Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler

Öncelikle hoşgeldiniz, benim bu sorunuza verecek teknik bir cevabım maalesef yok ama sadece naçizane şu tavsiyelerde bulunabilirim. Birincisi bi kaç fotoğraf daha faydalı olabilir; yandan, üstten gibi. İkincisi de ekipmanın üstündeki yağ biraz eski ve kirli gibi görünüyor sanki, temizleyip yağlamakta fayda var.
Hocam aslında haklısın cumartesi günü bisiklete genel bakım yaptım.dişliler zincir herşeyi söküp temizledim ve yağladım.üzerine 50 km bisiklete bindim ve zincir bu hale geldi.decathlon'dan bir yağ almıştım,sanırım yanlış seçim yada kalitesiz.şimdi başka bir yağ alıp temizleyip tekrar uygulamalıyım.

Hatta şöyle bir şey söyleyim. ön göbek sağ taraftaki bilyelerden iki tanesi ilginç bir şekilde eksik çıktı,bunu sökünce farkettim!o bilyeler nerede hiç bilmiyorum.ama kesinlikle ne bir sallantı ne bir boşluk var.bu yüzden fark etmedim.elimde yedek olmadığı için internetten sipariş verdim 2 bilya eksik 50 km bisiklete sürdüm hiç bir sıkıntı yok .bilyeler gelince yerine ekliycem.
Arka attırıcının yaklaşık 30 cm arkasından ve teker düzlemine paralel bir foto olmalı.
Hocam elimden gelen en iyi resmi çekmeye çalıştım.dikkatli bakınca iki küçük çarkın olduğu kısım sanki ǰanta doğru eyri gibi!elimle biraz düzelttim ama daha fazla düzelmiyor.dediyim gibi vites geçişlerinde bir sıkıntı yok!sadece 8 .9 ve 10.vitese geçerken çok sert bir sesle geçiyor tak ediyor.

Dosyalar

• 20240520_142324.jpg
    20240520_142324.jpg
    118,9 KB · Okunma: 31
Son düzenleme:
Scudo
selamlar, bisan mithra ultegra r8000 setli bisikletimin dişli oranları 11-28. ben bunu 11-34 yapmak istiyorum ama destekliyor mu bilmiyorum. bunu nasıl öğrenebilirim?

selamlar, bisan mithra ultegra r8000 setli bisikletimin dişli oranları 11-28. ben bunu 11-34 yapmak istiyorum ama destekliyor mu bilmiyorum. bunu nasıl öğrenebilirim?
aktarıcının arka tarafında SS ve GS gibi ibareler yer alması gerek. SS ise desteklemez, GS yani uzun bacak aktarıcı almanız gerekir.

@Aesert dediğine ek olarak aktarıcı değiştirmek istemezsen wolfteeth aparatı da alabilirsin . Kurtdişi olarak geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: oguz169

Kısa (SS) 30, uzun (aslında orta - GS) 34 diş destekliyor. Uzunluk kodu R8000'de bacak arkasında oyma şeklinde işli.

unknown.png

@Aesert dediğine ek olarak aktarıcı değiştirmek istemezsen wolfteeth aparatı da alabilirsin . Kurtdişi olarak geçiyor.

Uzatıcı sadece düşeyde uzatıyor, oysa orijinalde kısa ve uzun bacak mekanizmalarında salınım/çalışma aralığı farkı da var. Özellikle rublenin ve/veya aynakolun küçük-büyük dişlileri arasında dişli farkları arttıkça attırıcı gerekli açıyı veremediği için yetersiz kalıyor, uzatıcı mekanik sorunlar ve risk doğurmaktan başka pek bir işe yaramıyor.

(bu arada teeth=dişler, tooth=diş, tek bir diş gibi görünen o parça wolftooth).

Kısa (SS) 30, uzun (aslında orta - GS) 34 diş destekliyor. Uzunluk kodu R8000'de bacak arkasında oyma şeklinde işli.

unknown.png

Uzatıcı sadece düşeyde uzatıyor, oysa orijinalde kısa ve uzun bacak mekanizmalarında salınım/çalışma aralığı farkı da var. Özellikle rublenin ve/veya aynakolun küçük-büyük dişlileri arasında dişli farkları arttıkça attırıcı gerekli açıyı veremediği için yetersiz kalıyor, uzatıcı mekanik sorunlar ve risk doğurmaktan başka pek bir işe yaramıyor.

(bu arada teeth=dişler, tooth=diş, tek bir diş gibi görünen o parça wolftooth).
Aynen teknik sorunlar yaşatıyor . Dikkatli kullanmak gerekiyor. İngilizce bilgilendirme için ayrıca teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: oguz169
bahsettiğiniz aparatı nerede bulabilirim acaba @MAERKEK

IMG_20240625_210535.jpg
ss miş bu arada

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri