Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

WD-40 bisiklet için neden kötüdür?

Bi buna bak istersen...

Dosyalar

• Screenshot_2015-08-09-22-34-38.png
    Screenshot_2015-08-09-22-34-38.png
    21,9 KB · Okunma: 51
Scudo
@Güncemden Problem olmuyorsa bir sonraki alışverişimde bunu alacağım.

Şimdi aciliyeti olan bir durum için yurt içi kaliteli bir ürün lazım.

Ayrıca wet mi dry mı?

@baykuş97 Ürün ismini resimde tam göremiyorum. Ancak Zefal ve Joe's daha iyi olduğunu okudum forumda.
@M.Furkan Kurt @Güncemden Benim de ilk etapta aklımda Zefal Pro vardı. Sanırım tercihim bu olacak.

Ayrıca Chain L gelince siz de inceleme yaparsanız memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@M.Furkan Kurt 2000 km diyorlar... Ben yurtdışından getirmenin sıkıntı olmadığını bilseydim çoktan alırdım. Parfüm alkol kimyasal falan yasak olduğu için direk gelmez diye düşünüyordum.

Bisikleti temizlemek için su bazlı yağ sökücü kullanın. İzmirde Atatürk Organize sanayi de universal kimyada var. Ben iki sene önce 5litresini 100 tlye aldım. Bire beş suyla karıştırıp zincire vs sürüyorsun. İki senede yarıya bile gelmedi daha. Pro takımlar bunu kullanıyor.

Wd-40 pas sökmek için. Gidipde 3-5000 tllik bisikletleride mazotla temizlemeyin . Mazotun içi pislik doludur normalde

@Miriel tabiki yaparım incelemesini hatta çokta mutlu olurum tabi @Edip Dinçer izin verirse onun blogundaki yazıdanda faydalanırım güzel bir inceleme çıkar ortaya :)

İzin vermek ne demek, mutlu olurum :) Elimden fazlası gelirse yardımcı olmaya da çalışırım ;)
@Güncemden

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
Bu arada würth ün haricinde zincir temizleyici olarak liqui moly nin de balata spreyi var...Tavsiye ederim fiyatı 10 tl civarında...
Zefal Prolube kullanacak arkadaşlara, şayet imkanınız varsa mevsimine göre zefal dry lube ya da wet lube alıp kullanın derim...Pro lube kuru hava da biraz toz toplayabiliyormuş...

WD-40 'tan daha iyi bir çözüm var, mazot. 1 Litre mazot yaklaşık 4 lira. Bunu eski bir camsil şişesine doldurup dişlileri temizleyebilirsiniz. Ayrıca en kral balata spreyinden çok çok daha etkilidir. İkinci olarak mazot, benzine göre biraz daha yağlı bir yapıya sahiptir ve bu zinciri yağlar ancak yetmez. Yani WD-40 'ın yaptığı işi mazot bir güzel yapmaktadır. Ayrıca bisikletinizin kadrosunu mazotla temizleyebilirsiniz.

WD-40 daha çok sıkıldığı noktada su ile yer değiştiren bir ürün. Ben bisiklette kullanılmaz demiyorum ama ancak biraz lüks olacağı görüşündeyim. İmkanı olanlar mazotla çok çok daha iyi sonuçlar alabilirler.

@Atilla Gobel Mazot ucuz ve basit bir temizleyici ama özellikle benimki gibi mat kadroda iz bırakıyor bir de açık hava da yapmak gerekiyor evde balkonda bile yapsanız gemi motoru gibi kokuyo evin içi :) Ben o yüzden her durumda balata spreyini tercih ediyorum çok daha temiz ve pratik ...

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Mazottan önce, mazottan sonra. Balata spreyini sadece balatada kullanıyorum, zincir temizliği için gereksiz bence.

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
@Anonim Bu konuda haklısınız. Ben balkonumda temizliyorum. Eğer balkonunuz müsaitse, sprey ile temizlerseniz yoğun kokuyu azaltmış oluyorsunuz bilginiz olsun.

@Atilla Gobel Doğru onu hiç düşünmedim , çok mantıklı... Ben direkt o zaman boya fırçasıyla sürmüştüm işin kötüsü bi de balkon kapısının ağzında valla eşimle papaz oluyoduk kokudan :)

@Anonim Koku çıkıyor yinede püskürtme ile biraz daha az mazot tükettiğinizden daha efektif kullanmış oluyorsunuz. Bir kere deneyin ben tavsiye ederim. Baktınız olmuyor bir daha uygulamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Mr K
@Atilla Gobel Koku illa ki çıkar sonuçta balata spreyinde de aeresol var o da kokuyor... Gerçekten bi daha ki ara bakımda mazotu dediğiniz şekilde deneyeceğim ilgimi çekti bayaa sonuçta kadroda ki hafif izi silerek çıkartırım...

Geri