Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

@enes_vl

Dolar 10 Lira mı oldu ki %1 komisyon alarak 10 kuruş fazladan hesaplamışlar?

Benim bildiğim şöyle bir "taktik" uyguluyorlar; piyasaların kapalı olduğu saatlerde alış kuru ile satış kuru arasındaki fark çok açılıyor (çünkü bu saatlerde işlem yaparak banka riske girmiş oluyor). Bankalar da döviz harcamalarını TL'ye çevirirme işlemini de satış kurunun yüksek olduğu gece saatlerinde yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Pureal
Scudo
@Murat B. bana yurt dışı alışverişlerden %1 komisyon alıyoruz dediler. Dediğiniz doğru. Neyin %1'i? Kur üzerinden alıyoruz diye söylediler. Bende iyi tamam dedim, ne deyim. 9,5 TL bankaya hava parası verdik.

@Sıradan Çinko Pil bilerek mi yaptılar buradaki gümrük durumlarını yoksa tamamen öyle mi gelişti tam bilemiyorum ama verdiğim siparişi dörde bölerek göndermişler. Birinci kısımda sadece jeller var, ikincisinde michelin iç lastikler, 3 te trainer, 4 te lastikler, diğer iç lastikler, kıyafetler, sele altı çanta, ruble vb. koymuşlar. Bu şekilde olunca hem 30 kg sorunu olmayacak hem de jeller takılsa bile diğer ürünlere sorun yaratmadan geri dönecek :) ayrı ayrı 4 sefer sunum bedeli çıkacak ama sorun çıkmasındansa böyle olsun sorun değil. Demek ki istenilince de yapılabilir bu tarz durumlar wiggle dan.

Bu gün Crc den sipariş ettiğim trainer geldi, kutunun üzerinde Wiggle poşeti vardı, böyle bir durum ile karşılaştınız mı?

@Erdal Yılmaz vay anasını sayın seyirciler, hiç bir şeyden haberimiz yok. Sağol üstadım. Bakalım'' Elite SuperCrono Mag Force Gel '' nasıl iş çıkaracak.

17 Kasımda verdiğim koşu ayakkabısı siparişim bugün elime ulaştı. Parcelforce'da hala İngiltere'de gözüküyor. İlginç bir şekilde haftaya beklerken bugün geldi.

95.12 Dolar olan ayakkabı için:

Gümrük snm ucr(sunum ücreti herhalde): 4 TL
Damga vergisi: 60 Kuruş
Gümrük vergisi: 65 TL, Toplamda 69,60 TL PTT Kargo personeline ödeme yaptık. Wiggle hızlı gönderi ile beni de şaşırttı. Memnun kaldım.

$59.85 alışveriş tutarı bunun 5.42'si kargo ücreti. Gümrük vergisi ne kadar öderim? bir tane sitede 27€ filan gösteriyor %50den fazla vergi mi alınıyor :D

@ASAP Rocky

59.85 - 5.42 = $54.43 ürün bedeli üzerinden, 54.43*0.18 = 9.80$ vergi, ek olarak 4.60 tl gümrüğe sunma ücreti. Toplam 43 lira gibi birşey ödersiniz.

21 kasımda takipsiz kargoyla sipariş verdim takipli şekilde iki ayrı paketle yollamislar. 27 kasımda geldi. Ancak içinden sipariş ettiğim krem çıkmadı. Mail attım cevap bekliyorum.

Oha daha ben mesajı atarken mail atıp eksik kalan kremi kargolamislar bile.

16 Kasım'da takipsiz olarak verdiğim sipariş (Vredestein Fortezza Senso All Weather lastik ve bir tane de iç lastik) takipli olarak gönderilmiş ve aslında 24 Kasım'da gelmiş, dağıtıma çıkmış ama ne hikmetse bana değil direkt şubeye bırakılmış.

Bugün aklıma gelince kontrol ettim, şubeden sizin almanız gerekiyor dedikleri için gittim aldım. Sipariş tutarı kargo dahil 34 dolardı, gümrüğe girmedi ama girip çıktığı için mi bilmiyorum 4.6 tl bir ücret ödedim öyle aldım.

@Kerim BEŞER
Siparişi bölerek göndermişler ve jellerin içinde olduğu paketi ayrı vermişler kargoya, muhtemelen daha önce de sorun yaşandığı için önlem olarak. Az önce PTT den bir yazı geldi jellerin olduğu paketi almam için doktor reçetesi istediklerini bildirmişler, doktorla görüştüğümde bu ürüne ait reçete yazamayacağını zira reçete üzerinde endikasyon belirtmem gerekiyor dedi. Bakalım bir de aile hekimiyle görüşeceğim ondan belki bir şey çıkar.

@Pureal
Anladım haybeye iş çıkarmışlar en kötü iade edersin parasını alırsın veya hediye kodu verirler..

Benim kışlık tayt da takipli gönderilmiş sanırım kargo sistemi artık chainreaction gibi olacak.

Bu arada eğer wiggle dan indirimsiz ya da %12 nin altında indirimi olan bir ürün alacaksanız son siparişlerle birlikte platinium üye olduğum için alacağınız ürünleri indirim oranı en fazla %12 olacak şekilde indirimli alabiliriz. Tabii ki güvendiğim kişiler için geçerli bu teklif.

Merhaba bende toplam 206 euro luk bir saat ve cadance sensörü almayı planlıyorum. Gümrüğe her türlü takılıyor mu ? Eskiden gift falan olunca bazen atlayabiliyorlardı.

@Pureal

Ben de platinum üyeyim ama, her üründe nedense %12 uygulamıyorlar. Neye göre belirliyorlar bunu anlamadım. Tüm üyelere indirim olan ürüne, bir daha %12 indirim vermiyor olabilirler mi!

@ozips

Getirilmesi yasak olan bir ürün değilse, gümrük sunum ücreti ve %18 kdv’sini ödeyip ürünü alırsınız. Wiggle’da satın alırken gift seçeneği var ama bahsettiğiniz şekilde işe yaramıyor.

Geri