Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Ülkeye giriş yapamadı derken, kargo mu ulaşmadı gümrükte mi takıldı? Eğer kargo ülkeye giriş yapmadıysa PTT'lik bir durum olmuyor.
Şöyle bir durum oluyor diye biliyorum. Gümrükte olan yoğunluk dolayısıyla gümrüğe ürün gelse bile gecikme olabiliyormuş. Normalde hollandadan 3-5 gunde bizim gümrüğümüze giriyor kargolar daha önce okuduğum alışveriş konularını baz alırsak.

Scudo
22 eylülde deneme amaçlı 38 USD' lık ıvır zıvır sipariş vermiştim 7 Ekimde ulaştı. 40 tl vergi ödedim.

28.09.2020 tarihinde verdiğim sipariş bugün MNG kargo tarafından teslim edildi. Alınan vergi net olarak %18. Süreç SKYNET-Solmaz Lojistik ve Gümrük-MNG şeklinde ilerliyor. SKYNET ve Solmaz Lojistik mail adresinize ilettikleri maillerle sırayla teyit(SKYNET) ve ödeme(Solmaz) bilgilerini alıyor. Teyit sonrası kargo uçakla İstanbul'a geliyor, ödeme sonrasında ise MNG kargoya teslim edilerek kapınıza kadar geliyor. Benim siparişim 832TL + 149TL vergi ile kapıma kadar gelmiş oldu.

Şu janttan sipariş ettim;

(link)

Hata etmedim umarım. Ağırlığına göre fiyatı iyi sanki. Alanlar da memnun görünüyor. Mosso Cavalier yaklaşık 1 kilo hafifleyecek.

Ayın ikisinde sipariş verdiğim jant seti, dördünde kargoya verildi. Yedisinde gümrüğe girdi ve bugün de bana teslim edildi. Bir haftada gelmesi güzel. Hatta dün de gelebilirdi ama PTT İstanbul'dan Ankara'ya bir günde teslimat yapamıyor. 170+8,8 TL vergi ödedim. Jant seti fabrika verisi olan 1,826 kg ağırlık ile ölçüşmüyor. Yaklaşık 100 gram daha ağır ama bu Shimano hub'ın daha ağır olması sebebiyleymiş.. Campagnolo hub biraz daha hafifmiş. Jant seti, 1,9 kg ağırlığa sahip. Bu arada Mosso Cavalier Sora'nın orijinal jant seti olan Starrims'i de ölçme fırsatı buldum. Tamı tamına 2,7 kg çıktı.

Ek bilgi vereyim, jantın hub sesi yok denecek kadar az. Akıcılığı Shimano Sora hub'lı Starrims kadar başarılı değil. İleride açılır diye umuyorum.

Son düzenleme:
27 Eylül'de üç parça sipariş verdim. İki parçası geldi, en önemli ve alışveriş fiyatının yüzde doksan beşini oluşturan jant gelmedi. Solmaz Nakliyat'a ve tedbir maksadıyla Wiggle'ya mesaj yazdım. Çünkü kargoyu ikiye bölüp, yalnızca birini bana ulaştırdılar ve ikinci kargo da böylece teslim edilmiş görünüyor kayıtlarda. Yurtdışı alışverişte ilk defa böyle örnekle karşılaştığım için ve ek$i sözlük'te MNG kuryesinin kargoyu kayınbiraderine vermesi gibi abes olayı bildiğim için mecburen böyle davranmak zorunda kaldım. Yoksa depoda kaybolan, bulunamayan kargoyu wiggle size tekrar gönderecek olsa da vergisini tekrar ödeyeceksiniz.

Sonuca gelirsek: Dün dağıtıma çıkan ikinci kargo 'adres yetersizliği'nden teslim edilmedi ve ben bugün gidip şubeden aldım.

IMG_20201009_163720_274.jpg

Bu tip olaylarda dikkat edin ve gerekirse wiggle'ya da bilgi veriniz.

Kur uçuşa geçse de herkese iyi alışverişler.

Siparisim Turkiye’ye girmis ama bana vergi ile ilgili mail gelmedi. Ben kendim soracagim. Yine ayni Murat Ciftci mi ilgileniyor? Mail adresi ayni mi?

@Veto8 ücretli kargoyu seçtiyseniz Murat Çiftçi size yazacak, ya da Oktay Pınar. Türkiye'ye giriş yaptıktan bir veya iki gün sonra yazıyorlar genelde. Mail adresi aynı olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Ben şunu merak ediyorum. Daha once yurtdışı alışverişlerimi hep aliexpress üzerinden yaptım ve hep ptt getirdi kapıda vergiyi ödeyip ürünü teslim aldım. Herhangi bir yerden bana bi mail falan gelmedi vergi ile ilgili. İlk defa wiggle dan sipariş vereceğim ve ürün 1500 euronun üstünde. Extra bi vergi tahsil edileceğini biliyorum. Prosedür nasıl oluyor. Yine adrese gelecek ödemeyi kapıda mı yapacağım. Yada mail gelecek o kişilere eft mi yapacağım.

@Tutmosis89

Sonradan ekleme: Detay 1500€ olması, işleri biraz karıştırıyor, 1500€ altı için konuşuyorum. Devamında @Edip D. 'nin dediklerini dikkate almanızda fayda var.

1- Ücretli kargo seçerseniz: Size Solmaz Nakliyat'tan ödemeniz gereken tutarı bildiren mail gelecek, belirtilen banka hesabına EFT yapacaksınız.

2- Ücretsiz kargo seçerseniz: PTT verdiğiniz adrese getirecek ve vergi tutarını nakit olarak ödeyeceksiniz. Aliexpress'te olduğu gibi.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Ben şunu merak ediyorum. Daha once yurtdışı alışverişlerimi hep aliexpress üzerinden yaptım ve hep ptt getirdi kapıda vergiyi ödeyip ürünü teslim aldım. Herhangi bir yerden bana bi mail falan gelmedi vergi ile ilgili. İlk defa wiggle dan sipariş vereceğim ve ürün 1500 euronun üstünde. Extra bi vergi tahsil edileceğini biliyorum. Prosedür nasıl oluyor. Yine adrese gelecek ödemeyi kapıda mı yapacağım. Yada mail gelecek o kişilere eft mi yapacağım.

Takipteyim.

1500€ üzeri siparişi şahıs olarak verirsek bakalım başımıza neler gelecekmiş :naslyany:

1,500€ üzeri siparişlerinizde sıkıntı çıkabilir. Ticaret Bakanlığının sayfasında "yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır" deniyor. Burada önemli kelime "ithalat". Sizi şirket olarak tanıyor 1,500€'yu geçince. Şirketiniz varsa sorun değil ama yoksa Mali Müşavir vs. işlerine girmeniz gerekebilir. Öyle olunca da muhtemelen gümrükten çekme süresi uzayacak bir de üzerine sizden "ordino" parası isteyecekler. Ben olsam 1,500€'nun üzerine çıkmazdım :).

1,500€ üzeri siparişlerinizde sıkıntı çıkabilir. Ticaret Bakanlığının sayfasında "yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır" deniyor. Burada önemli kelime "ithalat". Sizi şirket olarak tanıyor 1,500€'yu geçince. Şirketiniz varsa sorun değil ama yoksa Mali Müşavir vs. işlerine girmeniz gerekebilir. Öyle olunca da muhtemelen gümrükten çekme süresi uzayacak bir de üzerine sizden "ordino" parası isteyecekler. Ben olsam 1,500€'nun üzerine çıkmazdım :).
Teşekkür ederim hocam hiç girmiyorum bu işe o zaman.
Takipteyim.

1500€ üzeri siparişi şahıs olarak verirsek bakalım başımıza neler gelecekmiş :naslyany:
Sıkıntılı işmiş vazcaydım😅

@Veto8 ücretli kargoyu seçtiyseniz Murat Çiftçi size yazacak, ya da Oktay Pınar. Türkiye'ye giriş yaptıktan bir veya iki gün sonra yazıyorlar genelde. Mail adresi aynı olması gerekiyor.
Ücretsiz kargo seçeneği var mı Wiggle da ben mi göremedim. Biri 4 dolarlık diğeri 13 dolarlık 2 kargo vardı. 4 dolarlık kargomda takip numarası verilmez yazıyordu ama süreci günü gününe takip ettim ve Solmaz Nakliyat ile kapıma kadar geldi.

@trainspotting35 wiggle da ücretsiz kargo belli bir tutaı geçtikten sonra veriyor. geçmezse ürün sayısı veya ağırlığına göre bir fiyat biçiyor. Sizin 4 dolarlık deiğiniz takipsiz kargoyla aynı şey.
takipsiz deniyor ama aliexpress gibi düşünmeyin. Her adımı görebiliyorsunuz ve ptt de kaybolma durumu olmuyor.

Ücretsiz kargo seçeneği var mı Wiggle da ben mi göremedim. Biri 4 dolarlık diğeri 13 dolarlık 2 kargo vardı. 4 dolarlık kargomda takip numarası verilmez yazıyordu ama süreci günü gününe takip ettim ve Solmaz Nakliyat ile kapıma kadar geldi.

"Free delivery available to Turkey when you spend over $107.95" ibaresi var, o zaman ücretsiz kargo seçeneği çıkıyor.

"Free delivery available to Turkey when you spend over $107.95" ibaresi var, o zaman ücretsiz kargo seçeneği çıkıyor.
O paraları harcadıktan sonra zaten bedava göndersinler ayıptır. 100 dolar üzeri alışverişe nail olamadım daha. :) :)

Allah aşkına böyle salakça bir şey olabilir mi? Gönderim Türkiye ye geliyor. Açık adres yazılı telefon yazılı ancak iş yeri olduğu için cumartesi dağıtıma çıkıyor ve adreste kimse olmadığı için teslim alınmıyor. yetersiz adres sebebiyle iade işlemi yapıyorlar şaka gibi. ve sözde telefon yazmadığı içinde aramamışlar...

• İnanılmaz
Tepkiler: Tutmosis89
Allah aşkına böyle salakça bir şey olabilir mi? Gönderim Türkiye ye geliyor. Açık adres yazılı telefon yazılı ancak iş yeri olduğu için cumartesi dağıtıma çıkıyor ve adreste kimse olmadığı için teslim alınmıyor. yetersiz adres sebebiyle iade işlemi yapıyorlar şaka gibi. ve sözde telefon yazmadığı içinde aramamışlar...
İade için belli bir gün beklemesi lazım benim kargo adres yetersiz geldi aynı gün şubeye koştum sordum görevli bulamadı dağıtıma çıkan kargocuyu akşam saat 16:30 şubeye arabayla girince yanına gittim.Adam kargomu daha büyük bir kolinin altından buldu. Teslim aldım Ptt'de birçok zaman siz koşturursanız netice alınıyor. Kargonuz bence şubede bekler siz üstüne giderseniz verirler yoksa yoğunluktan uğraşmıyorlar.

şimdi mail attım tekrar göndermeleri için ama iade mi kabul ederler yoksa tekrar gönderirler mi?
@Bike Storm 09 türkiye de değilmiş çoktan gitmiş bile ben tahmini teslimat tarıhı 14 ekim olduğu için erken gelmesini beklemıyordum açıkcası birde takipsiz almıştım bu sebeple hiç takip edilmiyor sanıyordum ancak ülkeye gırınce takıp ediliyormuş. 10 unda ulaşılamamış ve istanbula yollanmış dün de türkiyeden çıkmış

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Geri