiştirdim şimdi daha iyi ama sarsıntıya gelmiyor.

Kendi sorduğunun cevabı ise, mtb ve yol aynakollarında dişliler arası mesafede yatıyor.
Sanırım asıl önemli kısım bu. Risk alıp 2. el bir acera aktarıcı ile denemeyi düşünüyodum.

Merhabalar şehir bisikletine sahibim.Mtb vites sistemi var.Tourney sti kollarla sorunsuz kullanıyorum.Ön aktarıcım da tourney.Ama üst seviyelere çıktıkça galiba çekiş mesafeleri değişiyor.Bu yüzden iyi araştırmak lazım.
Tourney setler 6-7-8 vites mtb setleri ile aynı çekme oranlarını kullanıyor. Ben 10-11 viteste kullanılabilen bir aynakol için soruyodum.

@denizt Uzun bacak aktarıcıya sahip olduğuna ve gerdiricinin yayının düzgün ayarlı olduğuna emin misin? Zincir atması için başka bir seçenek kalmıyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Acera M3000 aktarıcı var gerdirmesinde bir problem yok. Tek yaprak kullanırken sık yaşanan bir problem bu zincir atması. O nedenle türlü türlü zincir klavuzları ve özel aynakol yaprakları satılıyor.

Herkese selam üst üste aynı başlığa yazıyorum ama öyle denk geldi. Bilmediğim bir konu hakkında sizlere danışayım istedim. Bu ön aktarıcılar birbirine çok benzediği için acaba 2 vites mtb ön aktarıcısını koluyla beraber yol aynakolunda sorunsuz kullanabilir miyim? Ya da yol ön aktarıcısı ile mtb vites kolu beraber çalışabilir mi? Deneyen var mı?
Ön aktarıcılarda 40-42-44 ve 46-48 diș olmak üzere iki çeșit uyumluluk șekli var bildiğim kadarıyla, tabi 'șehir bisikleti ve dağ bisikleti ön aktarıcıları için geçerli' șeklinde hatırlıyorum bu dediğim durumu.

Belki zorlama ile bir șekilde çalıșır ama tavsiye etmem herhangi bir zorunluluk durumuna sahip değil iseniz. 🙃

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba mosso monza bisiket satın aldım önde 2 arkada 9 dişli var bu vitesleri nasıl kullanmam gerekiyor?

Ön aktarıcılarda 40-42-44 ve 46-48 diș olmak üzere iki çeșit uyumluluk șekli var bildiğim kadarıyla, tabi 'șehir bisikleti ve dağ bisikleti ön aktarıcıları için geçerli' șeklinde hatırlıyorum bu dediğim durumu.

Belki zorlama ile bir șekilde çalıșır aama tavsiye etmem herhangi bir zorunluluk durumuna sahip değil iseniz. 🙃

Bunu hesaba katmamıştım hiç. 50t yaprak büyük gelebilir dediğinize göre. Ben yol aktarıcısıyla mtb vites kolu kombinasyonunu bir deneyeyim.

Herkese selam üst üste aynı başlığa yazıyorum ama öyle denk geldi. Bilmediğim bir konu hakkında sizlere danışayım istedim. Bu ön aktarıcılar birbirine çok benzediği için acaba 2 vites mtb ön aktarıcısını koluyla beraber yol aynakolunda sorunsuz kullanabilir miyim? Ya da yol ön aktarıcısı ile mtb vites kolu beraber çalışabilir mi? Deneyen var mı?
2li yol vites kolu ile mtb aktarıcı/aynakol sorunsuz çalışıyor. Ben rival 22 ön vites kolu ile sram x9 aktarıcı/aynakol kullanıyorum.

Merhaba mosso monza bisiket satın aldım önde 2 arkada 9 dişli var bu vitesleri nasıl kullanmam gerekiyor?
Önde 2 vites dediğiniz yerdeki yani aynakoldaki zincir küçük dişlide yani iç taraftaki dişlide ise arkada 1-2-3-4'te;zincir büyük dişlide yani en üstteki dişlide ise 5-6-7-8-9da kullanmalısınız

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Size oldukça yardımcı olacak bir yazıyı paylaşayım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba, bisikletimin vites kolları 3x8 Claris, ön aktarıcım Claris. Aynakol olarak Triban 500'ün orijinal Prowheel Ounce modeli var ancak aynakol dişlilerim yamulmuş. (link) Uzun lafın kısası yol bisikletine mtb aynakolu takabilir miyim ? Triban 500.jpeg

2li yol vites kolu ile mtb aktarıcı/aynakol sorunsuz çalışıyor. Ben rival 22 ön vites kolu ile sram x9 aktarıcı/aynakol kullanıyorum.

Sram'da bu durum normal . Standart bir çekme oranı belirlemişler kendilerine pek çok serisi birbiri ile uyumlu çalışıyor.

Sram'da bu durum normal . Standart bir çekme oranı belirlemişler kendilerine pek çok serisi birbiri ile uyumlu çalışıyor.
Tiagra vites kolu ile deore ön vites/aynakol kullanılıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Tiagra vites kolu ile deore ön vites/aynakol kullanılıyor.
(link)
Acaba bu arka aktarıcılar için olan bir parça vardı wolftooth markasının ürettiği "tanpan" diye o tarz bir şey ile mi kullanılıyor? Çünkü forumda da bol bol bahsi geçmiştir sora sonrası yol ile mtb serisi uyumlu değil diye.

Acaba bu arka aktarıcılar için olan bir parça vardı wolftooth markasının ürettiği "tanpan" diye o tarz bir şey ile mi kullanılıyor? Çünkü forumda da bol bol bahsi geçmiştir sora sonrası yol ile mtb serisi uyumlu değil diye.
Birkaç yabancı siteye bakmıştım hemen hemen tüm ön ikili vites kolları/aktarıcıları sorun çıkarmadan çalışıyor diye yazıyordu. Yalnız aynakol mtb ise aktarıcı da mtb olsun yazıyordu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Birkaç yabancı siteye bakmıştım hemen hemen tüm ön ikili vites kolları/aktarıcıları sorun çıkarmadan çalışıyor diye yazıyordu. Yalnız aynakol mtb ise aktarıcı da mtb olsun yazıyordu.

Aslında kaçmaya çalıştığım masraf aynakol masrafıydı. Zaten yapmaya çalıştığımda yol bisikletini fitness bisikleti diye tabir edilen düz gidonlu bir bisiklete dönüştürmek alt tarafı. Hal böyle olunca MTB aynakolunun oranları da yetersiz gelebilir. Sanırım SL-4600 gibi bir ön vites kolu ile işimi garantiye almak daha mantıklı. Gerçi bu sefer de eski seri deore seviyesindeki set için 400-500 tl istiyorlar.

@MakRo

Daha önce birkaç kere farklı başlıklar altında yazıldı ama herkese ulaşmıyor ne yazık ki. Tiagra 4700 serisi 10 vites uyumlu yol bisikleti serileri arasında bir istisna. Verdiğiniz linkten de anlaşıldığı üzere mtb serileri ile uyumlu yapılmış. 10 vites uyumlu, Tiagra 4600 serisi de dahil, diğer Shimano yol setleri birbiri ile uyumlu çalışırken 4700 serisi çalışmıyor.

Burdan yola çıkarak aynakolumu bir Tiagra 4700 ile takas etme seçeneğim de oluyor aslında. Ve arkasından 2 li bir acera vites kolu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Mosso legarda 21 vites bisikletim var. Arka ruble 14-28 7 li, vidalı ruble. Maksimum hızımın artması için 12-32 gibi ruble arıyorum vidalı. sercankeremtomac@hotmail.com iletişim adresim.

@Prestor Sadece 14'ten 12'ye düşürmek yeterli hız artışı sağlamaz. Ön-büyük dişliyi de büyütmek lazım.

Arkadaşlar merhaba. Mosso legarda 21 vites bisikletim var. Arka ruble 14-28 7 li, vidalı ruble. Maksimum hızımın artması için 12-32 gibi ruble arıyorum vidalı. sercankeremtomac@hotmail.com iletişim adresim.

Ben TR'de vidalı rubleler arasında 11-12 diş ile başlayanı göremdim hep 14 dişten başlar ve en fazla 34dişe kadardır. 32diş'li ve vidalı 8 vitesliler var ancak. Belki de vardır da ben görmemişimdir ama en son durum buydu. Hızlanmak için aynakolu değiştirmek daha mantıklı. Diğer türlü arka göbek de değişecek masraf artar.

Son düzenleme:
Geri