Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vsf fahrrad manufaktur bilgi tecrübe ve resim paylaşım başlığı

@uyto Olmaz demiyorum , bu açıdan daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. 28 jant ile tur yapan bir çok insan var.

• Beğen
Tepkiler: uyto
Scudo
@ilker Cevap için teşekkürler öncelikle :) Peki Surly dışında ve 3500tllik fiyat bandında, önerebileceğin 26lık tur bisikleti var mıdır?

@uyto
Çok fazla kilometre yapmayacaksanız(Uzun süreli yurtdışı tur gibi) rohloff'un ekstra masrafına girmeye gerek yok bence, ama tabi keyif-para kişiye göre değişir. Ben shimano tercih ettim bir önceki cümledeki sebepten dolayı. Evet lastikler marathon mondial. Neye göre hantal? Bir MTB'ye göre hantal değil, ama yol bisikletiyle karşılaştırırsanız hantal kalacaktır illa ama vites oranları olarak MTB'den hızlı. Bisikletin kilosuysa sizi düşündüren, VSF haricinde çoğu firma bisikletin bırakın aksesuarlı halinin ağırlığını vermeyi pedalsız ağırlık veriyor. Çelik illa ağırdır diye düşünmeyin, daha hafife yatırım yapana kadar daha dayanıklıya yatırım yapmak daha anlamlı olacaktır. Kaldı ki kişinin kendi kilo vermesi her zaman daha ucuz bir ağırlık azaltma yöntemidir. Son olarak evet çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Arkadaşlar vsf t-300 nasıl bilirsiniz ? Türkiye içi ve yakın ülkeleri gezmeyi düşünüyorum (şimdilik ) Aklımda Fuji tuaring ve bu model var ancak Fuji'nin kadro boyunu bulamadım (58 kadro ve 2.el ) vsf desen o ikinci elde hiç yok . Mecbur sıfır alacağız . Daha önce illaki karşılaştırılmıştır ancak güncel koşullar altında bir değerlendirme almak isterim. Sizin yorumlarınız benim için çok değerli .

@ismail_32 VSF kullanıyorum memnunum, T-300'ün donanımı iyi görünüyor. Fuji ile fiyat farklarını bilmiyorum ama T-300 çantanı tak tura çık şeklinde tüm aksesuarlarıyla(dinamo göbek, çamurluk, bagaj, ön-arka far vs) geliyor, fiyatları karşılaştırırken bunu da göz önüne almanızı tavsiye ederim.

@Serkan.Sezer Hocam haklısınız peki bu T- 300 uzerindeki bagajlar nasıldır ? Hangi marka baktığımda bunu göremedim . Hocam vsf 3600 TL sıfır . Fujiyi ikinci el bakıyorum . Bulabilirsem ikisinden birini ikinci el almak istiyorum . Bakalım takipteyim satış sitelerini .

@ismail_32 Markası/Modeli RACKTIME FOLD-IT FIX FOR SNAPIT SYSTEM WITH SPRING CAP
Kötü durmuyor, genelde iyi kalite malzeme kullanır VSF.

@Serkan.Sezer Şimdi aradım bisikletgezgini T-300 de benim boyuma uygun bisiklet maalesef yok alacak var ise sadece 47 cm kalmış ellerinde . T-500'de de yok maalesef. Bulabilirsem 2. el kovalayacağım.

@ismail_32 Ben 2. el bekleyene kadar sıfırını beklerim dedim zira VSF satan zor çıkıyor, bir de boyuna uygunu denk gelecek. Kolay gelsin.

Bu vsf sitesinden bakıyorum kadro bilgisine 25CRMO 4 yazıyor. Bunun çelik olduğunu biliyorum sadece mesela Surly kadrolarında 4130 CroMoly yazıyor onunda çelik olduğunu biliyorum ve bazı bisikletlerde de Hi-Ten yazıyor oda çelik yani bunları birbirinden ayıran özellikleri neler ve hangisi daha dayanıklı hangisi daha hafif ve sağlam beni bu konuda aydınlatın lütfen.

@Ned Stark

Hi-ten en ucuz çeliklerden biridir bisikletlerde kullanılan. Genelde ucuz seri çelik bisikletlerde kullanılır, firma hem hammaddeyi ucuza mal eder hem de boru imalatı ve kaynaklama için uygulanacak ısıl işlemi. 4130 cromoly ile 25CrMo4 arasında ise aşağıdaki tabloda da görebileceğiniz üzere kimyasal bileşimleri açısından çok fazla bir fark yoktur. ABD standartlarında 4130 diye geçer, BS yani Birleşik krallık standartlarında 25CroMo4/1.7218 diye geçer. Boru yapısına bağlı olmakla birlikte 25CroMo4/4130 kadrolar hi-ten kadrolara göre daha hafif ve dayanıklı olmaktadır.

25CrMo4.jpg

Hi-Ten çelik bildiğin su borusu çeliği. Cromoly (krom molibden) ise en kaliteli kadro malzemelerinden biri. İkisi de sağlamdır. Fakat hiten bisikletler oldukça ağır.

VSF t100 kullanıyorum ve bunun ön maşası vidalı tipte olanlardan...Bunun uzun borulu düz furç uyumlu olanını arıyorum...bisiklet gezgininin elinde yokmuş firmaya mail attım firma beni tekrar bisiklet gezginine yönlendiriyor.

Güzel paylaşımlar olmuş.Sonuncuya kadar hepsini okuduk.Gözümüz tx 400 de kaldı.
Bisiklet Gezgini kapandı.Almak isteyen Türkiye de sadece 2.el bulur.
Bisiklet gezgininde taksitle alınabilirdi en azından.
Peki almak isteyenlere Almanya'da ikamet edenler yardımcı olabilirmi.Nasıl bir yol izleyebilirler.
Türkiye'ye getiren var mı?Almanya'da 2.el satış yapan yerler var mı nasıldır?

• Beğen
Tepkiler: Musli
Merhabalar,

2 yıl önce Almanya'dan TX 400 Rohloff getirttim. Almanya'da tanıdığınız varsa çok rahatlıkla getirtebilirsiniz. Almanya'da ebay.de sitesinde ikinci el bulabilirsiniz, ancak Türkiye'de ara ara 2. el TX 400 çıkabiliyor. Bence yüksek kuru göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye'den 2. el TX 400 almak daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Merhaba,

62cm T-700'ümü satıyorum. İlan yakında onaylanır sitede herhalde. İlgilenen arkadaşlar için duyurulur.

(link)

Arkadaşlar var t50 8 vites göbekten bisiklet için yorumlarınızı alabilirmiyim ? Ikinci el buldum. Alıp almamakta kararsizim...
5117f28c7c3c96aeaaa1b14f4a0e8d7f.jpg

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En beğendiğim bisikletti, artık almak neredeyse hayal oldu, Bisiklet Gezgini'nin varlığı VSF almak adına nimet gibiydi, kuru sabitledikleri dönemlerde Almanya'dan alacağınızdan daha uygun fiyata alınabilirdi. Euro'nun bu derece yükselmesiyle bu tren benim için artık kaçtı. İkinci el işi de şans işi, kadro boyu olsun model olsun istenilen bisikletin ikinci el piyasasına gelmesi he zaman olmuyor.

@runaway60 T50 aluminyum kadrodur ama göbekten vites olması iyi bir fırsat olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Barış Çavuş
Geri