Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

WD-40 vs. Gaz yağı

Ben yakın zamana kadar kullanıyordum. Sonra denemek için Asperox sarı güç aldım. Onu hiç kullanmadan Shimano doküman ve videolarında "sabunlu su" önerilmesi nedeniyle bulaşık deterjanlı suya geçtim. Hiçbir zaman ağır kirli olmadığı için gerçekten de yeterli oluyor. Ağır kirli bir bisikleti temizlemem gerekse yine gazyağı kullanırım diye düşünüyorum.
Peki hocam kadroda kullansak sorun olur mu?
Aslında sormak istediğim şu, geçen yeni asfalt yapılan yola girdim zift oldu lastiklerim ve kadro. Onları temizlemek için önerdiler.

Scudo
@RmzBurak Ben düzenli olarak asperox ve bulaşık detarjanını suda karıştırarak kullanıyordum. Bunu genel yıkama işin de kullanıyordum.

Ancak boyada matlaşma fark etmeye başladığımdan beridir asperox kullanmıyorum. Bana sorarsanız en güzel temizlik sirke ve arap sabunu ile olur. Uzun yıllar oto galerilerinde çalıştım, sirkenin ve arap sabunun temizliğinin üzerine tanımam(farklı kimyasalları ve yeni çıkan özel oto deterjanlarını saymıyorum).

Arap sabunu ve sirke ile çok güzel sonuç elde edebiliriz bence.

Zincir, ruble ve aynakolu direkt olarak asperox ve diş fırçası ile temizlemeye devam.

@RmzBurak Ben düzenli olarak asperox ve bulaşık detarjanını suda karıştırarak kullanıyordum. Bunu genel yıkama işin de kullanıyordum.

Ancak boyada matlaşma fark etmeye başladığımdan beridir asperox kullanmıyorum. Bana sorarsanız en güzel temizlik sirke ve arap sabunu ile olur. Uzun yıllar oto galerilerinde çalıştım, sirkenin ve arap sabunun temizliğinin üzerine tanımam(farklı kimyasalları ve yeni çıkan özel oto deterjanlarını saymıyorum).

Zincir, ruble ve aynakolu direkt olarak asperox ve diş fırçası ile temizlemeye devam.
hocam asperox içinde yoğun bir şekilde solvent var. Uzun kullanımda boya üzerinde olumsuz etkisini görmüşsünüz.
Arap sabunu ve sirke gerçekten çok güzel ikili. Ev temizliğinde de kullanıyorum. Lastiklerde ki ve kasroda ki ziftler için ne önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@RmzBurak ziftin çözümü gaz yağı bana göre. Ben çalışırken(lise yıllarında) gaz yağı boyayı besler😄 diye de arada yıkatırlardı. Belki de besliyordur bilemiyorum ama, gaz yağı ile yıkayında araç acayip parlardı o ayrı.

Bu arada yeni nesil spreyler çıkmış zift lekeleri için. belki onlardan kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@RmzBurak ziftin çözümü gaz yağı bana göre. Ben çalışırken(lise yıllarında) gaz yağı boyayı besler😄 diye de arada yıkatırlardı. Belki de besliyordur bilemiyorum ama, gaz yağı ile yıkayında araç acayip parlardı o ayrı.

Bu arada yeni nesil spreyler çıkmış zift lekeleri için. belki onlardan kullanabilirsiniz.

Elimde hazır gaz yağı var. Sonucu bilmediğim için kullanmak istemedim. Ama madem besler, bende beslerim :)

@RmzBurak gaz yağı ile kafamızı bile yıkadık ya. Bit şampuanı ile yıkamazdı(o zamanlar pek bulunmuyordu sanırım. 80 ler sonu filan) annem, basardı gaz yağını kafamıza 😁😁.

Peki hocam kadroda kullansak sorun olur mu?
Aslında sormak istediğim şu, geçen yeni asfalt yapılan yola girdim zift oldu lastiklerim ve kadro. Onları temizlemek için önerdiler.

Oto yıkamacılar kullanıyor ama Google'da aratınca çıkan sonuçlardan kullanılır mı, zararlı mı kararını vermek çok zor. Sadece lekelerde kullanılabilir belki. Çocukken Bisan Super'lerimizde kullanırdık, geçici parlama da hoşumuza giderdi ama kalıcı olmazdı.
Zift temizliği hariç, kadrolar için yüzey temizleyiciler (zemin temizlemekte-parlatmakta kullanılanlar) işe yarıyormuş. Ben kullanmıyorum ama kullanan çok var.

@RmzBurak gaz yağı ile kafamızı bile yıkadık ya. Bit şampuanı ile yıkamazdı(o zamanlar pek bulunmuyordu sanırım. 80 ler sonu filan) annem, basardı gaz yağını kafamıza 😁😁.

O zamanlar boldu tabi 😂 şimdi korkuyorum kullanmaya. Elime geçmişken ve hatta şu zamanda bir şekilde ulaşmışken en az şekilde kullanmak ve hatta kullanırsam sonucu ne olur diye merak edebiliyorum. :)

Zift için m700 temizlik tineri kullanabilirsiniz. Zifti hemen aşağaya indirir. M700 zararsızdır araç polisajı sonrası seramik yapmadan önce yüzeyi polisaj yağlarından arındırmak için kullanırız genelde

Merhaba Arap sabunu ve sirke nasıl oluyor kullanılıyor tam olarak?

Wd 40 kullanmayın, tabaka bırakıyor, uzerine hemen toz kir yapisiyor. Temizlik icin kullansanız bile, çok iyi kurulayın Wd 40 kalmasın vıcık vıcık oluyor. Mazotla temizlenebilir ama zincir ve dişliler için en iyisi eski Japon sobası yakıtı dediğimiz Kerosen. Bulamazsanız Gazyağı kesinlikle. Ha bütçem var diyene Eyvallah, özel zincir, dişli temizleme spreyleri var çiçek gibi yapar. Bir temizlikte Yarım kutu gider ama. Yağlama için bisiklet zincir spreyleri yine en ideali, benim gibi bütçe ayiramam derseniz, İnce Silah yağları var, sadece daha sık yağlamak ister.

@meddah58 Arap sabunu ve sirkeyi karıştırabilirsiniz suyun içinde. Sadece sirkeeve su ile de yıkadım ama, öncesinde arap sabunu ile temizlik yapıyorum. Bu arada temizlik için kullanılan beyaz sirkeden kullanıyorum.

K
Çocukken ( 70 lerin sonu) kuru öksürük oldukmu annem sırtımıza gazyağı sürer gazete kağıdı koyardı sabaha birseyimiz kalmazdı.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: benben ve guzuli
Bahsi geçenlerin hiçbiri gaz yağının yerini tutamaz net. Sıcak su ve asperox ile temizlediğimde yakından bakınca mutlaka arta kalan kararmış yağ parçaları görüyorum ki zincir temizleme aralığım 50-60km. Gaz yağı en ufak artık bırakmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Asperox aynakol ve arka aktaricidaki siyah kısımları matlastirip, abartıyor. Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
wd-40 yağ bazlı bir çözücüdür. Hareketli mekanik aksamlar için kullanılır. Gaz yağı ile aynı kefeye konamaz.

Geri