@BF Okuru Öyle yapacağım sanırım. Usb ve dvdye direk indirip kurmada sorun oluyor sanırım yani önce yükseltmeli sonra temiz kurulum için usb veya dvdye yazdırmalı değil mi?
@1dost evde bulunan 3 adet pc ye yükseltme yaptım. (link) adresinden bu bilgisayar için yükselt seçeneğini seçtim. Win 10 kurulumu tamamlandıktan sonra bu yol ile tüm dosyalarınız muhafaza ediyor. Daha sonra Windows 10 etkinleştirmesini gerçekleştirdim. Daha sonra ayarlara gelerek Windows 10 u sıfırladım. Şu an sorunsuz ve stabil kullanıyorum. Yükseltme seçeneğinden sonra sıfırlama yapmazsanız yavaş çalışma ve stabilite gibi problemler yaşayabilirsiniz.
@cpt.erhan O araçla indirme yaparken yüzde 5de iken vazgeçip programı kapattım. Şimdi tekrar açtım pcyi yeniden başlat diyor yapıyorum ama nafile yine aynı hata. bir sitede güncellemenin bazı bilgisayarlara indirildiğini windows bt isimli bir klasör olduğunu yazıyordu baktım 2gb boyutunda bende de var aynı dosya. bu durumda ne yapabilirim?
@1dost programı sağ tıklayarak yönetici olarak başlat diyerek bir daha deneyin. Ben ilk yüklememde tereddüt yaşadığımdan dolayı çok kez iptal edip tekrar başlattım. Eğer sorununuz çözülmez ise
1. Windows Update ayarını 'Otomatik olarak yükle' ye ayarlayın.
2. Windows\SoftwareDistribution\Download klasöründeki herşeyi silin.
3. çalıştırdan yönetici olarak CMD' yi açın ve wuauclt.exe /updatenow
böyle bir yol varmış. Ayrıca mesaj olarak ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz bir forumun sayfasını size yolluyorum. Belki burada paylaşmak yasaktır.
dün gece pc ve laptopuma geldi güncelleme. Her iki bilgisayarda da açılış ve login süreleri arttı. Yüklemeyen arkadaşlar kesinlikle büyük beklenti içine girmesinler. Vista'dan Win7'ye geçiş gibi değil bu... Genel olarak sadece metro gitmiş, start menü gelmiş, ikonlar vs değişmiş... ilk izlenimler bunlar...
Bu şekilde win10 u indirip kurduğunuzda sizden ürün anahtarı isteyecek. Win 10 Win7 yada 8'in ürün anahtarını kabul etmiyor. Bu şekilde yükleme çözüm olmayacak. Çünkü ben bu şekilde denedim.
@isozcann güncelleştirmeleriniz açık ve service pack 1 yüklüyse güncelleme olacak gelecektir. Lisansız kullanıcılar için 2 ay deneme sürümü olacağı söyleniyor. Bazı kaynaklarda ücretsiz olacağı yazıyor. Benim tahminim belli bir süre sonra lisans satın almanızı isteyeceği yönünde.
@mtb_rider doğru söylemiş. Eğer güncelleme otomatik başlamadıysa aşağıdaki linklerden size uygun olan Media Creation Tools'u indirip yükseltmeyi kendiniz başlatabilirsiniz. Yükseltme yapmadan direkt iso'dan kurulum yaparsanız key sorunu ile karşılaşacaksınız.
32 Bit:
(link)
64 Bit:
(link)
Aracı indirdikten sonra ilk seçeneği seçerek güncellemeyi başlatabilirsiniz. Yükseltme bittikten sonra da w10 etkinleştirmeniz lazım. Bunun için muhtemelen microsoft hesabınızla oturum açmanızı isteyecek. Etkinleştirme başarılı olduktan sonra w10 keyini tespit etmeniz gerekecek. Bunun için de bir araç kullanmanız gerekiyor. Veya aşağıdaki scripti kullanabilirsiniz:
(link)
Diğer alternatif araçlar:
(link)
(link)
Yükseltme ve etkinleştirme başarıyla tamamlanıp keyi de not ettikten sonra aynı araçla ikinci seçeneği seçerek iso dosyasını indirip kendi usb yükleme diskinizi oluşturabilir ve temiz kurulum yapabilirsiniz.
Yöntemlerin tarif edildiği kaynak site: (link) Bu sitenin sahibi arkadaşta windows konusunda master yapmış, oldukça başarılı
Lisanssız kullanan arkadaşlar için de 29 temmuzda microsoftla eş zamanlı olarak W10 için crack çıktı rus sitelerinde ben denemedim ama deneyip başarılı olduğunu söyleyen kişiler okudum. İllaki stabil bir ilacı olacaktır, adamlar çalışıyor
@mtb_rider usb destekli olanı secerek indirdim ve usb den yükleme yaptım. Yüklememide "yükseltme" olarak yaptığumda hiç sorun olmadı. aktivasyonuda yaptım.
( bendeki sistemde ilaçlı 8.1 üzerine kurduğum halde )
@BF Okuru (link) bu program ile size verilen key i kontrol ederseniz generic key olduğunu ve Google da arattığınızda bir çok kişinin aynı anahtara sahip olduğunu göreceksiniz. Muhtemelen geçici bir aktifleştirme. Microsoft lisans lı kişilere de aynı anahtardan vermiş. Bakalım sonuçları ne olacak merakla bekliyorum.