@Ahmet Bilge Kaan AKIN faturada ciddi ciddi kargo tutarı olarak yazıyor 20$ fakat sanırım direk 120$ dan vergilendirmek gümrükteki memur arkadaş için daha kolay olmuş sanırım...
30 Martta verdim siparişi, ama takipsiz yaptık bi delikanlılık ama bakalım sonumuz hayır olsun... bu arada Garmin 520 Bundle almak isteyenler için fiyat çok iyi...
@Buğra Ünalan hocam bende takipsiz verdim ama izleme kodunu ptt ye yazınca nerede olduğu yazıyor üründe pazartesi yola çıkmıştı cuma elime ulaştı... Bu takipli kargo ile takipsiz kargo arasındaki fark nedir?
@Oktay O. çok ilginç bende hata mı yaptılar yoksa üyelik sonrası ilk alışverişim olduğu için böyle bişey yaptılar anlamış değilim. Takipsizi seçtim çok iyi hatırlıyorum takipli 20 dolardı çünkü. ve yola çıktığı ilk günden teslim alana kadar takip edebildim... Ve pazartesi kargolandı cuma elime ulaştı...
@bysutcu Sizin şansınıza takipli göndermişler. Elinize ulaştıysa hayırlı olsun. Darısı başımıza... @Oktay O. Siz 26'sında verdiyseniz ve halen ulaşmadıysa ben bu haftada çok beklemeyeyim. @Ahmet Bilge Kaan AKIN PTT'den takip numarası olmadan nasıl sorgulayabiliriz? En azından gelen kargoları isimden kontrol edebiliyorlar mı?
@Cem Ç PTT gümrük vergisini, ürünü size getirdiğinde sizden tahsis ediyor. (ürün bedelinin %18'i)
Siz gönderiyi Türkiye'ye gönderilecek şekilde seçtiğinizde, hlaihazırda İngiltere vergisi düşerek fiyatlandırılıyor.
amazon de gibi değil yani gümrük vergisi ve kargo ücretini ödüyorduk amazon sitesinde.
peki ptt kargo bize getirmeden önce gümrükde takılma problemi oluyormu 1 den fazla aynı üründe mesela forma alıcam adetli beni satıcı falan yerine koyup ekstra ücret isterlermi gümrükten. yada gümrükde takılırmı
edit: evet gümrük vergisi eklenmedi ben amazon gibi ekleniyor sanıyordum