Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Selam,
1. Takipli kargo Ptt ile ,takipsiz kargo Skynet'le geliyor biçiminde özetlenebilir mi,yoksa öncesinde satıcıyla ürün tipine göre konuşmak daha iyi olur?
2.Küçük parçalar dışında sözgelimi jant seti için (örnek ,2000 tl) fiyat+%18 gümrük vergisi + gümrük sunum ücreti 8tl doğru hesap mı ,yoksa jantseti olması sebebiyle bilemediğimiz bir masraf çıkar mı?
3. Özellikle Birleşik krallık kaynaklı (C.Reactioncycles,Merlin,Wiggle) gibi sitelerdeki alışverişlerimiz İngiltere'nin Brexit anlaşmasından çıkma ihtimaliyle olumlu ya da olumsuz etkilenebilir mi?
teşekkür ederim.

1- O şekilde özetlenemez. Öyle bir patern yok. Konuşmanızın bir faydası olacağını sanmıyorum.
2- Hesabınız doğru. Ekstra bir masraf yok.
3- Vergi %18'den %20'ye çıkacak. Ama Türkiye ile yapılacak bir anlaşma sonucu daha olumlu bir sonuç bile olabilir ileride.

• Beğen
Tepkiler: Erhan1
Scudo
Wiggle'dan en son 2017 de alışveriş yapmıştım. O zaman takip şansım var mıydı bilmiyorum ama kargodan hiç haberim olamamıştı. Sürekli bekleyin gelmezse yenisini göndeririz gibi bilgi veriyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Takipli seçmeme rağmen bilgi vermemeleri işgüzarlık gibi geldi bana. Sonuçta bilgi için para ödedim. Ama yine de ertesi gün Türkiye'ye gelmesi hızlı oldu. Alışverişten şu ana kadar %70 oranda memnunum. :ssrtcbya:

MErhabalar wiggledan daha önceki siparişim takipli kargo parcelforce 3-4 günde türkiyeye girdi 1 günde ankaraya geldi. ilave 11 gün ankarada pttyi beklemiştim.

Ancak son siparişim gene takipli kargo parcelforce 22 ekimde sipariş verdim. 25 inde tükiye gümrükten cıkıp 26 sında ankaradaydı. 28 ekim yani bugün teslim edildi toplamda 6 günle beni şaşırtan bir hız oldu.

Bu şekilde eposta gelmiş. Türkçe olarak evet kabul ediyorum yazıp cevapladım. Herşey normal değil mi?
Sayın

Gümrük eşiğinin üzerinde olduğu için parseliniz Londra’da tutuluyor ve Türkiye’ye girişte gümrük ücretleri uygulanacak. Parselin dışa aktarılması için, teslimattan önce Türkiye'ye girişte bu masrafları ödemeniz gerekmektedir.

.Gümrük vergisi (Yapmış olduğunuz alışveriş tutarının % 18'i)

Toplam (Gümrük vergisi)

Oluşan toplam ücreti kabul etmemeniz halinde, gönderinizin Next firmasına iadesi sağlanacak ve Next tarafınıza ücret iadesi gerçekleştirecektir.

Masrafları ödemeyi kabul edip etmediğinizi bu mail üzerinden bildirebilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

NOT: Herhangi bir durumda Türkiye ofisimiz ile irtibat kurabilirsiniz. 0212 334 0 234

23 unde verdigim siparis bu gun elime ulasti. Urunden fatura cikmadigi icin mail atip talep ettim. Bakalim gondereceklermi

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@adilmusazafer Faturayı ne için istediniz? Muhtemelen fatura koydular ama gümrükte işlem yapmak için aldılar.
Maile cevap geldi; ozetce cevreyi korumak icin kagit halinde gondermiyoruz dedi. Pdf olarak ertesi gun mailime gelecegini soyledi. Bu gun geldi pdf olarak. Fatura lazim olmasa bile gonderilmesi gerekir. Aldigim urununde global garantisi icin fatura sartti.

• Beğen
Tepkiler: :DDD ve sccetin
2 Günde kargolanan, 2 günde UK'den Türkiye'ye gelen kargo 1 haftardır gümrükten çıkmayı bekliyor arkadaş.:snzdglsn:

Ben de 26 sında sipariş verdim bugün turkiyeye girdi. Bakalım 6 kasım teslim gözüküyor. Bakalım nasıl olacak?

Arkadaşlar Gold üye olmuşum da süresi ne kadar bunun?

14 ekimde takipsiz kargo ile verdiğim sipariş 28 ekimde Türkiye'ye girmiş gözüküyor. Hala bir haber yok nasıl olacak bu vergi ödeme işleri falan hiç bilmiyorum, bana ulaşan hiçbir mail veya bilgi yok şimdilik.

Birde fazladan fazladan vergi alıyorlar ama 2 günde dünyanın bir ucundan gelen kargo 1 hafta geçmesine rağmen teslim edilmeyi bekliyor. Ha yoğunluk fazlaysa neden personel sayısı arttırılmıyor? Yapmayı bildikleri tek şey vergi eklemek, vergiyi arttırmak! İşin enterasan yanı Çin'den gelen kargoda, Amazon'dan gelen kargoda 2-3 günden gümrükten çıkabiliyorken Wiggle gibi firmalardan gelen kargo neden böyle bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@-Skynet- 23 ünde verdiğim sipariş 28 inde elime geçti (Trabzon'a)

@-Skynet- Takipli kargo seçmiştim ben sizde öyle mi seçtiniz?

@-Skynet- Takipli kargo seçmiştim ben sizde öyle mi seçtiniz?
Takipsiz kargo benim kisi. Daha önceleri Amazon.com, Amazon.de, Aliekpress vs bir çok yabancı firmadan ürün aldım ama bu seferki ürün gümrükte ciddi bekledi. Hani her şeye vergi geldi, belki gümrük yoğunluğu düşmüştür diye tahmin ederken aksine artmış gibi gözüküyor. :)

@-Skynet- mail attiniz mi ptt ye? Bazen ise yariyor :)

Bulundugunuz bolgedeki pidm e gonderildi. Artik gelmesi yakin

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Geri