Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vsf fahrrad manufaktur bilgi tecrübe ve resim paylaşım başlığı

Arkadaslar sifir gibi nokta hatasiz vsf t500um satiliktir ustunde ekstradan magura fren mevcuttur 200euro degerinde
 
Scudo
İlk bisikletim, ilk mesajım.

Uzunca bir süre araştırdıktan ya bunların hepsi çok güzel dediğim bir sürü bisiklet gördükten sonra aha işte bu benim bisikletim dediğim bisiklet çıktı karşıma. vsf t700.

O da benim gibi uzun turlara henüz hazır değil ancak zamanla ikimiz de hazır hale geleceğiz. Günübirlik turlar yapıyoruz birlikte. Ben de kendimi geliştiriyorum. Artık haftaiçlerini haftasonu turunu planlayarak ve bisiklet tamirini bakımını öğrenmeye çalışarak geçiriyorum.

Herkese selamlar,

Fotoğrafsız da olmaz tabii:


GOPR0154.JPG
 
@ogeday13
Selam, öncelikle sonradan rohloff taktırırım diye düşünceniz varsa tavsiye etmiyorum, çünkü orta göbekte zincir gerdirmek için ayar yeri yapmışlar bu diğer sistemde imkansız çünkü orjinalinde göbek biraz daha büyük aşağıda ki fotoya bakarsanız anlarsınız. Diğer sorunuz performansına gelince amacına uygun çok iyi bir performansa sahip 3x9 luk vites sistemine eşdeğer bir performansı var kendim 42 km hıza kadar pedal çevirerek çıkabildim zorlansa belki 45km sonrası için pedal çevirme işi biter dik bir rampaya ihtiyaç duyulur. :) Kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam korkarak almıştım ama çok keyifli olduğunu, konforlu olduğunu, rampalarda özellikle yüklü iken çok verimli olduğunu söyleyebilirim. Eğer uzun turlar düşünüyorsanız tavsiye ederim, ama kısa turlar için bu kadar para vermeye gerek yok derim.
17474479_1005402186270123_1350120270_n.jpg
 
@arsiyan değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@wenom ilk aldığınız gün aklıma geldi çocuklar gibi şendiniz :) hayırlısı olsun. Fiyatı bana da özelden atabilirseniz sevinirim.
 
@wenom
üstad mesajınız geldi, benim bütçemi biraz aşıyor, ilginiz için teşekkür ederim
 
Vfs marka bisikletin istediğiniz herhangi bir modeli için fiyat alabilirsiniz.

Türkiye'de vfs hayali olan herkesi bu markanın istediği modelinin sahibi yapacağım..!
 
Merhaba dostlar, bu yaz vsf t300 ya da t500 almayı düşünüyorum. Kafama takılan bi şey var, t500ün maşasaı kromoçelik değilken, t300ün ki kromoçelik. Fakat T300 daha ucuz. Kromoçelik maşa daha iyi değil midir her zaman? T500 daha pahalı olmasına rağmen neden maşası kromoçelik değil acaba, yorum yapabilecek olan var mı?
 
t500 ü öneririm, ağırlıkta ciddi farkediyor. maşanın rijit olması önemli, aluminyum, çeliğe göre dağa rijit. esneme yapmıyor, eğildiğinde eğiliyor o ayrı:). Maşa diyip geçmeyin, ağırlığı cidden fark yaratabilir.
 
Cevap için teşekkürler öncelikle :) Darbelere, titreşimlere karşı esneyerek cevap vermek daha iyi değil midir peki? Bana hep öyle söylenmişti şu ana kadar. :D
Bunun dışında, T300'ün magura frene, ve 26" tekere sahip olması aklımı çeldi aslında... Bi yanda çift cidarlı ve daha hafif T500.. T500'ün 26" tekerlisi olanı yok sanırım. 26"dan yanayım genel olarak ama bakalım. Çok dehşet arada kaldım. Yorum için teşekkürler tekrar :)
 
@mustafaguler

Bir keresinde aluminyum bisiklet kiraladim, 1-2 km sonra gebertti beni, dükkana geri gittim adam gibi bisiklet ver dedim, celik bisiklet verdi sorunsuz rahat bir sekilde gezdim.
Aluminyum nerden baksan dezavantaj.

@suzuyajuuzou

evet dogrusu budur.

@alper 76

Fahrrad budur, pardon bisiklet
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha kötü bisiklet kiralamışsın. alüminyum kötü malzeme diyemezsin. idworx, santos vs. bakmanı öneririm.
@suzuyajuuzou esneklikle rijitlik farklı kavramlar. bir taşın üzerinden geçtiğinizde, eğer çelik maşa ile geçerseniz ilk sarsıntısı daha az olur ama vibrasyon bir süre daha devam eder. Aluminyumda ise sarsıntı sert olur ama vibrasyon olmaz. Karbon maşa ise ikisinin bileşimi gibi, bu yüzden karbon kadro sürüşü ile metal kadro üsrüşü çok farkeder yol bisikletlerinde. bendeki vsflerle biraz offroad'a çıkınca yaylanmayı çok net hissediyorum.

sağlamlık konusunda ise, gerçekten darbe aldığında ikisi de pert olur. resimde göreceğiniz üzere, arabaya çarptıktan sonra yola devam edebilmek için maşayı 180 derece çevirmek zorunda kaldım.
 

Dosyalar

  • vsf_yamukmaşa.JPG
    vsf_yamukmaşa.JPG
    200,9 KB · Okunma: 97
Mükemmel NORMAL paylaşım için çok teşekkürler



























(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
 
Geri