Arkadaşlar ben de bir şey keşfettim (daha önce yazan oldu mu bilmiyorum)
Wiggle da takipsiz diye aldığınız şeyler aslında takipli. Diğer pahalı seçenek fully tracked daha detaylı galiba.
Herneyse takipsiz diye aldığınız siparişi wiggle sitede "your account" a girip "orders" (siparişler) bölümünden "you can track ... here" veya "tracking details" diye bir yere basınca hemen altında "For more tracking information go to Parcelforce" yazısı var ona tıklayınca oradan parcelforce sitesine yönlendiriyor sizi orda kargonuzun durumunu görüyorsunuz, ayrica ordaki tracking number ile Türkiye sınırlarına girince ptt kargo takibi sitesinden nerde ne işlem yapıldığı ve kapınıza geldiği zaman ödeyeceğiniz hesaplanan vergiyi görüyorsunuz.
Unutmadan sakın yol gidonu siparişi vermeyin hele karbon ise sakın vermeyin ince kuvvetsiz bir koliye koyuyorlar benim gidon 2 kere sanki üstünde tepinilmiş gibi ezilmiş geldi. (ilki yanlış göndermişler, ikincide defalarca daha sağlam şeye koyun dedim tamam dediler ama daha feci ezilmiş geldi neyseki gidonda sorun yoktu ama karbon olsaydı içim rahat etmeyebilirdi) ... Onun dışında yanlış ürünü yazıştıktan sonra geri gönderdim geri ödeme mi yoksa ürünü tekrar gönderme mi yapalım dediler, dedim vergisini ödedim zaten geri alamam tekrar aynı ürünü (doğru olanı) gönderin ama üstüne değişim olduğunu belirtin yoksa tekrar vergi ödemek zorunda kalırım dedim. Bir de bir güzellik siz ürünü parasını ödeyip geri gönderiyorsunuz sizinki yola çıkınca takip no yu gönderiyorsunuz onlarda hemen diğerini yolluyorlar.
Neyse gönderdiler ürünü, TR sınırlarına girince takip no sundan baktım ptt sitesisinden kafamdan aşağı kaynar sular döküldü, tekrar fatura kesmişlerdi ve vergi çıkmıştı, hemen wiggle a bir mail daha döşendin size söyledim yine fatura kesmişsiniz diye, onlarda kusura bakmayın falan, fatura kesmeden çıkamıyrouz vb dediler hemde sıfır fatura olunca gümrükte sorunlar gecikmeler oluyor dediler, sonra özür dileyip vergiyi bana geri ödediler, ödediğim geri posta parasını da ödediler sonuçta onların hatası olduğu için olması gereken buydu. Yanlız dediğim gibi koli çok ezik geldi...