Cihazı bu sabah teslim aldım.
İlk izlenimlerim;
- Ekran parlaklığı kısmı bence son derece yeterli. Sürekli açık olup pil tüketeceği veya boştayken simsiyah olmasındansa bu çok daha iyi.
- Bildirim olayı çok başarılı, whatsapp mesajları, Netflix bildirimleri, vs vs hepsi geliyor. Türkçe karekterler çıkmıyor tabii. @12acil sola kaydırdıkça bir önceki bildirimler sırayla görülebiliyor.
- Spofity kontrolü harika! Saate offline download yapılamasa da, telefondan çalan Spotify müziğini ileri, geri, ses açma kısma vs fonksyionları mevcut. Şarkı/şarkısı isimleri geliyor ekrana.
- Kırmızı kordon ile sipariş vermiştim, açıkçası fazla iddialı, ofiste gömlekle vs pek gitmez. Siyah paslanmaz çelik kordon vardı, ondan sipariş vereceğim.
- Strava entegrasyonu sıkıntısız, kargodan eve az bir yürüyüş yaptım, GPS bağlantısı 10-15 saniyede sağlandı. Ekranda gidilen rotayı çizebilmesi (ve daha güzeli GPX dosyasından rotayı ekrana vermesi) başarılı.
- Nabız sensörü - eh işte, bazen normal okurken bazen alakasız gösterebiliyor. Zaten göğüs bandı değil de, bu şekilde bilekliklerin çoğu bu seviyede.
- Hava durumunu bir türlü senkronize edemedim (uygulama lokasyon seçili). Nedense seçilmedi diye çıkıyor saatte (iOS kullanıyorum).
- Pek bilinmese de cihazda barometre sensörü mevcut. Pusulada üzerine tekrar basıp, sola çekince barometrik basınç ve GPS koordinatları çıkıyor. Aslında saat arayüzlerinde 12 veya 24 saatlik basınç grafiğini çizse çok faydalı olur @cckaraduman firma ile yazıştığınızı hatırlıyorum, belki bu da bildirilebilir. Özellikle outdoor kullanımda fayda sağlıyor (Casio ProTrek modellinde vardır mesela).
- Sensör bağlantısı... Yok tabii şu haliyle. ANT+ desteğinin bu saatten sonra gelebileceğini zannetmiyorum, lakin donanımsal olarak desteklemesi gerekebilir. Ama cihazda bluetooth var, bluetooth sensörlere (nabız, vs) bağlanması teorik olarak imkansız değil. @cckaraduman ne dersiniz? Mesela bende Polar H7 HR bluetooth göğüs bandı var, bu tür cihazlara bağlanabilse, tadından yenmez :islik:
İlk izlenimlerim bu şekilde. İlk piyasaya çıktığına göre pek çok yazılım ve firmware güncellemeleri yapıldığı için, internette okuyacağınız eski incelemeler bütün özellikleri yansıtmayabilir.