Scudo Sports

Wiggle

@roudeur Wiggle'dan değil ama başka bir İngiliz firmadan alışverişim olmuştu, onlar da Parcelforce ile gönderdiler, Türkiye'de PTT'e devrettiler. Sizinki de öyle olacak diye tahmin ediyorum. Muhtemelen takipsiz verdiniz siparişinizi. O kargo ekranına da çok takılmayın, çünkü bir önceki siparişlerimden birinde iki defa Türkiye'ye inip geri dönmüştü İngiltere'ye, bir yerden sonra fal yorumu gibi kargo yorumu yapmayı bırakmam gerektiğini farketmiştim. Konu sulanmadan: Sizin kargonuzu PTT getirecek gibi görünüyor, eğer onlar getirirse ödemenizi kapıda yapacaksınız evet.

Bu arada Royal Mail'in diğer adı Parcelforce. Bu durumda da İngiltere'nin PTT'si diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: roudeur
Scudo
@mazot o zaman sanıyorum ki, vergi ödemesi için getiren kuryede kapıda alacak ödemeyi değil mi? eğer öyleyse direkt nakit mi alıyor, bir pos cihazı vs. taşıyor mu biliyor musunuz?

bu arada konuyu kirlettiğim için de kusura bakmayın, hala özel mesaj atmam açılmadı.

@mazot o zaman sanıyorum ki, vergi ödemesi için getiren kuryede kapıda alacak ödemeyi değil mi? eğer öyleyse direkt nakit mi alıyor, bir pos cihazı vs. taşıyor mu biliyor musunuz?

bu arada konuyu kirlettiğim için de kusura bakmayın, hala özel mesaj atmam açılmadı.
Kapıda nakit alır, pos getiren kargo firması görmedim.

2 aralıkta verdiğim siparişten ses seda yok. Royalmail'de de Ptt'de de paket göndericiden alındı diyor 20 gündür:naslyany:

aldığım trainer için birkaç işlem yapıldı ama sadece trainerın kutusu için fotoğraftaki gibi bir durum söz konusu. internete baktığımda oraya gitmem ya da faturayı yollamam gerekebileceği falan söylenmiş. deneyimi olan var mı? başakşehire ben gitmek zorunda mıyım, bu ne biçim bir iş yapmaktır ya. aşırı gerginim.

Adsız.png

Bu kargo gümrükten çıkmış, size teslim edilir.

başka bir paketim daha var. onda gümrükten çıktığında ödenecek vergi tutarı vs. yazıyordu. bunda hala 0 olarak gözüküyor her şey. aynı anda işlem yapılıyordu iki pakete de. o ptt iş yerine yollandı, torbası kapatıldı falan. bu o aşamalara gelmeden böyle farklı bir duruma saptı.

Gümrük işlerini hallettikten sonra PTT ile gelsin diyebilirsin bence.

Wiggle dan siparis bekleyenlere kötü haberim var malesef. Az önce bir mail geldi ve siparişimin kuryeden geri döndüğünü söylemişler. Bu mutasyon meselesinden sanırım ne zaman gondeririz bilmiyoruz isterseniz iptal edin diyorlar. Benzer bir mail alan varmı?

Wiggle dan siparis bekleyenlere kötü haberim var malesef. Az önce bir mail geldi ve siparişimin kuryeden geri döndüğünü söylemişler. Bu mutasyon meselesinden sanırım ne zaman gondeririz bilmiyoruz isterseniz iptal edin diyorlar. Benzer bir mail alan varmı?
Evet genel bir mail atılmıştır.

Neyseki benim siparişim bugün ptt'ye gelmiş görünüyor. Ama tahminim, zaten çok oldu geleli ancak pat yoğunluktan işlem yapmadı.

Royal mail Türkiye'ye paket gönderimini durdurmuş.

Bana kargocu tek koli getirdi. Herhangi bir imza vs almadı. 2 koli olması lazımdi dediğimde, araçta başka koli bulunmadığını soyledi.

Az önce skynetworldwide ile yazistim. Onlar kargonun 2 parcel halinde turkiye ye iletildigini söylediler. Büyük ihtimal Türkiye'ye girişte kayboldu veya burdaki kurye üzerine yatti.
3 koldan yazışmaya devam ediyorum. Bakalım ne olacak.

Kargo yalan oldu, iade alabildim. Bugün hesabıma geçti. Tek zararım jantın vergisini vermem oldu. Buna da şükür :)

Bugün teslim aldığım janta ait adımlar aşağıda ilk ingiltereden çıkması biraz uzun sürdü ama çok şükür ulaştı;
C07016E2-846B-46AA-921E-AFD310018778.jpeg
Not: Burada wiggle takibini paylaştım, ptt de biraz daha detay bilgi var tabiki.
Bu siparişden iki gün sonra verdiğim sipariş ise henüz İngiltere’den çıkamadı, tek paket içinde 7-8 malzeme var, çok ümidim yok ama bakalım.

Geri