Scudo Sports

Wiggle

Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? İngilterede geri dönmüş aynı gün.

Dosyalar

• S00529-08570915.png
    S00529-08570915.png
    43 KB · Okunma: 36
  • S00529-08571834.png
    S00529-08571834.png
    59,4 KB · Okunma: 35
Scudo
Gümrük kontrolunda falçatalı abi gene iş başında... Dün PTT' den teslim aldığım paketin üzerinde 12 dilde "Gümrük kontrolu için buradan açabilirsiniz" yazmasına ve o bölümünde kolayca açılıp kapanır kapak olmasına rağmen, ters tarafından falçata ile açan abi formanın içinde olduğu torbayı da kesmis. Ama şans eseri olarak forma kesilmemiş. Eğer forma kesilseydi derdimi wiggle' a nasıl anlatırdım bilemiyorum. Bu nasıl hoyratlıktır anlayamıyorum. Paketin üzerinde içinde ne olduğunu gösteren resmi fatura kopyası da var. Ne bulmayı umuyorlar acaba...
Benim jantımı da falçatayla çizmişlerdi. O çiziği gördükçe sövüyorum.

Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? İngilterede geri dönmüş aynı gün.
Bu korona yüzünden kargo takip sistemi de saçmalıyor. Royal post kendisine verilen kargoları biriktiriyor. Hepsini toplayıp Pazartesi vs diğer günler verilenleri toplayıp cuma günü yola çıkartıyor. Bu arada kargo ordan oraya gidiyormuş gibi görüyor ama aslında Royal Post ofisinde. Size gelecektir merak etmeyin. İngiltere' den sanırım uçak kargo ile yolluyorlar. İngiltere' den çıktıktan sonra Türkiye' ye hızlı ulaşıyor. Merak etmeyin.

Bu korona yüzünden kargo takip sistemi de saçmalıyor. Royal post kendisine verilen kargoları biriktiriyor. Hepsini toplayıp Pazartesi vs diğer günler verilenleri toplayıp cuma günü yola çıkartıyor. Bu arada kargo ordan oraya gidiyormuş gibi görüyor ama aslında Royal Post ofisinde. Size gelecektir merak etmeyin. İngiltere' den sanırım uçak kargo ile yolluyorlar. İngiltere' den çıktıktan sonra Türkiye' ye hızlı ulaşıyor. Merak etmeyin.
8 Gün önce ilgitereden çıkan kargomdan ses seda yok hala o_O Yeni sezona boynu bükük giriyorum :krktm:

Benim kargonun İngiltere de dağıtıma çıktığından nerdeyse eminim şu anda. Wiggle musteri hizmetleri 4-6 gün içinde cevap yazıyormuş yoğunluktan dolayı. Bakalim ne olacak. Parcelforce ile yollamışlardi kargoyu.

Dosyalar

• S00529-12094431.png
    S00529-12094431.png
    375 KB · Okunma: 41
Umarım öyle olur hocam. Şu anda Birmingham da yerelde dağıtımda gözüküyor. Ya yanlış takip no girdiler, ya da dediğiniz gibi oradan oraya dolaşıyor görünüyor. Royal Mail ile Parcelforce aynı şirketinmiş, inşallah dediğiniz gibi olur.
Başka birine teslim edildi. Bakalım nasıl bir olayın içindeyiz.
S00530-02395748.png

Dosyalar

• S00530-02401618.png
    S00530-02401618.png
    59,7 KB · Okunma: 16
Son düzenleme:
Wiggle a iade edilmiş gonderi. Epey uyguna aldığım entegre gidon vardı pakette. Ayrıca yeni bisiklet için aldığım lastikler vs. Tekrar o fiyata almam imkansız. Ücreti iade edeceğiz demişler. Etmeyin tekrar gönderin dedim bakalım ne yapacaklar.

Bununla birlikte 8. Siparişim. Ilk defa böyle birşey başıma geldi.

@Mustaac
Wiggle a iade edilmiş gonderi. Epey uyguna aldığım entegre gidon vardı pakette. Ayrıca yeni bisiklet için aldığım lastikler vs. Tekrar o fiyata almam imkansız. Ücreti iade edeceğiz demişler. Etmeyin tekrar gönderin dedim bakalım ne yapacaklar.

Bununla birlikte 8. Siparişim. Ilk defa böyle birşey başıma geldi.
Ben de ilk defa böyle birşey duyuyorum. İlginç...

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@ZirZop Wiggle da ilkler benim başıma geliyor herhalde. Bakalım ne yapacaklar. Tekrar gönderemeyiz derlerse anlarım ki bir pislik var işin içinde. Yapacak birşey yok, geçen alt model ayakkabı gönderdiklerinde de hiçbirşey yapamadım. Ekstra indirimli kampanyalı ürün alınca bu tarz problemler çıkıyor demek ki.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop
Umarım öyle olur hocam. Şu anda Birmingham da yerelde dağıtımda gözüküyor. Ya yanlış takip no girdiler, ya da dediğiniz gibi oradan oraya dolaşıyor görünüyor. Royal Mail ile Parcelforce aynı şirketinmiş, inşallah dediğiniz gibi olur.
Başka birine teslim edildi. Bakalım nasıl bir olayın içindeyiz.
228286 dosyayı görüntüle
Bende de aynı durum gözüküyor . Takip no PTT girince sadece ingilterede depoda gözüküyor

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Bende de aynı durum gözüküyor . Takip no PTT girince sadece ingilterede depoda gözüküyor
Sizinki de benimkiyle tamamen ayni durumda. Çok ilginç çok acayip. Bakalım müşteri hizmetleri ne cevap verecek.

Bende wiggle mesaj attım . Tracking number doğru mu? Parcelforce teslim edildi gözüküyor ama ben teslim almadım gibi

Benim ilk siparişim şimdilik ptt dağıtıma kadar ulaştı , hıyar Çıkmaz ise wiggle nerdeyse bi haftada ulaştırmış olacak

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
Bende wiggle mesaj attım . Tracking number doğru mu? Parcelforce teslim edildi gözüküyor ama ben teslim almadım gibi
Bir karışıklık olma ihtimali de var. Bakalım ne olacak, ne cevap verecekler. Ben instagramdan yazmıştım, ürünler bize geri dönmüş dediler.

Kargosu in transit to destination adımında takılı kalan var mı acaba? 10 gündür bu şekilde duruyor. Herhangi bir güncelleme olmuyor.

Kargosu in transit to destination adımında takılı kalan var mı acaba? 10 gündür bu şekilde duruyor. Herhangi bir güncelleme olmuyor.
Onay istedikleri bir mail gelmis olacak (henuz cevap vermediyseniz), junk mail'lere de bakin bence gormediyseniz.

@Yegah İn transit destination bin anda Türkiye' de beliriyor... Fazla takmayın... Benim kargo 17 gün oldu yolda... Gelir elbet... Bazen 5 günde geliyor bazen 20 günde. Ben de anlamadım.

Wiggle gönderilerinde hatalar ve gecikmeler ortaya çıkmasıyla birlikte kargolar hakkında bildiklerimi paylaşayım istedim.

Bir ara Amazon USA' dan birşey aldım. Kargo takip no ile kargoyu takip ediyorum. Ürünler Arizona depodan çıktı. Ordan New York' a gitti. Ordan da gece Almanya' daki merkeze geldi. Avrupa kargoları sanırım orda ülkelere göre ayrılıyor. Aaaa, bi de baktım benim kargo Finlandiya' da bir adrese gitti...Kargo firması DHL idi. Hemen en yakın DHL' e gittim, sordum belki onların sistemde farklı birşey görünüyor olabilir diye... Adamlar sitemden baktı. "Yok abi, koli Finlandiya' ya gitmiş ama sana gelir merak etme, biraz gecikir" dediler.

Neden böyle oluyor diye sordum: Bizde ana dağıtım merkez depolarında robotlar çalışıyor. Bu robotlar evdeki sehpaların benzeri gibi. Altlarında tekerlek ve elektrik motoru var gibi düşün. Kolilerin barkodlarını okuyup ona göre ayırım ve istif yapıyorlar kendi başlarına. Sizin koliyi başka bir koliyle birlikte alıp başka bir yere götürmüştür. Eğer koliniz ufaksa, üst üste olan kolilerde böyle hatalar yapıyor. Finlandiya DHL kargoları şehirlere göre ayırırken hatayı farkeder, size geri gönderir merak etmeyin dedi.

Gerçekten de kargom 7-8 gün gecikmeyle bana geldi. Üzerindeki adres etiketi yenilenmiş bir şekilde...

Hani derler ya, el işçiliği daha değerli diye. İnsan çalışssa bu hata olmaz. Bu robotlar bir yere gelince saçmalıyorlar. Yazılımsal bir olay.

Wiggle gönderilerinde ana sorun wiggle' ın çok satış yapması ve bu satışı karşılayacak bir kargo sistemi olmaması. Anladığım kadarıyla Royal Post da işin içinden çıkamıyor. Yanlış adrese gitmeler falan. Bir de wiggle takip sistemi 14 gün sonunda takip sistemini otomatik olarak kapatıyor. Bu saçma bir durum. Benim son iki kargom 20 gün civarında geldi. Koliyi wiggle dan takip etmek istediğimde "sistem tarafından kapatılmıştır" lafı çıkıyor. Neyse ki bizim PTT ve RoyalPost sayfaları çalışıyor süre uzun olsa bile.

Bir de şunu farkettim: Royal Post' a fason iş yapan Parcel Woldwide diye bir firma var. Buna giden paketlerin başına iş geliyor. Royal Post iş yükü artınca hizmet alımı yaptı sanırım. Bu Parcel Worldwide işin altından kalkamıyor.

Almanya' dan alış veriş yaptığım firmalar oldu. Gönderi ücreti yüksek ama DHL le yolluyorlar. Biraz ağır geliyor 20 gün civarı. Ama klasik posta yoluyla geliyor ve sistem normal çalışıyor.
Wiggle yorumlarını okuyorum arada, Çince, Japonca yorum yazanlar var. Demek adamlar oraya kadar satış yapıyor. Bu iş yükünü Royal Post kaldıramıyor o belli oldu.

Son düzenleme:
@ZirZop benim şimdike kadarki tüm kargolarım skynet ile geldi. Genellikle sorunsuz işledi. 1 kargoyu kaybettiler diğeri ise yurtdışına gönderildi ibaresinde takılı kaldı. Wiggle yoğunluk yaşıyor galiba. Maillere cevaplar 3-4 gün sonra geliyor. Beklemekten sıkıldım tur planlarım gelen kargoya bağlı

Benim kargo istanbula geldi. Güörük ödemesini yaptım. Adrese gelmesini bekliyorum artık. Darısı başınıza 😀

Geri