Scudo Sports

Wahoo Elemnt (ve Bolt) Kullanıcıları Kulübü

Yahu sanki continental takımda süren profesyonellersiniz. Yılda 1-2 sefer de sapıtsın. Dert ettiğiniz şeylere bak.

Scudo
GPS çipi konumu hesaplamak için önce hızı bulmak zorunda. GPS'in çalışma biçimi bu şekilde. Konum farkını süre farkına bölerek yani yol bölü zaman yöntemi ile bulunmuyor hız. Aşağıdaki PDF'de 5. slaytta ölçümler özetlenmiş.

(link)

Uygun şartlarda GPS daha hassas deseydim daha doğru olurdu sanırım (isabetlilik=accuracy, hassaslık=precision diye düşünürsek):

(link)

Çok teorik tartışmalar yapmak istemem, herkes ihtiyacına göre uygun olan cihazı alsın tabii ki. Hepimiz, özellikle ülkemizde zor şartlarda, bu sporu yapmaya çalışıyoruz. Gün geçtikçe alım gücümüz düşüyor malum, ne alırsak kar şu an, çok ince eleyip sık dokumaya gerek yok.

Bisikletle alakalı yazdığınız son cümlelere tamamen katılarak GPS konusunda yazdıklarınızdaki hataları düzeltmek isterim. Yaklaşık 10 sene boyunca GPS sistemleri geliştiren sektöründe lider bir firmanın satış sonrası hizmetlerini yönettim. Bundan ötürü GPS sistemleri ile haşır neşir olma fırsatı bulmuştum ve evet dediğiniz gibi GPS bağlantı sayısı yeterli ise çok iyi bir konumlandırma ve hız hesaplama methodudur.

GPS konum bulmak için önce hızı bulmak zorunda demişsiniz. Bu hatalı çünkü sabit duran bir obje de GPS konumlandırması yapabilir. GPS yani NAVSTAR amerikan sistemini kullanır. Benim ilk yazdığımda maalesef hatalı oldu, %99 doğruluk için biz 8 uydu ile irtibatta olma koşulunu kullanırdık, aklımda bu kalmış. Aslında 4 uydu yeterlidir. GPS alıcısı tek taraflı bir receiverdır. Uydular sürekli olarak yeryüzüne bir time stamp ile sinyal yollar. GPS alıcısı ise bu time stamp ile sinyalin kendisine ulaştığı andaki time stamp arasındaki farktan ışık hızına göre uyduya olan uzaklığını hesaplar. Bu hesabı her saniyede bir 4 farklı uydu ile yaptığı anda koordinatları tespit eder. Her saniyede elde ettiği koordinatlardan ise Kalman Filter methodu kullanarak hızı hesaplar. Bu kısım hız=yol/zaman ilkesinden çok daha karmaşıktır fakat son tahlilde bu algoritmayla hesap yapar.

İgpsport İGS620 bakarken, hatta ve hatta @chemistburc 'a bile onu tavsiye edip aldırmışken, @trainspotting35 Çetin'in attığı bir DM sayesinde kulübe hızlı bir giriş yaptım.
Umarım gerçekten de boyu değil de işlevi önemlidir çünkü gözüm telefondaki Wahoo uygulamasına alıştığı için bu biraz küçük geldi ama bisiklette çok şık durdu 😃
IMG_20211026_073629.jpgIMG_20211026_075257.jpg

Huawei mate 10 pro telefonda bildirim sorunu yaşıyorum. Elemnt V2, Sesli aramaları gösteriyor ama whatsapp ve smsleri göstermiyor.

Bu tip şeyler yazarak başka dertler arıyorsun kendine.😂
Ah be Çetin. Bir gün yüz yüze gelsek, sana hikayemi anlatsam. Dert nedir, insanın hayatı birden nasıl değişir? Bunları örneklendirerek anlatırım.

@Burak Altaç ELMNT uygulamasına tüm bildirimleri okuma yetkisini verdiniz mi? Xiaomi'de Ayarlar > Privacy Protection > Special Permissions > Notification Access > ELMNT altında var. Huawei'de de benzer bir yerdedir büyük ihtimal.

Element bolt - Edge 520 arasında fark var mıdır ? İstediğim gpx dosyası atmak , anlık nabız görebilmek strava eşleşmesi. İlk gps deneyimim olacak bisiklet üstünde . Bir türlü karar veremiyorum.

Element bolt - Edge 520 arasında fark var mıdır ? İstediğim gpx dosyası atmak , anlık nabız görebilmek strava eşleşmesi. İlk gps deneyimim olacak bisiklet üstünde . Bir türlü karar veremiyorum.
Element Bolt çok daha yeni model diye biliyorum. Hangi versiyondan bahsediyorsunuz ? Edge 520 üzerine 520 Plus ve 530 modellerini çıkarttı. Bütçeniz nedir bu dediklerinizi yapabilen çok daha uygun fiyatlı cihazlar mevcut.

Element Boltlara 2.el bakıyorum. 2700 gibi bir bütçem var. Telefonda görüyor aynı işi ama telefon ömrünü bitiriyor. Şarj vs . Bir karşılaşmaya gidesim pek yoktu ama garmin'de sokak sokak göstermiyor ama wahoo gösteriyor inceleme videolarını izleidğim kadarıyla.

Element Boltlara 2.el bakıyorum. 2700 gibi bir bütçem var. Telefonda görüyor aynı işi ama telefon ömrünü bitiriyor. Şarj vs . Bir karşılaşmaya gidesim pek yoktu ama garmin'de sokak sokak göstermiyor ama wahoo gösteriyor inceleme videolarını izleidğim kadarıyla.
Garmin e harita atarsanız sokak sokak gösterim mümkün.
Sensörler dahil 2700 lira mı bütçeniz yoksa sensörleriniz mevcut mu?

@Burak Altaç ELMNT uygulamasına tüm bildirimleri okuma yetkisini verdiniz mi? Xiaomi'de Ayarlar > Privacy Protection > Special Permissions > Notification Access > ELMNT altında var. Huawei'de de benzer bir yerdedir büyük ihtimal.
İzinleri vermiştim,bildirimleri de alıyordum ama sonradan kesildi. Uygulamayı kaldırıp yeniden kurunca düzeldi.

Evet magene sensör almıştım evde kullanıyordum göğüs bandınıda koşarken vs . Wahoo nasıl peki bu konuda harita atabiliyor muyuz ?

Evet magene sensör almıştım evde kullanıyordum göğüs bandınıda koşarken vs . Wahoo nasıl peki bu konuda harita atabiliyor muyuz ?
Ben Garmin 520 kullandım bir müddet şimdi 530 kullanıyorum Wahoo hakkında pek bilgim yok ama harita dosya mantığı aynı büyük ihtimalle Wahoo ya da atılır.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Geri