Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wowturkey'deki inanılmaz dünya düz mü tartışması

@ndhakara :)

Ustunde bulundugumuz toprak parcasinin hakiki seklinin bilinmesi ve oyle olduguna inanilmasinin hicbir dinin geregi olmadigini hepimiz biliriz.

cok da bir onemi olmayan (ne insanlarin nede baska canlilarin hayat kalitesini arttiracak, yasamini kolaylastiracak bir ozelligi olmayan) bir iddiayi din-iman meselesi haline getirmeye calismak: o iddianin gerceklikle uzaktan yakindan bir baginin olmadigini, koca yeryuzunde ispatlanmaktan aciz kalindigindan 'gokten' zorlama delil getirilmek zorunda kalinildigini gostermez mi?

bu konu bilimin alanina giriyorsa bilimsel olarak ispatlanir. Bilim dunyasi bunu enine boyuna degerlendirir ve bir gun ya kabul eder yada simdi yaptigi gibi guler gecer.
 
  • Beğen
Tepkiler: selim82
Scudo
dünya düz olsaydı bu kadar iniş çıkış yokuş olmazdı.. artık birisinin gerçekleri söyleme zamanı geldi..

dünya yamuk yumuk!
 
Önceki yazılanları okumadan yorum yapan arkadaşlar sürekli aynı espirileri yapıyor, bazılarıda angutluk ahmaklık deyip geçiyor. Aşağılamanın anlamı yok, bazı insanların ortaya attığı iddialar var. Bu iddialar milattan önceki gibi öküzün boynuzu, tepsi, dünyanın kenarı değil.

Sene 2018, iddiaları ortaya atanlar zemini olan açıklamalar yaptıkları için bunlar konuşuluyor. Yutup da bu konularla ilgili savunma videolari var. Gezegenlerin şekli, uçakla ulaşım, ayın dönemleti güneş ve ay tutulmaları ile ilgili birçok görüş var. Böyle bir zamanda bu kadar taraftar olmasının nedenlerini merak etmek; acaba bu konu hakkında ne cevap veriyorlar? Diye düşündürüyor. Tabiki akla gelebilecek her konuya karşı tezleri var. İlginç olan bu. Yani ilginç olan bu çağda bunun tartışılıyor olması değil.

Yinelemekte fayda var, kendim düz dünya teorisini desteklemiyorum. Sığ yaklaşmadan bakıldığında insana sorular sorduruyor, ufuklar açıyor.

Din meselesi ise, kabullenilen dinin gerçekleri ile barışık olmayı gerektirir. Yoksa her bilimsel keşfin ardından kitabımızda zaten vardı deyip ayet eğip bükerek bilime uyma gereği duyulur. Burada yol çatala ayrılıyor.
 
@Mehmet Metin Levent
Abi harbi çok güldüm, sağol ya !!
 
Eratosthenes 2200 yıl önce dünyanın çervresini hesaplamıştır. Bu kadar sene sonra bu kadar geri gitmek ve teknoloji bu boyuta gelmişken hala zırvalara inanmak, gerçekten hayret verici.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@bayk_ara

Sadece bu cümlenize cevap vermek istedim; keza aksine tam olarak da inanılan din eğer dünya düzdür diyorsa o dine inananlar ya inanmalı ya da inandıkları dinde bir sıkıntı olduğunu görerek o dinden ayrılmalıdırlar. Başka bir tavır iki yüzlülük olur. Ha kişi bu iki yüzlülüğü sorun etmiyorsa zaten kimsenin de bir şey demesine gerek yok. Son olarak bu dünya düzdür çıkışları da yine dini referanslarla başlamış tartışmalar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Wberlin
@bayk_ara
Dünyanın düz olduğuna dair yorumlanan ayetler; Kehf 86/90, Şems 6, Gaşiye 20, Naziat 30, Nebe 6/7, Hicr 19. Dediğim gibi yorumlanan ayetler ancak hiç bir ayette açıkça da küre, yuvarlak,... gibi bir tanımdan bahsedilmez. Özellikle Zülkarneyn ile ilgli ayetler oldukça açık. Ayetler dışında ayrıca namaz ve oruç vakitlerinin de düz dünyaya göre ayarlandığı anlamak için de alim olmaya gerek yok. Keza Norveç'te ve hatta daha Kuzeyinde mevcut vakitler sapıtır. Vakitler güneşin hereketlerine göre ayarlanmıştır ancak dünyanın şekli yanlış bilindiği için çıktığı coğrafya dışında hesaplar karışır.
 
Nasil basarili beyin ameliyati yapmak icin iyi bir cerrah, faydali bir ilac uretmek icin kimyager vs. olmak gerekiyorsa bu konularda soz soylemek bilim adamlarinin isidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hiko
@bayk_ara
Kuran bazında konuşursak kitap çok defa şunu tekrarlar; apaçık olarak gönderdik! Yani bir cümleyi anlamak için araya bir aracı koymaya gerek yok. Ayrıca ayetler bir yana namaz, oruç vakitlerindeki sapmalara bugün bile o alim denilen insanlar bir açıklama getirebilmiş değiller. Basit bir açıklama için sayfalarca uzunlukta cevap veriyorlar ki buna laf salatası diyoruz ama üzgünüm o salatayı bile hazırlamaktan yoksun aşçılar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Wberlin
dünya kütle-zaman boyutunda düzdür. Bizim gözümüzün gördüğü üç boyutlu izdüşümünde yuvarlaktır. Şöyle düşünün, ay dünyanın çevresinde yuvarlak(veya elips vb..) çiziyor ya, aslında kütle-zaman uzayında düz bir doğru üstünde gitmektedir. Bu uzayın bizim algıladıımız üç boyutlu uzaydaki izdüşümü yuvarlak şeklindedir. Bir örnek daha( Stephen Hawkinging zamanın kısa tarihi kitabından), dünyanın yanından düz rotada geçen bir uzay genisi düşünün, bunun dünyadaki gölgesi daire şeklinde hareket eder. Yani sizin "yavarlak" kavramnız daha çok boyutlu bir uzayda "cetvelle çizilmiş kadar düz" de olabilir.. :) hadi çıkın işin içinden :kptmya:
 
  • Beğen
Tepkiler: Wberlin
Kur'an da Allah şöyle buyurmuş ; Bilmiyorsanız, ehline sorun...bu konuda ehil olanlar da bilim insanları. :)

@avcioglu
:eek::eek::eek:
 
Şu konu uçtu gitti ya siyaset var , inanç sorgulaması var.Hayretle izlemeye devam ediyorum.
 
Dinlere saldıralım, siyasilere sövelim, uzay ajanslarını suçlayalım, alıntılar yapalım, birbirimizle kavga edelim. Konuyla alakasız diğer başlıkları da toplayalım ve bir yerde toplanıp birbirimize ağız burun girelim de hepimiz rahatlayalım bir süre sessiz kalalım
 
  • Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri