@Miriel Siz benim ve @Anonim isimli arkadaşımız arasında geçen diyaloğu okudunuz mu ? Biz mazotun kadroya sıçramasından ötürü oluşan bir sorundan bahsediyorduk. Siz sanırım o mesajları okumadan uyarıda bulunmuşsunuz.
@Atilla Gobel Konuyu daha önce okumuştum ancak yukarıda sizi alıntılayarak yazmam o diyaloğa binaen değildi. Random 2 kişi seçtim açıkçası
@Anonim Videonuzu izledim teşekkürler, şu anda o genel temizleyici sprey yok. Forumdan okuyarak zincir temizlemek için Wd 40 ve yağlamak için Zefal Dry Lube aldım
zincir için falan süper çıkartıyor ve metal yerlerdeki kirleri ama bisikletin diğer bölgelerine gelmemesine özen gösterin zinciri falan çıkartıp temizleyin diğer türlü sıçrıyor ve koku yapıyor en kötüsü yapış yapış oluyor petrolde tanzikli suyla 2 kere yıkadım çıksın diye ve wd 40 tan sonra bide tanzikli su ile temizlerseniz ayna gibi olur
wd 40 ı bisikletin bazı bölgelerine kullanabilirsiniz ancak, fren balata disk sistemlerine kullanırsanız o parçaları atmanız gerekebilir. çok dikkatli kullanılması gerekir. sökülmesi gereken parçalara azar azar kullanılabilir. onun dışında würth balata genel temizleyicisi var onu kullanmakta fayda var ya da benzeri ürünleri
@ATALAY16 benzinliğe 500 ml şişe ile git ben öyle alıyorum. bisikleti temzilemek için diyorum veriyorlar, benzinde sıkıntı oluyoda mazotta olmuyor alırken
@serkanoz87@ATALAY16@ahmet emin aydın sayfada sizlerin isimleri vardı o yüzden sizlere yazıyorum, konu açmam henüz yasakmış...
WD-40 ürünü Ülkemize Henkel üzerinden gelmekte, birinci ağızdan ürünler için şunları söyleyebilirim. Koruyucu yağlayıcı diye geçen ürün, yanlışlıkla fren tertibatınıza gelirse, fren balata spreyi kullanabilirsiniz, balata spreyi de benim firmamın imalatı olan bir ürün, içinde egzan olduğu için yağ ile alakalı hertürlü kiri söker, hatta markaya bağımlı kalmamanızıda tavsiye ederim, orta yollu ürünlerden 4-5 tl. Ye parçacılardan rahatlıkla temin edersiniz, egzan bütün yağ ile alakalı kiri temizler, WD-40 ise pas sökücü ve yağlayıcı spreydir. Zincire yine ucuz olan ve sıvı gresten yoğunluk olarak %5 civarında daha elastik olarak satılan zincir spreyi kullanabilirsiniz, bütün yağlayıcılar, marka fark etmez toz toplarlar. Ufak bilgi fren bakala spreyini üzerinize damlayan yağ lekelerini çıkarmakta da kullanabilirsiniz, tabi bir kaç saat geçtikten sonra değil. Direk müdahalede elbisedeki yağı yayar, leke kalmış gibi olur, yıkanınca tertemiz çıkartır.
@avare@serkanoz87 En iyi şekilde açıklamışlar, ben ek olarak şunu söyleyebilirim, balata eğer resin dediğimiz organik esaslı malzemeden yapılmışsa, yağ değdiği zaman emiyor ve ne yaparsanız yapın çöp olabiliyor...