Can Çelik
🛠 🛠 🛠
- Tepki
- 7.198
- İsim
- Can Çelik
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
o nedenle ben aynayı bir büyütünce rubleyi bir küçültüyorum.Ufak bir ekleme de ben yapayim..
Dogru aynakol/ruble secimi ile cok daha efektiv vites oranlarina sahip olmak mumkun. Soyle ki: kendi kullandigim (ve en yaygin kullanilan seceneklerden olan) 22-44 3`lu aynakol ve 11-32 9`lu ruble icin tum vites oranlarini hesapladim; bu kombinasyon icin on vitesin tek degisimi arka vitesi yaklasik 2.5 vites atlatmaya denk geliyor (bu oran degisik vites konumlari icin az cok farklilik gosterse de fazla degismiyor)
Bu durumda ornegin on vitesi 1 klik buyutup ayni anda arka vitesi 2 klik kucultmek yarim vites buyutmeye denk geliyor. Ve sonucta benim hesabima gore 19 farkli vites orani kullanabiliyorsunuz.
selam, yokuşlarda fark oldu mu?Ruble olarak bisikletedairhersey kanalının sahibi arkadaşın tavsiyesi ile shimano megarance mf-tz500 aldım aktarıcı olarak ise shimano altus rd-m310 aldım..Ürünler henüz gelmedi..Bir de ruble anahtarı aldım, montajı yapınca yazarım tekrar..
Düzlükte giderken rublenin en büyük dişlisini mi kullanıyorsunuz?tek kötü yanı düzde giderken sanki zincir kopmuş gibi bir his veriyor bazen istemsiz baktığım oluyordu ilk zamanlarda.
merhaba, carraro ACTIVE 280 28" 21-V VB bisiklete sahibim, yokuşlarda çok zorladığı için araştırma yaparken 14-34 ruble değişimini gördüm, 28 ile 34 arasında çok fark hissedilir mi?
selam, yokuşlarda fark oldu mu?
Düzlükte giderken en büyük dişliye alınca zincir kopmuş da sanki boşa pedal çeviriyormuş hissi veriyor,kesinlikle düz bir zeminde kullanılmaz..Düzlükte giderken rublenin en büyük dişlisini mi kullanıyorsunuz?
Merhaba vites hakkında bir kac yazı okudum fakat sürüş sırasında ki tecrübelerim okudugumdan farklı oldu. Rampa çıkarken daha torklu cikiyim diye ayna kolu en küçüğe ruble dislisini en büyüğe ayarlıyorum daha kolay pedal çeviriyorum fakat yürüme hızından daha yavaş yol alıyorum. Bende bisikletten inip yokuş cikiyorum. Siz rampalardan nasıl çıkıyorsunuz?
Sayabildigim kadarıyla ön 28 38 48T arka 7 dişli (14-16-18-21-24-28-32) bisikletim salcano city fun 60 modeli. Hesabıma göre 60 kadans için 8 km hız çıkıyor.(28 inch x 25.4mm x 3.14 x 60 kadans x 60 dk). Ben zaten yürüyerek o hıza çıkıyorum. 1. Viteste amaç rampa çıkmak hız değil ama bisiklet yol almıyor.